Dreyer berget dagen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Sep 2019

Steffen Dreyer scoret alle målene for L/K i en særdeles viktig seier lørdag.

Tidenes toppscorer i L/K var ustoppelig da Stakkevollan ble beseiret på Polleidet. I en kamp der SIF var vel så gode som oss i store deler av oppgjøret, så var Steffen den store forskjellen. To mål i første og to mål i andre sørger for at L/K for første gang siden mai har tre lag bak seg på tabellen.

L/K startet kampen bra på et litt sleipt men ellers prima gressteppe på Polleidet. Etter 12 minutter utnytter Dreyer et svakt utspill fra SIF-keeper Brage Sebjørnsen og satte inn 1-0 for hjemmelaget. SIF, med lyngsværingen Tomas Einebakken Nilsen og adoptert lyngsværing Aleksander Skatland i midtforsvaret, kom imidlertid kjapt tilbake. En perfekt utført kontring endte til slutt ute hos Morten Kristiansen, som klinket inn utligningen fra 17-18 meter. 

SIF var det førende laget etter dette og hadde flere gode muligheter - ikke minst da Tomas Einebakken Nilsen plutselig befant seg helt alene på bakerste stolpe etter en corner. Furuflatingen, som har vært en målfarlig midtstopper i år, kunne bare bredside ballen i mål fra to meters hold, men bommer såpass mye at ballen gikk utfor stolpen. Der var L/K heldige.

Flaks var imidlertid ikke et tema da L/K tok ledelsen like før pause. Et innlegg fra Isak Kristiansen på høyresiden ble dempet perfekt av Steffen Dreyer inne i straffefeltet. Dreyer vender bort en forsvarsspiller og pirker ballen i nettet på mest selvfølgelig vis. 2-1 og litt lavere skuldre når guttene tar pause. 

Det er ingen overdrivelse å si at kampen lenge sto og vippet i andre omgang. Og aldri vippet det mer enn etter 65 minutter. Da slår SIF en høy ball inn i feltet, og L/K-keeper Kristoffer Granås rykker ut i feltet og tar ut både ball og SIF-spiller Tomas Einebakken Nilsen. 

Straffe blir dømt og divisjonens toppscorer Kristian Granås gjør seg klar til å overliste sin kapteinskollega og etternavnebror. Kristian, som også har en fortid i L/K, klarer imidlertid ikke det. L/Ks kaptein redder straffen og L/K beholder ledelsen på et tidspunkt der kampbildet ikke tilsa at laget skulle klare å komme tilbake fra en utligning. 

I stedet tok Steffen Dreyer ansvar på nytt - denne gangen med hjelp fra L/Ks høyreside. Høyreback Vebjørn Isaksen går på løp opp langs siden og får ballen fra Joakim Berg Bjørklund, som akkurat har blitt byttet inn. Isaksen slår et presist innlegg inn foran mål og helt over til Dreyer på bakerste. Han får tid til å sette inn 3-1. 

Ti minutter før slutt må Kristoffer Granås gå av med en skade bak i låret. Vebjørn Isaksen tar over kapteinsbindet og Johan Valø gjør sin seriedebut for året. Og like etterpå slår Kristian Bjørn Hansen en fin stikkball på Steffen Dreyer, som er alene med en SIF-forsvarer. Dreyer viser både fart og styrke når han rykker forbi forsvareren og når keeper kommer ut og feller Dreyer, så er straffen klar. Den tar Dreyer selv og 4-1 til L/K. 

Med seieren i dag har vi 17 poeng. Med det passerte vi også FIL 2 på tabellen - på litt bedre målforskjell. Finnsnes har dog en kamp mindre spilt. Viktigere er det at vi har Storelva på 13 poeng og Ishavsbyen på ni poeng. To lag bak oss ved sesongslutt skal kunne holde til fornyet fjerdedivisjonskontrakt, men det absolutt safeste er å sørge for å ha tre lag bak seg. 

L/K har Salangen borte og nettopp FIL 2 hjemme igjen. Klarer vi minst to poeng på de to kampene så er 10. plassen sikret. Resten av teorien får vi ta ved en senere anledning.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Steffen Dreyer, Kristoffer Hansen Holst og Isak Kristiansen

* Steffen Dreyer skriver L/K-historie hver gang han scorer. Nå er elvevollingen oppe i 278 mål for L/K!

* Dreyer er med sine 14 mål i 4. divisjon bare fire mål bak divisjonens toppscorer Kristian Granås - som altså ikke klarte å putte på Polleidet.

* Kristoffer Hansen Holst spilte sin kamp nummer 50 for L/K.

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Johan Valø

Dommer: Kristian Kristiansen - god kamp, attpåtil med bare én linjedommer. 

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen

Attachment.png


0 Kommentar

En bra omgang ikke nok

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Sep 2019

L/K spilte en god og en dårlig omgang mot Kroken. Det var ikke nok til å ta poeng lørdag.

Det var nesten-topp mot nesten-bunn i Kroken lørdag, men i én omgang var det vanskelig å se at det skilte 25 poeng mellom lagene. L/K spilte tidvis bra fotball og kom til flere sjanser. De største var det Steffen Dreyer som fikk. På den ene satte han ballen i mål, bare for å bli avblåst for en marginal offside. På den andre kom han alene med keeper og fikk to sjanser til å score, men ble stoppet begge gangene.

KIL var også farlige i første omgang - blant annet på dødball. Og i motsetning til L/K fortsatte hjemmelaget og skape sjanser i andre. 1-0 kom litt ut av ingenting. Ellers bunnsolide Kristoffer Granås er uheldig på en utboksing av et innlegg og slår ballen rett på hodet til en KIL-spiller, som header i det tomme buret. Da var det gått fire minutter av omgangen. 

Etter 47 minutter løper Håkon Norberg over halve banen før han avslutter fra kloss hold. Etter det prøver L/K å skape litt trykk offensivt, blant annet ved å flytte Jan-Robin Bjørn lenger opp i banen. Men KIL har stort sett kontroll ut kampen, og det er langt mellom L/K-sjansene. 

Fortjent seier til KIL, mens L/K må se framover til neste helg. Da er det Stakkevollan hjemme - en kamp det bør tas minst ett poeng i. 


L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Jan-Robin Bjørn, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell. 

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Frode Følstad

Dommer: Geir Oskar Isaksen - god0 Kommentar

Hederlig tap i Skarpmarka

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2019

L/K og Jonas Samuelsen har ikke råd til så mange tap i høst, hederlige eller ikke, men på Skarpmarka søndag var det ikke bedre å få det.

For med med både Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer, spillerne som har scoret brorparten av L/Ks mål i høst, ute av dansen til oppgjøret mot Skarp, var oppgaven for L/K-guttene ganske tøff. 

L/K holdt imidlertid godt stand mot laget som jager opprykk og som slo oss 8-1 på Polleidet i vår. 2-0 sto det til pause etter to mål etter dødball og i andre omgang gikk Skarp opp til 3-0. Men L/K hadde flere gode muligheter i andre omgang, først og fremst ved innbytter Jonas Samuelsen - som tok litt ansvar i fraværet av Dreyer og Garfjell. Jonas satte inn 3-1-målet på mesterlig vis etter 76 minutter på en pasning fra Kristoffer Hansen Holst og en god avslutning under press fra en Skarp-forsvarer. 

L/K skapte faktisk en del etter målet også, men avslutningene var ikke kvasse nok og Skarp kunne bokføre tre poeng i tetstriden, mens L/K gikk på sitt tredje tap i høst. 

* Frode Følstad (38) gjorde comeback i L/K-trøya lørdag. Han kom inn i forsvaret i andre omgang og klarte seg veldig bra. Vadsøværingen debuterte for L/K i 2002-sesongen og har de siste årene spilt oldboysfotball for L/K.  

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst.

Innbyttere: Jonas Samuelsen, Nasim Shirzad, Frode Følstad

Dommer: Brage Nygård - god0 Kommentar

Her har Jan-Robin sikret tre livsviktige L/K-poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Sep 2019

På en dag da det var litt stang-ut for L/Ks storscorere, trådte en stopper fra Jensvoll fram som en ekte målsnik.

Jan-Robin Bjørn (29) ble nemlig matchvinner på Polleidet mot TUIL 2 søndag. Først satte han inn 1-0-målet etter et frispark fra Øyvind Garfjell som TUIL-keeper Gard Trollskar ga retur på. Så satte han inn 2-1-målet på mer eller mindre identisk vis - bare at denne gangen var det et frispark fra Steffen Dreyer som keeperen måtte gi retur på.

Dermed tre livsviktige poeng til L/K, som har fått en liten luke til de to nederste lagene på tabellen - Ishavsbyen og Storelva (begge har ni poeng i skrivende stund, men Ishavsbyen spiller kamp mandag kveld). 

Selve kampen ble vanskelig for L/K mot et TUIL-lag som til tross for at de stilte et ungt lag ga L/K kamp til døra. L/K tok ledelsen i det 8. minutt og hadde et par store sjanser som lett kunne gitt flere mål utover i første omgang - blant annet et flott skudd av Kristoffer Hansen Holst som slo i krysstanga og ned på streken og ut. Ikke rent få blant Polleidet-publikumet mente den også var over streken, men dommertrioen var ikke overbevist om det samme.

En litt slapp og uinspirert første omgang ble etterfulgt av mye av det samme i andre omgang. TUIL har ballen en god del, men skaper lite farligheter foran kaptein Kristoffer Granås i L/K-buret. Utligningen kommer litt ut av det blå - med et innlegg fra TUILs venstreside som innbytter Fredrik Lundblad hamrer i mål fra kloss hold. 

Normalt er L/K en sjansemaskin på hjemmebane, men det ble intet stormløp mot TUIL-målet for å få vinnermålet. Tvert i mot benyttet TUIL momentumet utligningen hadde gitt dem til å prøve seg flere ganger og Kristoffer Granås måtte dra fram en redning fra hans nest øverste hylle for å stoppe et godt skudd.

I andre enden hadde Øyvind Garfjell flere gode skuddforsøk og spesielt det han sendte avgårde midtveis i omgangen testet TUIL-keeperen skikkelig. Skuddet fra høyrekanten blir såvidt tuppet i tverrliggeren og ut av TUILs sisteskanse. 

At Jan-Robin Bjørn var på hugget 13 minutter før slutt var derfor gull verdt for L/K. Bjørn har nå scoret tre mål på sine fire kamper i L/K-trøya etter returen fra Stakkevollan. Og de fire kampene han har spilt har resultert i fire seire. Den eneste kampen L/K har tapt i høst etter at han skrev under for L/K var mot Nordkjosbotn. Den kampen spilte ikke Jan-Robin... Jan-Robin står nå med 24 mål på sine 204 A-kamper. 

* L/K gjorde ingen bytter i denne kampen. Det hører til sjeldenhetene, men de 11 utvalgte klarte seg bra.

* Spesiell kamp for kvalvikingen William Sørensen, som spilte en bra kamp på midtbanen for TUIL 2 mot spillere han har spilt på samme lag med siden han var liten. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell

Dommer: André Resvoll - klarte seg greit

Gule kort L/K: Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros

Nå venter to tøffe bortekamper for L/K - mot opprykksjagende Skarp og Krokelvdalen. Poeng her vil være bonus i kampen mot å unngå nedrykk fra 4. divisjon.
0 Kommentar

L/K klatrer endelig på tabellen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2019

Årets første bortepoeng kom på overbevisende vis fra Øyvind Garfjell og resten av L/K-guttene.

L/K måtte vente til årets siste sommerdag før laget tok sine første poeng på bortebane. Men de endelig kom, var det på en imponerende måte – med 5-0 over BOIF i Bardufoss Storhall.

Selv om 5-0 kanskje var i overkant, så vant L/K fullt fortjent lørdag. Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer sto, som vanlig, for L/K-målene og resten av laget fulgte opp med en god kamp over hele fjøla. 

Den L/K-spilleren som startet absolutt best var, heldigvis, keeper Kristoffer Granås. BOIF startet nemlig kampen best og viste seg fram med gode angrepskombinasjoner som tvang fram flere gode redninger fra kaptein Granås. Han tok seg av et par gode distanseskudd og ikke minst så reddet Granås da BOIF-spissen Kenny Marblow var helt igjennom. Marblow velger å avslutte tidlig og Granås panter-redder skuddet og får slått til corner.

L/K hadde vært relativt beskjeden i målgården til BOIF da Steffen Dreyer tegner seg for sitt første mål for dagen. BOIF-keeperen slår en femmeter til sin forsvarer, som under press fra Kristoffer Hansen Holst slår en vanskelig ball tilbake til keeper. Balle hopper og spretter og keeper slipper den forbi seg og der er Steffen og putter ballen i et tomt mål. Våkent spiss-spill av elvevollingen og godt press av Holst og Dreyer.

Også på 0-2 var det Dreyer og Holst som var i hovedrollene. Først vinner L/K ballen ute på høyresiden og Kristian Bjørn Hansen slår en småpen løpeball på Holst. Han sprinter fra backen sin og slår en presis ball inn foran mål. Der har Dreyer startet sitt dype løp perfekt og imellom et par BOIF-forsvarere så hamrer han inn 0-2 fra kort hold - Dreyers 10. mål siden han gjorde comeback i L/K-trøya og hans 274. L/K-mål totalt.

Øyvind Garfjell hadde imidlertid ikke tenkt å la kompisen komme for langt foran målprotokollen. Rett etter avspark så presser Garfjell BOIF-forsvaret såpass hardt at de takler ballen rett til Kristian Bjørn Hansen. Han er årvåken og spiller Garfjell helt alene med keeper. Der er Garfjell sikkerheten selv og 0-3.

Det ble også pauseresultatet selv om det var et par fete sjanser på tampen av omgangen ved Holst og Dreyer. 

Andre omgang starter L/K best. Øyvind Garfjell var slett ikke ferdig med scoringene sine i dag. L/K står høyt og presser BOIF til en ny feil. En BOIF-forsvarer klarerer rett i føttene til L/Ks høyreback Vebjørn Isaksen. Han slår videre til Øyvind Garfjell og han bruker venstra til å sette ballen ned i hjørnet. 

Så følger en periode der L/K egentlig ikke skaper så mye. BOIF har litt iniativ i denne kampfasen og L/K ligger egentlig bare lavt og absorberer det som kommer. Forsvarsfireren var en solid enhet foran Kristoffer Granås og BOIF kommer ikke til mange farligheter.

Et kvarter før slutt tar Øyvind Garfjell fram venstreslegga og spikrer brutalt den siste spikeren i BOIF-kista. L/K holder igjen oppe trykket i et angrep og igjen er det Kristoffer Hansen Holst som er nest sist på ballen. Han stjeler ballen fra en BOIF-forsvarer og slår til Garfjell. Han tar en touch før han smører til opp i nærmeste kryss fra 11-12 meter. Keeperen når knapt å få fingrene opp på den.

L/K begynte å bli fornøyd med antall mål. Nå var det om å gjøre å hindre baklengs på slutten og dermed innkassere årets andre smultring i baklengsprotokollen. Det gikk greit, selv om Kristoffer Granås måtte trø til med en fotparade helt på tampen. 

Med seier i Bardufoss Storhall, samtidig som Storelva tapte for Stakkevollan så avanserte L/K to plasser på tabellen. Vi har fått Storelva og Ishavsbyen bak oss og det er ikke så fryktelig langt opp til de neste lagene på tabellen heller. Samtidig har vi tøffe kamper i vente og kampen for tilværelsen fortsetter med uforminsket styrke. Men 5-0 over et godt BOIF-lag lar seg høre og bør bidra til selvtillit inn mot de neste viktige oppgjørene. Neste kamp er mot TUIL 2 hjemme, og deretter venter kanskje sesongens tøffeste kamp - borte mot opprykksjagende Skarp.

* Flere jubilanter for L/K i dag. Først og fremst, så rundet Steffen Dreyer 380 kamper for L/K - likt med en annen klubblegende Rune Lillevik. Stig-Roar Hansen Rognli spilte sin kamp nummer 180, Kristian Bjørn Hansen har nådd 120 kamper, mens spillende trener Oskar Leiros spilte sin 110. kamp mot BOIF.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jan-Robin Bjørn, Joakim Berg Bjørklund, Stig-Roar Hansen Rognli, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Nasim Shirzad, Jørgen Skog

Gult kort L/K: Preben Røtvold

Dommer: André Resvoll - meget solid kamp.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline