Håkon tar over L/K-skuta

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Jan 2020

L/K har trenerløsningen klar for 2020.

Håkon Norberg (27) blir spillende hovedtrener for Lyngen/Karnes i 2020-sesongen.

Norberg får med seg fjorårets L/K-trener Oskar Leiros som assistenttrener - med hovedansvar for Lyngen-gruppa. Hjelpetrenere blir Øyvind Garfjell og Stig-Roar Hansen Rognli. Samtlige ligger an til å også være spillere.

Skånlendingen Norberg spilte 2019-sesongen i Krokelvdalen, og har også spilt for Medkila og Burfjord i tillegg til moderklubben Skånland. Han har trenererfaring fra både Burfjord og Skånland, tross ung alder. Han sier at det klaffet godt med en trenerjobb i L/K nå.

- Hele pakka tiltalte meg. Det passet fint nå å ta en trenerjobb. Det er en god erfaring i ung alder, sier Norberg.

Norberg har samboer fra Lyngen og ser slett ikke mørkt på å oppholde seg mye i Lyngen.

- Det er klart at det har spilt inn i helhetsvurderingen. Jeg vil jo være endel i Lyngen i helgene og på sommeren, sier Norberg.

- Hva tror du om L/K i sesongen 2020?

- Det er litt tidlig ennå. Vi er midt i "Silly season" og spillere trener med absolutt alle klubber. Det er klubber som satser hardt, også i 4. divisjon, men L/K skal nok sparke godt fra seg. Jeg liker å vinne kamper og det skal vi gjøre i 2020, sier Norberg, som regner med at treneren Norberg kommer til å gi spilleren Norberg litt tillit.

- Ja, jeg satser på at jeg har noe å bidra med på banen også, sier 27-åringen, som har vært en profil i Troms-fotballen de siste sesongene.

L/K-leder Johnny Hansen er fornøyd med å endelig ha trenerløsningen på plass.

- Ja, det er vi. Vi får inn Håkon som har godt med erfaring og som har tilknytning til Lyngen. Han har erfaring som trener og er en fin fyr - og ikke minst en god spiller, sier Hansen, og fortsetter:

- Den totalløsningen som vi har på plass nå, gjør at vi også har med oss noen av våre rutinerte L/K-gutter. Det er også veldig viktig for oss. 

L/Ks neste kamp er lørdag klokken 18.00 mot Storelva.
0 Kommentar

Tøff start på vintersesongen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jan 2020


En bra omgang etterfulgt av tiårets dårligste i Skarphallen søndag.

Årets første kamp i Grand Cup kom litt tidlig på L/K - med en ung og litt tynn tropp som akkurat har kommet i gang mefellestreningene, og uten å være helt i mål med trenerkabalen. Sluttresultatet 7-2 til Kvaløya reflekterer det ganske greit. Det gjør også det faktum at L/K spilte en brukbar første omgang og hadde 2-2 til pause. L/K gikk sågar opp i ledelsen med en drømmescoring av Gard Grønvoll Sommerseth etter fem minutter. Skuddet fra nærmere 40 meter seilte inn i lengste kryss - et mål ikke mange vil klare å kopiere det neste tiåret i Skarphallen.

L/K spilte bra i denne perioden, men KSK tok etter hvert litt over og scoret to ganske kjappe mål midtveis i omgangen. Isak Kristiansen utlignet imidlertid seks minutter før pause med et plassert skudd fra 16-17 meter. 

Andre omgang ble en nedtur for det unge L/K-laget. Tildels grove forsvarsfeil mot et aggressivt KSK-lag gjorde at L/K kom skikkelig bakpå - både spillemessig og resultatmessig. Pasningene gikk litt i hytt og vær, og offensivt begynte også kreftene å ta slutt etter hvert. Med bare tre mann på benken, måtte folk som var byttet ut, resirkuleres inn på banen igjen. Det kan fungere helt fint, men vi får likevel satse på at L/K kan stille med flere innbyttere i kampene framover.

* To 2002-modeller på scoringslisten i dag på et L/K med eldstemann på 24 (Oskar Leiros) og resten fra 20 år og yngre.

* Nordkjosbotns lovende keeper Andreas B. Løvland stod kampen for oss i Kristoffer Granås’ fravær. Han gjorde en god figur til tross for syv baklengs.

* Odin Sørensen debuterte på A-laget 14 år og 348 dager gammel! Kvalvikingen spilte en bra kamp og viste seg fram med både fart og styrke offensivt. Også Yehya Alsuleman (16) debuterte på A-laget i dag.


L/Ks lag: Andreas B. Løvland, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst, Isak Kristiansen, Odin Sørensen 


Innbyttere: Tordar Eidet Karlsen, Benjamin Johansen, Yehya Alsuleman


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline