Tap mot Løvland og co.

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2019

Tøff aften for trener Oskar Leiros og resten av L/K-laget på TUIL Arena.

Det var ventet at L/K skulle få det småtøft mot et sterkt TUIL 2-lag, anført av kaptein Andreas Løvland, mandag kveld. 

Og til slutt ble da også resultatet noe av det man kunne frykte, selv om første omgang resultatmessig var oppløftende. Da stod det 2-1 til hjemmelaget etter at Gard Grønvoll Sommerseth hadde kriget inn en redusering like før pause - en stilling som L/K skal si seg meget godt fornøyd med. TUIL sjefet i samfulle 45 minutter, men likevel var det to forsvarsglipper som ga hjemmelaget målene i første omgang. To mål på to minutter, hvorav det ene kom fra kvalvikingen William Sørensen, sikret TUIL-ledelse til pause. 

Så puttet hjemmelaget jevnt og trutt i andre omgang og til slutt sto det 7-1 til TUIL. Da hadde Oskar Leiros, i sin 100. A-kamp for moderklubben, måttet ta over keeperhanskene for en skadet Kristoffer Granås. 

Ny kamp for L/K mot Skarp på Geitnes lørdag 1. juni.

* Gard Grønvoll Sommerseth scoret sitt andre A-lagsmål og sitt første seriemål.

L/K fra start: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Trond Petter Robertsen, Nasim Shirzad, Hans Roar Karlsen Øvergård, Jørgen Skog, Benjamin Johansen, Isak Kristiansen, Oskar Leiros, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth

Innbyttere: Erlend Gamst, Richard Koch

Ingen gule kort til L/K

Dommer: Kevin Bakketun Hjelmseth - full kontroll


0 Kommentar

Solid gjennomført i 75 minutter

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Mai 2019

Men en fotballkamp varer i 90, og det ble L/Ks bane på Geitnes lørdag.

Motstander BOIF hadde i likhet med L/K fått en trang start på årets sesong, men har også hatt et tøffere program enn L/K i åpningen. Bortelaget tok kommandoen fra start, men L/K kjempet seg gradvis inn i kampen og hadde fortjent å lede til pause. Spissparet Samuelsen/Samuelsen ble fort varme i trøya, Oskar Leiros og Isak Kristiansen tok krigen på midtbanen og bak spilte spesielt stopperne Jørgen Skog og Joakim Berg Bjørklund strålende.

Det gode spillet fortsatte etter hvilen og etter 48 minutter får L/K uttelling. Isak Kristiansen, som spilte en meget god kamp, vinner en duell på midten av BOIFs banehalvdel og slår en lekker stikkball til Robin Wikbo Samuelsen, som har startet løpet sitt i midten. Robin bruker farten sin, kommer alene med BOIF-keeperen og chipper ballen over ham og i mål. Det var Robins aller første mål på A-laget.

L/K fortsatte å kjøre kampen og Wikbo Samuelsen er bare noen millimetre fra å få sitt andre mål for dagen godkjent etter 74 minutter - men blir avvinket for offside. Korrekt, så vidt vi kunne se, men likevel surt - spesielt ettersom BOIF får sin utligning bare et par minutter senere. 

Og før L/K kommer seg etter sjokket, så får BOIF straffe. Den redder Kristoffer Granås, men BOIF er først på returen. Og fem minutter før slutt sitter 1-3 også. 

Dette var en kamp L/K burde ha vunnet for å holde hodet over vannet i bunnstriden i 4. divisjon. BOIF var en overkommelig motstander, men L/K klarte ikke å holde helt inn. Nå venter tøffe kamper mot TUIL, Skarp og Krokelvdalen - kamper der L/K ikke er favoritter til tre poeng. Men lørdagens kamp var oppløftende på mange vis og det vi satser på at Leiros’ menn tar med seg det positive videre i sesongen. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Joakim Berg Bjørklund, Hans Roar Øvergård Karlsen, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Benjamin Johansen, Oskar Leiros, Kristoffer Hansen Holst, Isak Kristiansen, Robin Wikbo Samuelsen, Jonas Samuelsen

Innbyttere: Ilyas Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Christian Karlsen, Oddvar Leiros

Dagens L/K-gutt: Jørgen Skog

Gult kort L/K: Ilyas Shirzad

Dommer: Kristian Kristiansen - god


0 Kommentar

Nå er L/K sist på tabellen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2019

5-0 tapet for Storelva lørdag sendte L/K til bunns på tabellen.

Et redusert L/K måtte se seg slått klart da vi møtte bunnlaget Storelva borte lørdag. Det ble til slutt 5-0 til hjemmelaget etter 3-0 til pause. Storelva fikk to kjappe straffer som Preben Yttergård Ross ekspederte. Da var det gått ti minutter, og L/K - uten blant andre spissparet Jonas Samuelsen og Ilyas Shirzad - klarte aldri å komme i nærheten av poengfangst.

L/K må opp på hesten igjen rimelig kjapt. Lørdag møter vi BOIF hjemme og det blir ikke lett å ta poeng i den kampen heller.

* Christian Karlsen seriedebuterte for L/Ks A-lag.

* Robin Wikbo Samuelsen var tilbake i L/K-drakten etter overgangen fra Furuflaten IL. 

L/K fra start:  Kristoffer Granås- Joakim Berg Bjørklund, Trond Petter Robertsen, Benjamin Johansen,  Erlend Gamst- Isak Kristiansen, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Christian Karlsen- Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth. 

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Robin Wikbo Samuelsen, Jørgen Antonsen Skog

Gult kort L/K (Årets første til oss): Erlend Gamst


0 Kommentar

Hjemmetap for Nordkjosbotn

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mai 2019

Vi skulle gjerne utsatt årets første hjemmetap en god stund til. Men allerede 6. mai var det et faktum.

Gjestene fra Nordkjosbotn var best på Geitnes mandag kveld og vant fortjent. Første omgang var jevn nok, med sjanser til begge lag, men NIL hadde de skarpeste sjansene – selv om L/K-forsvaret for det meste holdt greit unna.
45-årige Trond Petter Robertsen gjorde comeback som midtstopper. Svensby-gutten var en fryktet og meget god duellstopper i sin tid, både i lufta og langs bakken, og han er fortsatt i veldig god form. 73-modellen løste oppgavene bra sammen med resten av forsvarsfireren – en firer som bestod av spillere som ikke var født da Robertsen spilte sin forrige A-kamp for L/K tilbake i 1999!

Aller skarpest var blåtrøyene fem minutter før pause da Daniel Fossan tok gjestene i ledelsen etter et legg fra venstre og en kontant avslutning i en befolket målgård. 0-1 til pause etter en omgang der Ilyas Shirzad hadde L/Ks største sjanse.

I andre omgang var hundreprosentsjanse-statistikken mindre flatterende for L/K og kun en svært god Kristoffer Granås, illustrerende nok kåret til Dagens L/K-gutt, og oppofrende siste-liten-klareringer fra forsvaret hindret at NIL skulle få en komfortabel ledelse allerede tidlig i omgangen.

I stedet ble det med den storvokste spissen Torjus Nikolaisens mål etter 68 minutter og spikeren-i-kista-scoringen av samme mann etter 85.

L/K hadde absolutt sine muligheter også i andre omgang, men samspillet i angrep satt ikke helt denne kvelden og avslutningen gikk som oftest over eller utenfor. Både Jonas Samuelsen, Kristoffer Hansen Holst, Ilyas Shirzad, Richard Koch og Sigve Ringbakken prøvde seg fra ulikt hold og med ulik kraft i løpet av andreomgangen, men stort sett slapp NIL-keeper Andreas Løvland å gjøre de store redningene. 

Selv om det var en kald vårkveld på Geitnes, så var det bra oppmøte på tribunen. Det varmet i alle fall, selv om det ble tap.

Neste kamp er borte mot Storelva lørdag 11. mai

  • L/K har på tre kamper ikke pådratt seg et eneste gult kort! Det eneste kortet L/K har fått så langt i år er et rødt – borte mot IFK i forrige kamp.
  • L/Ks spillende trener Oskar Kleveland Leiros spilte mot klubben han var kaptein for i fjor, mens lyngsværingen Einar Skogheim spilte for NIL mot moderklubben for første gang. Også en annen lyngengutt, Sander Kristiansen, fikk et innhopp for NIL mandag kveld. 
  • Trond Petter Robertsen fyller 46 år 30. mai og er nå den eldste spilleren som har startet en kamp for L/K - 45 år og 340 dager. Hans gamle lagkamerat fra L/K på nittitallet, Viktor A. Sørensen har dog rekorden for eldste L/K-spiller. Han kom inn som innbytter i kampen mot TIL 3 19. juni i fjor - 49 år og 90 dager gammel. 
  • Robertsen spilte 11 kamper i den første sesongen til L/K – i 1990 og har nå 177 A-kamper og 9 mål for klubben. Pussig nok samme antallet L/K-kamper som nettopp nevnte Sørensen. Forrige A-kamp Robertsen spilte var hjemmekampen mot Sortland 26. september 1999 - for 7.162 dager siden.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Erlend Gamst, Jørgen Skog, Trond Petter Robertsen, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Jonas Samuelsen, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Richard Koch, Benjamin Johansen

Dommer: Jonny Andreassen - meget stødig i kveld også0 Kommentar

Nedtur på TUIL Arena

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Mai 2019

Etter en bra førsteomgang raknet det ganske betraktelig for L/K etter hvilen mot Ishavsbyen.


8-1 til hjemmelaget var den triste fasiten etter L/Ks første bortekamp i serien. Det tar seg ikke så godt ut på papiret, men hvis man ser bak sifrene så lignet kampen lenge på årets første kamp mot Fløya 2. 

L/K tar en tidlig ledelse, etter fire minutter, og spiller en solid første omgang. Denne gangen var det Kristoffer Hansen Holst som tok L/K i ledelsen. Ilyas Shirzad gjorde livet surt for IFK-forsvaret og kriget til seg ballen. Spissmakker Holst tar over, avanserer noen meter inn i feltet og setter ballen i nettet. En flott start og ikke mange minuttene senere er Shirzad i aksjon igjen. Denne gangen vinner han en duell med to IFK-stoppere og kommer alene med keeper. Han prøver å sette ballen over den utrusende keeperen, men treffer keeper og ballen går til corner. 

L/K har i andre enden god kontroll på hjemmelaget. IFK skaper lite, men inviteres inn i målprotokollen etter et lettkjøpt straffespark der ballen spretter i hånden på målscorer Kristoffer Hansen Holst. 1-1. I samme periode får L/K stopper Joakim Berg Bjørklund skadet, en spiller som hadde vært veldig god å ha da IFK sprang igjennom og scoret 2-1 ti minutter før pause. Men alt i alt en bra omgang av L/K og det var grunn til optimisme foran 2 omgang. Den optimisme var imidlertid kortvarig. Allerede etter syv sekunder lå 3-1 i L/K-buret etter at IFK tar avspark, slår ballen i bakrom og scorer. 

Det var selvsagt en stygg nesestyver for det unge L/K-laget, men det skulle bli verre. Etter 52 minutter står Sigve Ringbakken  på 30 meter og skal ta et frispark. Normalt bruker han sin presise høyrefot til å slå inn i feltet, men denne gangen lurer han alle og skyter hardt rundt muren og i stolpen. Ballen spretter ut på to-tre meter og Kristoffer Hansen Holst er førstemann til mølla og 3-2. Tror alle. Men linjemannen har vinket for offside på Holst og dermed intet mål. Istedet går IFK rett i angrep og scorer 4-1. 


Oppoverbakken fortsetter når IFK scorer 5-1 på en liten blemme av en halvskadet L/K-keeper Kristoffer Granås, som må gå av like etterpå. L/K uten reservekeeper på TUIL Arena må sette spillende trener Oskar Leiros i mål. Da var det enda en halvtime igjen av kampen. Så velger dommer Ragnar Dahl å gå all inn på en takling fra Eskil Dreyer midt på banen. Rødt kort og han om det. Dreyer hadde neppe forventet den og det hadde ikke L/K-nett heller. Vi har sett taklingen i reprise mer enn én gang, men klarer ikke å se at det skal være nødvendig med direkte rødt der. 

Det blir 6-1 etter 68 minutter og etter det får L/K et pusterom som de bruker til å vise litt kvaliteter. IFK var nok fornøyde og tok nok foten litt av gasspedalen, men likevel scorer de to ganger til på overtid - etter blant annet en merkelig straffeavgjørelse fra dommeren. Men det blir av mer akademisk interesse. L/K må snarest opp på hesten igjen - forhåpentligvis allerede mandag på hjemmebane mot Nordkjosbotn. 

* Mohammad «Hamode» Abdullah, Mathias Krag Lind og Isak Kristiansen seriedebuterte alle for L/K.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Jørgen Skog, Nasim Shirzad, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Eskil Dreyer, Kristoffer Hansen Holst, Benjamin Johansen, Ilyas Shirzad


Innbyttere: Isak Kristiansen, Erlend Gamst, Gard Grønvoll Sommerseth, Mohammad «Hamode» Abdullah, Mathias Krag Lind


Rødt kort: Eskil Dreyer


Dommer: Ragnar Dahl


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline