Stor turneringshelg i Lyngenhallen lørdag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Feb 2020

L/K stiller med to lag i nyvinningen Framtid i Nord-cup i Lyngenhallen lørdag. Turneringen består av åtte seniorlag og blir en prestisjetung sak i og med at de fleste av Nord-Troms-lagene stiller til match.

L/K 1 består av etablerte A-lagsspillere, mens L/K 2 er de som banker på A-lagssdøra sin mulighet til å vise seg fram. Også Nordreisa stiller to lag i turneringen, mens Lyngstuva, Skjervøy, Storfjord/Skibotn og Indre Kåfjord stiller med ett lag hver.

Turneringen blir streamet live på framtidinord.no fra 10.50.

Vi håper at lyngsværinger og andre væringer møter opp i godt antall i Lyngenhallen. L/K har blant annet ansvaret for kafeen, så det blir mulighet for å få både kaffe og kaker i hallen mens turneringen pågår.

Nedenfor ser du hvordan kampene går av stabelen. Etter siste gruppespillkamp blir det semifinaler, bronsefinale og finale. Sistnevnte blir klokken 16.30.

Det blir også Fair play-priser til en trener og en spiller, samt at det skal kårets beste spiller og toppscorer.

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Feb 2020

L/K lå under 2-0 tidlig, men kom sterkt tilbake - blant annet ved hjelp av noen ordentlig lekre mål fra blant andre Mathias Sørum (bildet).

Nyopprykkede Valhall viste seg som det kanskje beste laget L/K har møtt hittil i år. Kanskje en rar ting å si etter et par store tap tidligere i vinterserien, men vi tror i alle fall ikke Valhall blir noen kasteball i 4. divisjon i 2020.

Det er det heldigvis ikke så mye som tyder på at L/K blir heller. Skjønt, etter 18 minutter, og to vel eksekverte mål fra VFK, så kunne man kanskje lure litt. Men L/K hadde andre planer denne lørdagskvelden enn å tape for et nyopprykket lag. Det ble mer fasong over forsvarsspillet og offensivt begynte guttan å finne tonen. Prøvespiller Mathias Sørum (Stakkevollan) hadde vist både hurtighet og duellstyrke gjennom hele omgangen, og spesielt etter 23 minutter, da han tok med ballen fra egen banehalvdel, holdt hele VFK-forsvaret unna og fikk skutt like utenfor mål. Men et lite kvarter senere var han enda hvassere. Han kriger til seg ballen inne i midtsirkelen og ballen havner hos dagens kaptein Einar Skogheim. Einar, som hadde en stor kamp på midten i dag, finner Sørum på løp. Han vinner en duell med en VFK-spiller, setter fart mot mål og sender avgårde et lekkert skudd oppe i nettaket. Sterkt av lånespissen, som er aktuell for en overgang til L/K.

Bare tre minutter senere var det duket for utligning og det var ikke mindre pent. Først er det allestedsnærværende Einar Skogheim som vinner kula inne på VFKs banehalvdel. Ballen havner hos Isak Kristiansen, som slår en presis pasning ut til Kristoffer Hansen Holst på høyrekanten. Han slår inn på direkten og ballen går over alt og alle og helt på bakerste stolpe. Der dukker Marco Mathisen opp og setter kontant i nettet. Balsfjordingene, med tre sesonger bak seg i rødt, er igjen aktuell for å spille for L/K. Lørdag spilte han én omgang, og han rakk å vise at han er på tur tilbake igjen etter skade.

2-2 til pause, men andre omgang skulle altså bli enda mer målrik - og med enda flottere scoringer. Men først må lånekeeper Marius Sandnes fra Krokelvdalen i aksjon et par ganger. Spesielt den ene redningen fra et skudd fra den gamle TIL-spilleren Espen Minde var det høy klasse over. Så var det kaptein Einar Skogheim som tur.  Han har ikke fullt så mange mål i L/K-drakten som sin storebror Markus, men etter å ha vist fram pasningsfoten i en times tid, så presenter Einar skuddfoten. Opptakten er et glimrende raid av Kristoffer Hansen Holst på høyre etter pasning fra Markus Karlsen Skogheim. Holst slår inn i feltet mot Gard Grønvoll Sommerseth, og etter litt att og fram, havner ballen hos Skogheim på 16 meter. Han nøler ikke, og dundre ballen opp i krysset med venstre.

Og bare tre minutter senere fyrer Isak Kristiansen fra 35 meter. Keeper gir en farlig retur og Mathias Sørum har luktet lunta og er påpasselig frempå og setter inn sitt andre for dagen.

VFK var imidlertid langt fra ristet av. De reduserer til 3-4 etter 67 minutter, men L/K hadde mer å by på. Og denne gangen var det spillende trener Håkon Norberg som skulle presentere seg. Han spilte første omgang på midtstopperplass, men flyttet høyere i banen da Jan-Robin Bjørn kom inn som stopper. Og drøyt midtveis i omgangen plukker han opp en headet klarering fra VFK-forsvaret på nærmere 30 meter. Han tar en tilretteleggingstouch før han sender avgårde en ustoppelig suser som fyker opp i lengste kryss. Dagens mål, og det sier ikke lite!

Valhall får en redusering til et kvarter før slutt og etter det var det sjanser til begge lag. L/K kan nok med rette si at de ble snytt for en straffe fem minutter før slutt. Da forfølger Mathias Sørum en lekker stikkball fra Einar Skogheim. Sørum rekker ballen først og får en touch før VFK-keeper en dundrer inn i spissen med full tyngde. Sørum får seg en skikkelig trøkk i brystet og sliter med pusten, men etter et par-tre minutter på bakken klarer tomålsscoreren å reise seg og gå av banen for egen maskin. Selv om det burde vært straffe, så skal dommer John Magnus Nergård ha ros for at han skjønte alvoret i situasjonen og stoppet spillet umiddelbart. Nergård dømte for øvrig svært godt i denne kampen, med en rolig og trygg framtoning og ingen unødvendig kortbruk.

L/K dro i land seieren og har nå, etter en trå start på vinterserien, to seire på rad. Neste helg er det ikke kamp og skuddårshelga er det syverturnering i Lyngenhallen. Neste vinterseriekamp er 8. mars, mot Ringvassøy.

* L/K lånte Kroken-keeper Marius Sandnes i skadefraværet til Kristoffer Granås.

* L/K stilte i tillegg uten Øyvind Garfjell, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen og Odin Sørensen til denne kampen. Jan-Robin Bjørn startet kampen på benken, men kom inn utover i andre omgang.

* Marco Mathisen spilte sin 64 kamp for L/K lørdag og scoret sitt 18. mål.

* Jørgen Skog spilte sin kamp nummer 50 for L/Ks A-lag.

* L/K fire første kamper i Grand Cup har inneholdt 35 mål. Det er nesten ni mål per kamp.

L/Ks lag: Marius Sandnes, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Håkon Norberg, Nasim Shirzad, Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Mathias Åhgren Sørum, Marco Mathisen

Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Jan-Robin Bjørn, Tordar Eidet Karlsen

Gult kort L/K: Vebjørn Isaksen

Brødrene bidro i årets første seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Feb 2020

L/K så solide ut i store deler av søndagens kamp og da kom også årets første seier i vinterserien - med blant annet ett mål hver fra brødrene Skogheim.

5-2 var ikke et mål for lite for L/K mot det nyopprykkede 5. divisjonslaget TSI. Divisjonsforskjellen var heldigvis synlig i store deler av kampen, selv om TSI slett ikke ble offer for noen overkjøring. L/K tok ledelsen tidlig ved Markus Karlsen Skogheim, som spilte vegg med lillebror Einar Skogheim etter fem minutter og satte ballen iskaldt forbi TSI-keeperen på første stolpe. Brødrene Skogheim er på tur tilbake til moderklubben etter en sesong i Nordkjosbotn og begge viste i dag hvor viktige de to kan bli for L/K i 2020.

L/K spilte bra i første del av første omgang, med Håkon Norberg og Jørgen Skog i midtforsvaret og med småfikse kombinasjoner i angrepsspillet. Spesielt Øyvind Garfjell gjorde mye bra med ball i dag og det var da også han som var nest sist på 2-0-målet et drøyt kvarter ut i omgangen. L/K triller ball inne på TSIs banehalvdel før spillende trener Håkon Norberg tar affære og slår en millimeterpasning ut til Garfjell på venstrekanten. Han bruker farta og teknikken til å passere backen sin og slår inn foran mål. Der har indreløper Einar Skogheim kommet seg inn i feltet på beste Lampard-stil og headingen fra 19-åringen går via en TSI-forsvarer og keeper før den havner i nettmaskene.

25 minutter ut i kampen får TSI sin redusering på et lekkert skudd fra 16-17 meter oppe i krysset bak L/Ks meget solide sisteskanse Kristoffer Granås. Og 2-1 sto seg også til pause.

Øyvind Garfjell satte inn 3-1 kort tid etter hvilen etter assist av Håkon Norberg, som flyttet opp som spiss i andre omgang, og da var nok de fleste i Skarphallen sikre på at det ville bli grei skuring for L/K i andre omgang. Men i stedet klarer TSI å score etter corner og i en periode i andre omgang har ikke L/K full kontroll på situasjonen. Kanskje var det samlingene fredag og lørdag som begynte å gjøre seg gjeldende i form av slitne bein.

Men ti minutter før slutt setter Håkon Norberg spikeren i kista for TSIs håp om å komme tilbake i kampen. En presis crosser fra innbytter Gard Grønvoll Sommerseth finner treneren på lengste stolpe. Han styrer inn sitt tredje L/K-mål på to kamper på hel volley i nærmeste hjørne.

Og furuflatingen Sommerseth skulle ikke nøye seg med "bare" en assist i dag. På overtid stiger han nemlig opp på en corner fra den 15 år og 218 dager gamle debutanten Aleksander Larsen og header inn 5-2. Pen scoring fra Sommerseth, som har to mål så langt i sesongen. Bare Håkon Norberg har flere. 2004-modellen Larsen kom inn i det 90. minuttet i kampen og rakk å notere seg for to store målsjanser fra sin posisjon på høyreving - i tillegg til målgivende corner på 5-2-målet. Ikke verst.

* Markus Karlsen Skogheim og Einar Skogheim er ikke formelt klare for L/K ennå, men vi satser på at overgangene går i orden snart. Markus hadde et aldri så lite jubileum for L/K. Han scoret sitt 40. A-lagsmål i dag i sin 108. kamp for moderklubben. Lillebror Einar noterte seg for sitt sjuende mål.

* Vebjørn Isaksen (20) spilte sin kamp nummer 100 for L/K i dag. Det markerte han med solid spill både defensivt og offensivt på høyrebacken i dag.

* L/K stilte med 15 lyngsværinger, samt Håkon Norberg fra Skånland i dagens kampstall. I tillegg manglet spillere som Jan-Robin Bjørn, Odin Sørensen og Kristoffer Hansen Holst av ulike årsaker.

* De to Aleksandrene Jensen og Larsen er begge født i 2004 og har spilt sammen på ulike aldersbestemt lag i L/K fra de var 6-7 år. I dag fikk de spille sammen på A-laget for første gang - om enn ikke mange minuttene. Det blir helt sikkert flere med tiden.

Neste kamp er mot Valhall kommende lørdag klokken 18.00.

Kampen ble streamet på itromso.no og framtidinord.no. Opptaket kan du se her!

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Håkon Norberg, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Isak Kristiansen, Markus Karlsen Skogheim, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Gard Grønvoll Sommerseth, Tordar Eidet Karlsen, Aleksander Jensen, Aleksander Larsen

Dommer: Thore Thorbjørnsen

Ingen gule kort

Treneren scoret to i debuten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Feb 2020

L/K gikk på tap mot Storelva i årets andre vinterseriekamp, men ingen kan klage på debuten til spillende hovedtrener Håkon Norberg.

Det ble til slutt tap 3-7 for Storelva i lørdagens kamp i Skarphallen. Storelva ledet 1-4 til pause og tok en fortjent seier over L/K. Men L/K var midtveis i andre omgang oppe på 3-4 og i den perioden så det bra ut. Men svakt forsvarsspill slapp Storelva til med to kjappe mål, og da var det ingen vei tilbake for L/K.

L/K stilte på papiret litt sterkere tropp enn i første kamp mot Kvaløya for to helger siden. Markus Karlsen Skogheim var tilbake i L/K-trøya og Jan-Robin Bjørn og Håkon Norberg tok plass i forsvar. På benken fant vi blant annet Vebjørn Isaksen og ikke minst Øyvind Garfjell.

L/K kom under 0-2 tidlig, men reduserte midtveis i omgangen etter et frispark fra helt på sidelinjen av Håkon Norberg - hans første for klubben. Storelva får imidlertid to enkle mål mot slutten av omgangen og det står 1-4 til pause.

I andre omgang flyttet Norberg seg selv høyere opp i banen, samtidig som Øyvind Garfjell kommer inn og styrker oss offensivt. 12 minutter ut i omgangen slår Markus Karlsen Skogheim en flott gjennombruddspasning til Norberg, som løper igjennom og setter sitt andre for dagen.
På 3-4 er det Norberg som tar servitørrollen. Han spiller igjennom Odin Sørensen, som kommer i stor fart, dribler keeper og scorer sitt aller første seniormål for L/K i en alder av 14 år og 361 dager - med hele familien på tribunen. God stemning!

L/K jager videre for 4-4, men istedet får Storelva 3-5 og 3-6 i løpet av to kjappe minutter. Og på overtid kommer også 3-7.

Til tross for klart tap, må vi si at kampen var et steg fram for L/K sammenlignet med tapet for Kvaløya i årets første kamp. Det ser litt bedre ut på spillerfronten og hvis treningsarbeidet går bra framover, så kan det bare gå oppover.

* Odin Sørensens mål er det første scoret av en 14-åring på L/Ks A-lag. Rekorden hadde faktisk storebror William, som scoret i vinterserien i en alder av 15 år og 28 dager. Gratulerer til Odin!

L/Ks lag: Johan Valø, Håkon Norberg, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Tordar Eidet Karlsen, Einar Skogheim, Isak Kristiansen, Odin Sørensen, Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim

Innbyttere: Vebjørn Isaksen, Øyvind Garfjell, Nasim Shirzad, Aleksander Jensen

Gule kort: Jan-Robin Bjørn, Håkon Norberg, Øyvind Garfjell