Endelig kontakt med lagene foran

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Aug 2019

En ny målfest på Polleidet sørger for at L/K har heng på de andre bunnlagene i divisjonen.

Etter blant annet et hat trick hver fra Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell mot Storelva lørdag ser litt mindre mørkt ut for L/K i bunnstriden. Vi er riktignok fortsatt sist med åtte poeng, ett bak Ishavsbyen og Storelva, men formpilen peker oppover – til tross for det sure tapet for Nordkjosbotn sist helg.

Mot Storelva på Polleidet var det 1-0 til pause etter et straffemål av Steffen Dreyer. L/K skapte greit med sjanser før hvilen, men effektiviteten og treffsikkerheten var på et lavmål.

Utover i andre omgang ble det imidlertid mer og mer klart at L/K ville vinne komfortabelt. Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell med til sammen 620 kamper og 380 mål for L/K var ikke lett å temme for et Storelva-forsvar som ikke hadde sin beste dag på jobben. Garfjell var ikke tungbedd når det var muligheter i de etter hvert store bakrommene, mens Dreyer kjempet og slet med forsvarsspillerne og fikk betalt for det i form av to mål i andre omgang i tilegg til straffemålet, som kom etter at han selv ble felt.

Dagens L/K-gutt ble imidlertid verken Garfjell eller Dreyer. Den æren tilfalt stopper og ettmålsscorer Jan-Robin Bjørn – ikke fordi 29-åringen hadde så mye å gjøre alltid, men fordi han selv bidro til at det stort sett aldri ble farlig foran L/K-keeper Kristoffer Granås. Han og stoppermakker Jørgen Skog ryddet godt opp i midten, mens backene Vebjørn Isaksen og Stig-Roar Hansen Rognli var villig med på angrepene. Det var tidvis høy klasse over kombinasjonene da L/K gikk i angrep med store deler av laget. Innbytter Isak Kristiansen kom inn i andre omgang og var meget god den knappe halvtimen han spilte.

Storelvas redusering kom på et straffespark som så veldig billig ut, men som kampens meget gode dommer Brage Nygård valgte å tildele bortelaget. Kaptein Kristoffer Granås hadde nok sett at det ble null baklengs, men L/K måtte tåle en i sekken i dag. Men det ble med det.

  • Vebjørn Isaksen spilte sin 90. kamp for L/K.
  • Joakim Berg Bjørklund kom inn til sin 50. kamp for L/K

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Kristoffer Hansen Holst, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Isak Kristiansen, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Benjamin Johansen

Ingen gule kort til L/K

Dommer: Brage Nygård – trygg og god gjennom hele kampen

Neste kamp: Borte mot BOIF lørdag kl. 16.00 i Bardufoss Storhall

 


0 Kommentar

Bittert bortetap for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Aug 2019


L/K burde hatt minst et poeng med seg fra Vollan, men det ble null. 

NIL vant bataljen i Nordkjosbotn 2-1, etter en jevn første omgang og en andre omgang som NIL startet klart best, men der L/K kom tilbake og burde klart uavgjort. To svært gode keepere i Kristoffer Granås og Andreas Berntsen Løvland gjorde imidlertid at det ble en ganske målfattig kamp. 

Hadde imidlertid Steffen Dreyer truffet tre centimeter lavere på sitt helvolleyskudd rett etter kampstart, så hadde sannsynligvis ikke dette kampreferatet handlet om annet. Dreyer får tidenes stjernetreff fra 16 meter etter at Øyvind Garfjell hadde skaffet seg tid og rom på venstrekanten og slått et perfekt legg. Helt ferdigscoret var det dog ikke, men for en målmaskin som Dreyer så gjør det ingenting om litt av jobben gjenstår. Skuddet suser i tverrliggeren ved venstre kryss og ut igjen og L/K og Dreyer får ikke den drømmestarten man kunne håpet på. L/K har flere gode sjanser i denne perioden, hvor av Kristian Bjørn Hansen har den aller største. Han blir spilt fri av Øyvind Garfjell helt alene med keeper, men på første stolpe får ikke Hansen en ordentlig touch på ballen og keeper til NIL kan plukke enkelt. 

Istedet er det NIL som tar ledelsen. Laget har noen gode dødballføtter i Marco Mathisen og Chris Skare, begge for øvrig med en fortid i L/K, men denne gangen blir det en kort variant - noe L/K ikke er obs på i det hele tatt. NIL setter fart langs dødlinja og slår ut i feltet. Ballen flikkes videre inn i feltet og der står Thomas Sjøthun og pirker inn ledermålet. Dårlig forsvarsspill av L/K og ditto våkent av NIL.

1-0 sto seg til pause og etter hvilen var det NIL som åpnet klart best. Blåtrøyene vasket fram flere store sjanser og Kristoffer Granås måtte hente fram det aller ypperste av keeperspill for å hindre flere baklengs. Reaksjonsredningen hans på et skudd fra den gamle L/K-gutten Sander Kristiansen var spesielt imponerende. Det samme var redningen på skuddet fra en annen opprinnelig L/K-gutt, Einar Skogheim, like før. 

2-0 skulle likevel komme men det måtte det dessverre et offsidemål til. Et legg fra venstre finner Marco Mathisen, som hadde svidd en enorm sjanse noen minutter tidligere, i en klar offsideposisjon foran mål. NIL-kapteinen klarer å overliste Granås og plasserer ballen i hjørnet. Målet så tvilsomt ut i real time, og reprisene på framtidinord.no og Nordlys.no, som begge filmet kampen, er rimelig utvetydige. 

L/K skjønte at dette gikk feil vei og hevet bokstavelig talt spillet sitt. Og i det 84. minutt kjører Garfjell/Dreyer reprise på nestenmålet i starten av kampen. Garfjell slår inn fra venstre og Dreyer møter ballen perfekt på hel volley og dunker den ned i lengste hjørne fra 15-16 meter. Vakrere kan det nesten ikke gjøres. 

De siste minuttene blir dog ikke spesielt vakre. NIL forsvarer febrilsk ledelsen og L/K prøver å vaske fram en utligning. Presset mot NIL-forsvaret er stort, men L/K klarer ikke å få ballen i mål. Så, rundt seks minutter på overtid, får Øyvind Garfjell ballen i feltet, demper den og skal sette fart. Han blir felt og fra L/K-netts posisjon bare fire-fem meter fra åstedet er straffen soleklar. Men med mye folk inne i feltet og dårlige siktlinjer (og heller ingen linjedommer på den siden) velger dommer Evertsen å la situasjonen fare. Utifra de forannevnte omstendighetene er det kanskje forståelig, men likefullt blir L/K snytt for en potensiell utligning.

Det er også det siste som skjer og L/K roter bort sjansen til å holde en viss kontakt med NIL. L/K hadde kanskje fortjent mer, men må også takke seg selv litt for at det ble null poeng.

I en litt knoklete kamp er det i det minste hyggelig å se at begge lagene har høy andel lokale spillere på banen. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Øyvind Garfjell, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Isak Kristiansen, Gard Grønvoll Sommerseth

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer

Dommer: Jarle Evertsen - får ikke toppkarakter denne gangen.  Burde annullert offsidemålet til NIL på egen hånd .

0 Kommentar

En lenge etterlengtet seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2019

MÅLSCORERNE: Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell sto for brorparten av målene mot IFK, men fikk hjelp i målprotokollen av Sigve Ringbakken, Kristian Bjørn Hansen og Gard Grønvoll Sommerseth. Det fineste målet scoret imidlertid Isak Kristiansen, som ikke er på bildet, for.

Man kan trygt si at det var en viss ketchup-effekt på Polleidet lørdag.

For etter å ha spilt en hel vårsesong, pluss en kamp i høstsesongen, klarte L/K endelig å vinne en kamp i 4. divisjon. Og det på den mest overbevisende måten man kan tenke seg – nemlig 13-0 over Ishavsbyen. Et lag vi forøvrig tapte 8-1 for i vårsesongen.

Mange faktorer kan nok pekes på som forklaring på seieren og størrelsen på den. For det første spilte L/K en god kamp borte mot Fløya i høstpremieren, og det ville vært naturlig å tro at fremgangen i den kampen skulle kunne sees også i neste kamp. Så kan man for det andre si at gresspremieren på Polleidet sjelden bruker å gå dårlig for L/K. For det tredje så er det ingen tvil om at Jan-Robin Bjørn, som var tilbake i midtforsvaret til L/K, bidro til ro og trygghet i de bakre rekker. For det fjerde var Ishavsbyen svekket og stilte med bare én innbytter og med en utespiller i mål. For det femte var det flere andre L/K-spillere som spilte sin kanskje beste kamp for sesongen – som blant andre Isak Kristiansen, som scoret sitt første A-lagsmål på lekreste vis, og Nasim Shirzad.

Når alt dette er sagt, så er det vanskelig å ikke tilskrive en stor del av seieren til at to målmaskiner var tilbake på hjemlig gress, nemlig Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell. De to bidro med ni mål til sammen (Garfjell fem og Dreyer fire) og de var rett og slett umulig å stoppe for et stadig mer frustrert IFK-lag. Garfjell, i en alder av 29 år, er like rask og målfarlig som han bestandig har vært og løp gang på gang i fra IFK-forsvaret etter å ha mottatt gode pasninger fra lagkameratene. Dreyer, på sin side, er L/Ks toppscorer gjennom tidene og har ikke akkurat mistet verken power eller målinstinktet på de to årene han har vært i Skjervøy. Fire mål i tillegg til de 264 han hadde fra før lar seg høre.

Men selv om veteranene stjal overskriftene mot Ishavsbyen, så var det en langt yngre kar som startet ballet – med sitt aller første mål for L/Ks A-lag. Isak Kristiansen nølte ikke da ballen landet foran han på 30 meter. Isak klinket til på første touch og ballen føk i mål helt oppe i krysset. Det første målet på Polleidet i år kan fort bli det vakreste også.

Det var enda mer fart i ballen da Øyvind Garfjell scoret sitt første L/K-mål for året. L/K kriger godt inne i feltet og til slutt spiller Kristian Bjørn Hansen ballen ut til Øyvind, som smeller til på direkten fra 20 meter – utagbart for keeper.

Siden blir det mål jevnt og trutt utover i kampen. Kristian Bjørn Hansen scorer fra kloss hold etter godt forarbeid av Steffen Dreyer etter 19 minutter. Garfjell scorer sitt andre etter å ha skåret inn fra høyre og avsluttet nede i hjørnet etter 33 minutter. Dreyer setter sitt første for dagen etter å ha snappet opp et løst tilbakespill og kjempet seg forbi et par IFK-forsvarere, pluss keeper. 6-0 sørger Garfjell for etter pent spill der Kristian Bjørn Hansen står for assisten og Garfjell starter perfekt og får halve banen å løpe på før han setter ballen rolig i hjørnet. Det er det siste som skjer før pause.

I andre omgang vekslet Dreyer og Garfjell på å stå for servering og scoringer, i tillegg til at noen store sjanser ble svidd på et IFK-forsvar som hadde gitt opp. Og når innbytterne Gard Grønvoll Sommerseth og Sigve Ringbakken også tegnet seg på scoringslisten, så var dagen komplett. At vi også holder nullen for første gang i år er svært gledelig. På overtid har IFK en stor sjanse, men da er det kaptein Kristoffer Granås som viser at han kan trekke opp en feberredning fra hatten når det trengs – selv om han hadde vært uvirksom i store deler av kampen.

Med årets første seier kryper L/K opp på fem poeng på tabellen. Fortsatt er det fire poeng opp til Storelva og Ishavsbyen på de neste plassene og det er derfor helt avgjørende at L/K fortsetter å plukke poeng framover. Neste kamp er en tøff bortekamp mot Nordkjosbotn og det blir ikke enkelt å ta poeng der.

HOLDT NULLEN: Nasim Shirzad og Jan-Robin Bjørn og resten av L/K-forsvaret slapp ikke IFK til mange målsjanser.

* Samtlige 14 som var på banen for L/K lørdag er fra Lyngen. Da inkluderer vi selvsagt Steffen Dreyer, selv om han er fra Elvevoll i Storfjord.

* Seieren er den største til L/K siden 16. september 2017, da Senja 2 ble slått 17-0 på Geitnes.

Kampen gikk live på Nordlys.no. Opptaket kan du se her!

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Jan-Robin Bjørn, Jørgen Skog, Stig-Roar Hansen Rognli, Isak Kristiansen, Oskar Leiros, Kristoffer Hansen Holst, Kristian Bjørn Hansen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Gard Grønvoll Sommerseth, Benjamin Johansen

L/Ks mål: Øyvind Garfjell (5), Steffen Dreyer (4), Kristian Bjørn Hansen, Isak Kristiansen, Sigve RIngbakken og Gard Grønvoll Sommerseth

Gule kort L/K: Isak Kristiansen, Jan-Robin Bjørn

Dommer: Johannes Andresen - god


0 Kommentar

Dreyer og Garfjell ikler seg L/K-fargene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Aug 2019

Det mangler ikke på rutine og potensielle målpoeng i L/Ks to nyeste signeringer.

I dag ble det nemlig klart at Øyvind Garfjell (29) og Steffen Dreyer (33) er klar for L/K. Begge to kommer tilbake etter 3. divisjonsspill med Skjervøy og skal nå gjøre sitt for at L/K skal få en så god høstsesong som mulig.

Garfjell (238 kamper og 100 mål) og Dreyer (376 kamper og 264 mål) vil utvilsomt gi L/K mer styrke offensivt. 

Flere sjanser - flere mål

Garfjell sier han er klar for den jobben skal gjøres i en tøff høstsesong.

- Det blir godt å komme hjem og bidra og forhåpentligvis sørge for at vi klarer å berge plassen i divisjonen. Det er mange spennende kamper i ukene som kommer, der vi er nødt å plukke poeng. Og det har jeg stor tro på at vi  kommer til å klare, sier Garfjell.

Garfjells kvaliteter er velkjent for både L/K-ere og resten av fotball-Troms. Han håper han kan bidra med flere ting.

- Jeg skal først og fremst bidra med målpoeng. Skal vi ta poeng framover så trenger vi å skape enda flere sjanser og score flere mål. Der har vi et uforløst potensiale. Og så vil jeg også kunne bidra med veiledning til en ung og spennende spillergruppe i både trening og kampforberedelser, sier Garfjell.

Godfølelsen

Steffen Dreyer, tidenes toppscorer i L/K, sier han bare oppfyller et løfte når han nå kommer tilbake til klubben.

- Ja, jeg lovde  flere supportere da jeg dro i 2017 at jeg skulle komme tilbake før jeg la opp. Og det er viktig å holde det man lover, smiler Dreyer.

Han har i motsetning til Garfjell spilt 3. divisjon også i 2019 - nemlig i SIKs første kamper i høstsesongen.

- Men jeg kjente på kroppen min etter to innhopp i 3. divisjon at veien frem til en startplass var for lang etter å ha vært skada i ett år. L/K blir en fin utfordring og det blir fint å spille litt kamper igjen. I tillegg så fristet et strøkent gress på Polleidet veldig. Det er der jeg har hatt mine beste fotballopplevelser og det skal bli godt å få godfølelsen tilbake igjen, sier Dreyer, som i likhet med Garfjell er klar til kamp allerede lørdag - hjemme mot Ishavsbyen.

- De neste fem kampene blir viktige for L/K. Der skal vi kjempe hardt for å få med oss så mange poeng som mulig, sier Dreyer.

Vinnervilje

L/K-trener Oskar Leiros er glad for å ha de to gamle L/K-spillerne tilbake i rødt og blått.

- Ja, de blir to viktige brikker med masse erfaring og vinnervilje som jeg håper smitter over på de yngre spillerne. Absolutt solide forsterkninger! sier Leiros.

For en knapp uke siden fikk Leiros også inn brødrene Kristian Bjørn Hansen og Jan-Robin Bjørn inn dørene

- Jeg syns vi har gjort fire solide signeringer, og attpåtil fire lyngengutter. Kristian beviste allerede mot Fløya 2 at han blir en viktig spiller og Jan-Robin vil ta Ola Edholm sin plass når han flytter til Bergen for studier, sier L/K-treneren.

Smidig

Daglig leder i L/K, Siri Rodahl Johansen, berømmer Skjervøy IK for smidighet i forbindelse med overgangen til de to gamle L/K-heltene.

- Ja, absolutt. Vi har hatt gode samtaler med ledelsen for Skjervøy og de har vært svært behjelpelig til at disse sakene gikk så fort som de gikk, sier Johansen.

L/K ønsker Øyvind og Steffen velkommen tilbake!


0 Kommentar

Lovende høststart

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2019

Det ble tap i høstpremieren, men det er grunn for optimisme likevel.

Topplaget Fløya 2 ble som ventet for sterke for L/K mandag. Et mål tidlig i første omgang og ett til like før pause gjorde oppgaven vanskelig for Oskar Leiros’ gutter, men ingen skal si at man ikke prøvde. Selv om andre omgang kom med et tidlig 3-0-mål, så ga L/K aldri opp og da Kristoffer Hansen Holst satte inn reduseringen, så var det slett ikke ufortjent.

Reduseringsmålet og oppspillet til det var kanskje det beste L/K-angrepet i hele år. Nasim Shirzad bryter et Fløyaangrep på sin venstreback og spiller ballen til Sigve Ringbakken. Han flikker videre til Kristian Bjørn Hansen på midten og han tar med seg Oskar Leiros inne i banen. Oskar slår opp på Sigve igjen, som har gått på løp inn i rommet foran forsvarsfireren til Fløya. Furuflatingen flikker ballen elegant med hælen til Kristian Bjørn Hansen - i sin comebackkamp etter overgangen fra tilbake fra Skjervøy. Han viser all den pasningsfølsomheten og det overblikket han har vært velsignet med siden han debuterte på A-laget som 15-åring og slår en nydelig stikkball til Kristoffer Hansen Holst på venstre, som truer bakrommet med farta si. Han skjærer inn i feltet, vender bort en Fløya-forsvarer og dunker ballen i nettet fra 7-8 meter. Mesterlig. 

Da var kampen bare 55 minutter gammel og det var plenty av tid for L/K til å redusere grønntrøyenes ledelse ytterligere. Kristian Bjørn Hansen hadde en gedigen sjanse på en heading fra tre meter hold, men ballen kommer så bardus på jensvollingen at han ikke får ballen i nettet. Og på overtid slår innbytter Benjamin Johansen et frispark fra langt hold som seiler over keeper og rett i krysstanga og ut. En annen innbytter, Gard Grønvoll Sommerseth, får også en mulighet i det påfølgende trekket, men treffer ikke på headingen fra fem-seks meter. 

Totalt sett var det fortjent at Fløya vant, men ulikt mange andre bortekamper hittil i sesongen så sto L/K distansen ut i denne kampen. Flere av spillerne spilte opp mot sitt beste og spesielt solid syns vi Jørgen Skog i midtforsvaret til L/K var. Farten og duellstyrken til 17-åringen er gull verdt for laget. Også veldig positivt med Kristian Bjørn Hansen tilbake i en offensiv midtbanerolle. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Ola Edholm, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Lasse Harlund, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Isak Kristiansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Benjamin Johansen

* Kaptein Kristoffer Granås spilte sin kamp nummer 100 for L/K. Den første kampen fikk han som 15-åring på treningsleir i Piteå - mot Alvik IK 21. juli 2010.

Ingen gule kort

Dommer: Stig-Are Sørensen - full kontroll

Neste kamp er hjemme på Polleidet gress lørdag klokken 14.00. En særs viktig kamp i bunnstriden. Vi håper på godt publikumsoppmøte i det fine augustværet!


0 Kommentar

Brødrene tilbake i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Aug 2019

Etter en halv sesong i henholdsvis Stakkevollan og Skjervøy er Jan-Robin Bjørn (28) og Kristian Bjørn Hansen (20) tilbake i moderklubben.

Det betyr to solide forsterkninger for L/K i en høstsesong som handler om å kjempe seg opp fra tabellbunnen i 4. divisjon. Kristian styrker midtbanen mens den gamle L/K-kapteinen Jan-Robin bidrar med svært verdifull rutine i forsvarsspillet. 

Kristian deltok på treningsleiren i Piteå og er klar for spill foran høstdebuten borte mot Fløya mandag, mens det jobbes for å få Jan-Robin klar til samme kamp. 

Vi ønsker begge to hjertelig velkomne tilbake i klubben!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline