Deilig poeng i sluttminuttene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Apr 2019

ÅRETS FØRSTE: Benjamin Johansen (t.v.) og Jonas Samuelsen scoret målene for L/K mot Fløya mandag kveld.


Det så ut som det skulle bli tap for L/K i serieåpningen. Men så ble Ilyas Shirzad felt og Benjamin Johansen tok ansvar.

Benjamin ble i sin tid den yngste spilleren som har spilt for L/K da han debuterte 14 år og 259 dager i 2015. Knapt fire år senere var det klart for Johansens første L/K-mål. Og det var et viktig ett! 

Ikke bare pga. det ene poenget men også pga. den psykologiske effekten det gir dette unge og urutinerte L/K-laget å unngå tap.

Foranledningen var grei. Vi var på overtid og selv om L/K hadde presset litt på for å få utligningen, så hadde det ikke vært snakk om noen kanonade mot Fløya 2-keeper Jon Olav Fagertun. Fløya var attpåtil bare ti mann etter at Steffen Røsæg hadde blitt utvist etter timen. Men på overtid får L/K et frispark ute på venstrekanten. Jonas Samuelsen slår inn i feltet og der blir Ilyas Shirzad revet ned. Dommer Jonny Andreassen peker på straffemerket og innbytter Johansen griper sjansen. Benjamin har et tungt skudd, men på straffen velger han å gå for presisjon. Ballen går ned i venstre hjørne og det står 2-2.

Etter det presser faktisk Fløya på for et vinnermål, mens L/K ligger å lurer på farlige kontringer med alltid villige Ilyas Shirzad og Jonas Samuelsen. Det blir ikke flere mål og dermed en svært hederlig serieåpning for L/K.

L/K hadde tatt ledelsen allerede etter minuttet, etter en blemme av en ellers solid Fløya 2-keeper. Han får en litt dårlig touch etter et tilbakespill og Jonas Samuelsen, i sin første seriekamp for L/K siden 10. oktober 2015, er påpasselig framme og setter ballen i mål rett foran nesen på keeper. Samuelsen lå gjennom hele kampen og snuste på disse sjansene og var ved flere anledninger nære på å få mål på lignende dueller.

Hjulpet av en flott start på kampen så går L/K-guttene - alle 11 fra strekningen Furuflaten - Elvejord - respektløst til verks. L/K kriger seg til sjanser og klarer å holde Fløya i rimelig avstand fra keeper Kristoffer Granås i buret. Det kunne fort blitt både 2-0 og 3-0 på noen av sjansene utover i omgangen, men i stedet er det Fløya som scorer i det 28. minutt etter en frekk vending inne i feltet og en 45 graders ball ut til Fridtjof Mørk Mortensen. Da hadde Fløya hatt en eventyrlig mulighet til å score allerede, men særdeles oppofrende stopperspill av Jørgen Skog og Joakim Berg Bjørklund, og en feberredning av Kristoffer Granås, hindrer Fløya ved den anledningen.

HISTORISK: Både gamle Lyngen og gamle Karnes klarte det nok, men aldri i L/Ks snart 30-årige historie har man stilt med 11 Lyngen-gutter på startelleveren i første seriekamp. Det har neppe skjedd i en L/K-seriekamp noensinne. Bak fra venstre: Kristoffer Granås (Lyngseidet), Richard Grønnbakk Koch (Elvejord), Sigve Ringbakken (Furuflaten), Jørgen Antonsen Skog (Kvalvik), Vebjørn Jae Isaksen (Jensvoll), Jonas Samuelsen (Naustnes).
Foran fra venstre: Nasim Shirzad (Lyngseidet), Oskar Kleveland Leiros (Mellomjord), Kristoffer Hansen Holst (Lyngseidet), Ilyas Shirzad (Lyngseidet), Joakim Berg Bjørklund (Jensvoll)

Ti minutter senere tar bortelaget også ledelsen ved Sander Svemo Samuelsen og det er også pauseresultatet. Etter 60 minutter får altså Fløya Steffen Røsæg utvist etter et ganske voldsomt angrep på L/K-keeper Granås. Men til tross for at L/K spiller 11 mot 10 så klarer ikke L/K å skape all verden. Men guttene står på og jobber og, aller viktigst, slipper ikke inn flere baklengs som hadde gjort poengjakten enda vanskeligere. Og i det 90. minutt får man altså betalt.

L/Ks spillende trener Oskar Leiros, som selv var meget god på midtbanen, var glad for at man får med seg ett poeng i seriestarten.

- Ja, absolutt deilig å klare å berge et poeng, så sent i en slitsom kamp. Veldig viktig å få poeng ettersom vi hadde det som mål ved kampstart, men desto viktig er det at gutta ser at innsats alltid betaler seg! Utenom det syns jeg at vi viser enorm vilje, men har tendenser til å spille ballen bort litt for enkelt noen ganger, så vi får ikke hvilt særlig mye med ballen heller, sier Leiros.

Den lokale L/K-juryen kåret venstreback Nasim Shirzad til Dagens L/K-gutt. Leiros, som spilte sin første seriekamp som hovedtrener for moderklubben, trekker også fram 17-åringen i sin vurdering av laget.

Ja, Nasim Shirzad har en enorm kamp som venstre back og stenger hele venstresiden vår. Også ros til de Kristoffer Granås og resten av backrekka som spiller en bra kamp. Vi er både heldig og dyktig på første målet vårt tidlig i kampen med Jonas Samuesen sitt høye press, og nydelig godt å bare presse på mot slutten og få betalt i et straffespark etter et frispark.

L/K har spilt i laveste divisjon i vinterserien i vinter og har hatt varierende resultater mot langt svakere motstand enn det Fløya 2-laget som troppet opp på Geitnes mandag kveld. Og med en hel førsteellever borte fra fjorårets stall var det nok ikke rart at man var litt usikker på hvordan man ville prestere i serieåpningen. Desto gledeligere da at L/K spiller sin suverent beste kamp når det gjelder som mest - når serien er i gang.

* Jonas Samuelsen spilte sin første seriekamp for L/K siden 10. oktober 2015. Han var med sine 103 kamper den eneste L/K-spilleren med mer enn 100 kamper for klubben.

* L/K-kaptein Kristoffer Granås spilte sin første seriekamp for L/K siden 18. oktober 2015. For øvrig hans 90. A-kamp for L/K.

* Joakim Berg Bjørklund spilte sin 40. A-kamp for L/K og var blant L/Ks absolutt beste i dag.

* Erlend Gamst (17) seriedebuterte for L/K med innhoppet sitt på høyrebacken etter pause. Solid seriedebut av ørnesværingen!

Hvis man ønsker å se kampen i opptak, så finner du kampen på Framtid i Nords sider  her!

L/K fra start: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Jørgen Skog, Nasim Shirzad, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Kristoffer Hansen Holst, Ilyas Shirzad, Richard Koch, Jonas Samuelsen.

Innbyttere: Erlend Gamst, Benjamin Johansen, Gard Grønvoll Sommerseth

Dommer: Jonny Andreassen

Ingen gule kort til L/K

Neste kamp er allerede onsdag 1. mai klokken 14.00 mot Ishavsbyen på TUIL Arena.0 Kommentar

Hat-trick for Ilyas – karrierens første for Joakim

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Apr 2019


L/K scoret fem og spilte tidvis bra fotball i Skarphallen i kveld.

For første gang siden 3. februar holdt L/K nullen. Samtidig ble det fem mål rett veien og da må man si seg fornøyd med kampen mot Ishavsbyen 2. Motstanderen spiller i 6. divisjon og består av spillere på stort sett samme alder som L/K-laget – som stilte med åtte spillere under 20 år fra start.

Første omgang startet bra for L/K. Allerede etter tre minutter gir Ilyas Shirzad IFK-forsvaret en forsmak av hva de har i vente. Da sender han av gårde en ordentlig suser fra 17-18 meter som går rett i tverrliggeren, ned på streken og ut. L/K startet med Ilyas i en litt tilbaketrukket rolle, mens Jørgen Skog spilte spiss og kvikkingene Kristoffer Hansen Holst og Richard Koch bekledte kantrollene.

Men offensivt var det Sigve Ringbakken som hadde flest fingre med i spillet den omgangen han spilte. Han sto bak to av de største sjansene før L/K endelig fikk hull på byllen etter 23 minutter. Og da var det også furuflatingen som regisserte. Et perfekt frispark ble slått på bakerste stolpe og der er stopper Eskil Dreyer og slår ballen på tvers foran målet til IFK. Der dukker Ilyas Shirzad opp og får en enkel jobb med å sette 1-0. L/K produserer en del etter målet også, samtidig som IFK begrenses til et par sjanser. Men en svært solid L/K-kaptein Kristoffer Granås tok det som kom.

Andre omgang var bare noen sekunder gammel da Ilyas Shirzad satte sitt andre for dagen. Han blir spilt fri inne i feltet av Vebjørn Isaksen og avslutter med et hardt, lavt skudd som IFK-keeperen ikke har sjans til å stoppe. Midtveis i omgangen har IFK en god periode og kampen står og vipper litt. Blant annet må Kristoffer Granås hente fra en feberredning på en gjennomløping fra IFK, men L/K rir den friske brisen av og da Ilyas Shirzad fullfører hat-tricket sitt i det 80. minutt, så er kampen avgjort. Da utnytter L/K-spissen en tabbe i IFK-forsvaret og er nådeløs alene med keeper.

Kristoffer Hansen Holst hadde svidd to store sjanser tidligere i kampen, men på den tredje sjansen er 18-åringen rutinert og god. Innbytter Isak Kristiansen setter fart på midtbanen og slår en godt vektet pasning med utsiden av høyrefoten – rett i løpskorridoren til Kristoffer på venstresiden. Holst bruker farta si og skjærer inn foran mål før han avslutter med høyre. God prestasjon av vingen, som spilte sin 30. A-kamp i dag. Målet i dag var hans niende.

Joakim Berg Bjørklund gikk ut i pausen etter å ha startet kampen for L/K. Han kom imdlertid inn på høyrekanten for Richard Koch mot slutten av kampen og han rakk å lage mye liv og røre den tiden han fikk spille oppe i banen. Han skjøt først i stolpen og deretter hadde han ball i nettet som ble annulert fordi dommeren unnlot å dømme fordel da Ilyas Shirzad ble tatt i duellen før Bjørklunds skudd. Men rett før kampslutt får Bjørklund lønn for strevet. Etter strålende jobb av Ilyas Shirzad på venstresiden. Han gjør alt grovarbeidet før han serverer sin gamle klassekamerat på åpent mål. Dermed kunne Joakim bokfører sitt første A-lagsmål i sin 39. kamp.

L/K er nå to uker fra seriestart – mot Fløya 2 hjemme på Geitnes. Vinterens resultater i Vinterseriens laveste divisjon tyder på at L/K får nok av utfordringer i årets 4. divisjon - som tilfellet var også i fjor. Men det er fortsatt to uker til seriestart og man rekker en god del »fintuning» ennå. I Ilyas Shirzad har man en av de beste spillerne i divisjonen og Kristoffer Granås er utvilsomt en av de beste keeperne. Så blir det opp til resten av L/Ks unggutter å heve seg ytterligere fram mot seriestart. I så måte var kveldens kamp oppløftende.

L/K fra start: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Eskil Dreyer, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch, Ilyas Shirzad, Jørgen Skog.

Innbyttere: Hans-Roar Karlsen Øvergård, Benjamin Johansen, Erlend Gamst, Isak Kristiansen
0 Kommentar

Én dårlig og én brukbar omgang

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Apr 2019

L/K-guttene fikk en tung lørdag mot TSI.

Et redusert L/K-lag, uten den offensive kraften som Ilyas Shirzad, Jonas Samuelsen og Kristoffer Hansen Holst representerer, slet mye i spesielt første omgang mot TSI lørdag. Fire mål i sekken og knapt noen målsjanser i det hele tatt for Oskar Leiros og co. Nasim Shirzads langskudd som smalt i tverrliggeren er stort sett det som er å nevne. Så skal det sies at TSI var effektive i første omgang også - bortsett fra at de svidde et straffespark. 

Andre omgang var straks mer oppløftende for L/K. Formasjonen satt litt bedre og Eskil Dreyer kom inn og fikk organisert og dirigert litt fra stopperplassen. 1995-modellen fra Elvevoll debuterte etter overgangen fra Furuflaten og blir garantert en positiv tilvekst for et ungt L/K-lag.

Offensivt var det også bedring å spore. Sigve Ringbakken meldte seg ordentlig på for L/K og søskenbarnene Robert og Isak Kristiansen hadde hver sin mulighet etter å ha løpt igjennom TSI-forsvaret. Spesielt Isaks sjanse var stor. Han kom igjennom  på høyresiden og skjøt i stolpen bak en utrusende keeper. 

På en litt grå L/K-dag må vi likevel trekke fram en enkeltspiller og det er Kristoffer Granås. Spesielt i andre omgang var Kristoffer strålende og et par av redningene var i nasjonal toppklasse. Utrolig verdifullt å ha Granås tilbake og i form!

Positivt også at vi stiller med en bred tropp, til tross for at flere sentrale spillere er ute.

Tom Jarle Isaksen blir mer involvert rundt A-laget nå og ledet laget fra linja mot TSI. Spillende trener Oskar Leiros var på banen hele kampen. 

L/K fra start: Kristoffer Granås, Joakim Berg Bjørklund, Jørgen Skog, Erlend Gamst, Vebjørn Isaksen, Nasim Shirzad, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Richard Koch, Gard Grønvoll Sommerseth, Isak Kristiansen

Innbyttere: Hans-Roar Karlsen Øvergård, Robert Kristiansen, Mathias Krag Lind, Eskil Dreyer, Benjamin Johansen


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline