To tomålsscorere i storseier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Feb 2019

Jonas Samuelsen og Kristoffer Hansen Holst scoret to mål hver i vinterserie-oppgjøret mot Indre Kåfjord/Manndalen søndag ettermiddag.

Det ble en komfortabel seier for L/K mot 5. divisjonslaget fra nabokommunen. L/K ledet 3-0 relativt tidlig i første omgang og til slutt ble det 5-1 til ungguttene  rødt og blått.

Jonas Samuelsen brukte få minutter etter overgangen fra Furuflaten til å score sitt første mål for L/K på ganske nøyaktig fire år. Sigve Ringbakken var hovmester på den scoringen. 

- En fantastisk ball fra Sigve, slår Jonas Samuelsen fast.

2-0 sto Ringbakken selv for - hans første A-lagsmål for L/K. Målgivende av Benjamin Johansen. Jonas Samuelsen var på hugget igjen på 3-0. Denne gangen sto Hans Roar Karlsen Øvergård for forspillet og Jonas for en tap-in fra kloss hold.

- En retur fra keeper som jeg setter inn fra nærmest død vinkel ute til venstre for mål, sier Jonas selv om sitt 10. mål i L/K-trøya totalt.

De to siste målene sto Kristoffer Hansen Holst for. 0-4 kom etter 37 minutter etter nok et flott gjennomspill av Sigve Ringbakken mens Christian Karlsen sto for målgivende for Holsts andre for dagen. 17-åringen fra Lyngseidet er nå toppscorer for L/K i vinter med fire mål.

IKIL/MUIL hadde sine tilbud i andre omgang og klarer også å redusere til 4-1. Jonas Samuelsen oppsummerer kampen slik:

- Helt OK kamp. Til tider spiller vi godt, men vi mister styringen en periode i 2. omgang. Vi gjør noen feil som vi vil bli straffet for i 4. divisjon. Men alt i alt en grei kamp mot en motstander som ikke var all verden, sier Jonas.

* Sindre Nyseth debuterte for A-laget til L/K - som innbytter. Hurtigtoget fra Stigen er en del av den solide 2000-generasjonen til L/K og spilte B-lagsfotball i fjor. 

* Jonas Samuelsen og Hans Roar Karlsen Øvergård gjorde comeback på A-laget. Samuelsen L/K-debuterte i 2009, men har spilt for Furuflaten de siste tre sesongene. Øvergård debuterte for A-laget til L/K i 2011, men har siden spilt for Furuflaten inntil fjorårssesongen - da han tok overgang tilbake til L/K. Han spilte imidlertid kun på L/K 2 i fjor.

* 17 mann i sving i dag - samtlige fra Lyngen. Jonas Samuelsen eldstemann i troppen i comebacket sitt. 

L/K fra start: Andrè Waage, Hans Roar Karlsen, Jørgen Skog, Erlend August Gamst, Nasim Shirzad, Vebjørn Isaksen, Benjamin Johansen, Christian Karlsen, Sigve Ringbakken, Robert Kristiansen, Jonas Samuelsen.

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Robert Kristiansen, Mathias Krag Lind, Joakim Berg Bjørklund, Sindre Nyseth og Richard Koch

L/Ks målscorere: Jonas Samuelsen 2, Kristoffer Hansen Holst 2, Sigve Ringbakken0 Kommentar

Jonas tilbake i rødt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Feb 2019

Jonas Samuelsen (26) skal spille for L/K i 2019.

Etter tre år i Furuflaten er Jonas tilbake i moderklubben der han debuterte på A-laget som 16-åring i 2009. 

Jonas kommer inn med sårt trengt rutine fra 100 A-kamper for L/K. Det er det ingen av de som har spilt så langt i år som kan matche. Gutten fra Naustneset har både fart, styrke og en god skuddfot og har vært vist klasse gang på gang for FIL i femtedivisjon. Ingen tvil om at Jonas har nivået inne for å gjøre en god figur for L/K i divisjonen over. At han er en allsidig spiller hjelper også på. 

L/K-trener Oskar Leiros hilser den gamle lagkameraten velkommen tilbake.

- Ja, han blir et bra supplement til laget med erfaring som blir verdifull for de yngre spillerne og som kan spille flere posisjoner i tillegg, sier Leiros, som sier at Jonas i hovedsak er tiltenkt en offensiv rolle i L/K-laget.

Velkommen tilbake, Jonas!


0 Kommentar

Null poeng på søndagskvelden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Feb 2019

L/K gikk på nytt tap i vinterserien søndag.

Det ble 1-2-tap mot Ishavsbyen 2 i Skarphallen søndag kveld. L/K kom under midtveis i 1. omgang, men klarte å utligne etter 53 minutter ved Kristoffer Hansen Holst, hans andre scoring i vinter. 

IFK gikk imidlertid i ledelsen igjen og L/K, med spillere som Ilyas Shirzad og Sigve Ringbakken ute, klarte ikke å gjøre noe med det mot slutten av kampen. 

Tidligere storscorer for L/K, Mads Bjørkly, var tilbake i L/K-drakta - foreløpig på prøvespill. Kraftspissen kom inn i første omgang men pådro seg en akillesskade før omgangen var over. Forhåpentligvis ikke altfor alvorlig for 28-åringen som spilte sin 40. kamp for L/K søndag.

* 2002-modellene Håkon Fossmo og Isak Kristiansen debuterte begge på A-laget i dag. Sistnevnte er Hamna-spiller, men har mange år bak seg på aldersbestemte lag i L/K. En overgang er aktuelt.

* Oskar Leiros, spillende trener, spilte sin 90. A-kamp for L/K.

L/K fra start:  André Waage-Erlend Gamst, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad-Benjamin Johansen, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen-Håkon Fossmo, Kristoffer Hansen Holst, Christian Karlsen

Innbyttere: Mads Bjørkly, Robert Kristiansen, Isak Kristiansen0 Kommentar

Medlemskontingent 2019

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Feb 2019

Et idrettslag er avhengige av medlemmer. Vi håper du og din familie vil være medlem hos oss. 


Satsene for 2019 er:

Familie                kr 400
Par                       kr 300
Enkeltperson        kr 200
Barn under 16 år  kr 150


Bruk Vipps 106444  eller kontonummer 4785.07.18365. Merk medlemskontingent!

0 Kommentar

Småsurt tap for TSI

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Feb 2019

L/K - TSI 1-2: L/K hadde fortjent bedre, men måtte til slutt se seg slått av TSI søndag kveld.

Det unge L/K-laget fikk en dårlig start på kampen i Skarphallen. Allerede etter 45 sekunder går motstanderen opp i ledelsen ved den tidligere Lokomotiv Tromsø-tanksenteren Eirik Henriksen. Han får først skutt fra 13-14 meter, et skudd Kristoffer Granås redder med en god beinparade. Men Henriksen er først på returen også og den setter han sikkert i nettet. 

L/K brukte litt tid på å bli varm i trøya i sitt 4-4-1-1-system. Oppspillene ble litt planløst slått opp mot Ilyas Shirzad og Kristoffer Hansen Holst, som begge har sin styrke langs bakken. Og etter hvert begynte da også spillet å sitte bedre. En Sigve Ringbakken, som startet på benken etter sykdom, kom inn etter et drøyt kvarter og tok tak i midtbanen sammen med spillende trener Oskar Leiros. Og på topp lagde spesielt Ilyas Shirzad mye problemer for TSI-forsvaret.

Det gjorde han i alle fall etter 24 minutter, da han stresser venstrebacken til TSI til å gjøre feil. Ilyas snapper ballen og stormer mot mål og forsvareren hekter og holder såpass at dommeren velger å dømme straffe. Kaptein Vebjørn Isaksen er trygg med høyrelabben og setter sitt andre straffemål i år. 

L/K hadde initiativet i perioden før utligningen og beholdt det ut omgangen. Gard Grønvoll Sommerseth hadde to gode muligheter før han måtte gå av med skade og også Ilyas Shirzad snuste på et mål på et av sine raid. Men alt i alt greit med 1-1 til pause. 

2. omgang ligner mye på første. TSI holdt faktisk på å score rett etter avspark i denne omgangen også, men en fin inngripen av keeperinnbytter André Waage hindret mål. Flott for L/K å ha to solide keepere disponible i 2019 etter et vanskelig keeperår i 2018 - før Jørgen Viks gjeninntreden på sommeren.

L/K var best også i andre omgang, selv om TSI har sine sjanser de også. L/K-forsvaret klarte seg bra og offensivt skaper man en del - uten at hundreprosentsjansene stod tett i tett. Det ble en del feilvalg i det siste trekket som gjorde at det stod uavgjort helt til TSI scoret på en heading etter corner 12 minutter før slutt. 

Mye positivt å bygge videre på for et lag med to 95-modeller og resten under 20 år fra start. Spillemessig og pasningmessig var det en del å like, og så må det jobbes med den offensive samhandlingen og de valgene man gjør på siste tredjedel.

* Comeback i L/K-buret for Kristoffer Granås, som debuterte for L/K tilbake i en treningskamp i Sverige i 2010 og som stod i mål for L/K til og med 2015-sesongen - de siste sesongene som førstevalg. Granås gjorde en god figur i comebacket, etter et opphold i Furuflaten, og det samme gjorde André Waage, som også sto noen kamper i 2018-sesongen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Erlend Gamst, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Isaksen (K), Nasim Shirzad, Oskar Kleveland Leiros, Jørgen Skog, Benjamin Johansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Ilyas Shirzad, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Richard Koch, Sigve Ringbakken, André Waage

Gult kort L/K: Jørgen Skog


0 Kommentar

Fin start på 2019

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Feb 2019

Kaptein Isaksen og resten av L/K-guttene vant 3-0 mot Laksvatn i vinterseriedebuten.

L/K hadde grei kontroll i kampen mot balsfjordingene og vant fortjent. 

L/K stilte med bare tre av de 11 som startet siste seriekamp i fjor - Nasim og Ilyas Shirzad, samt kaptein Vebjørn Isaksen. Men de nye, blant annet debutant Erlend Gamst fra start, tok vel vare på sjansen mot Laksvatn. L/K gikk ut i 4-4-2, med Kristoffer Hansen Holst og Ilyas Shirzad på topp. Og de to hurtigtogene lagde trøbbel for motstanderne. 

Kristoffer Hansen Holst ble første L/K-målscorer i 2019 med et plassert skudd i hjørnet etter 28 minutter. 

Så følger Vebjørn Isaksen opp med 2-0 sju minutter senere - på straffe, etter at Ilyas Shirzad ble felt. Det var også stillingen til pause.

I andre omgang scoret innbytter Ola Edholm midtveis i omgangen og det ble også kampens siste mål. 

Etter kampen sa trener Oskar Leiros seg fornøyd med gjennomføringen: 

- Det lugget litt i starten og vi gjør noen enkle feil. Men vi gjør etter hvert en grei gjennomføring, alle mann. Vi har mye ball, god aggresjon i ballpress, kreativ med ball og fine kombinasjoner rundt om, sier Leiros, og fortsetter:

-Vi må jobbe litt med å finne balanse og være mer klinisk i avslutningsfasen. Men alt i alt en veldig positiv kamp og mye bra å bygge videre på!

Leiros trekker fram et par spillere som utmerket seg i kveld. 

- Sigve Ringbakken og Jørgen Skog var spesielt gode  idag, blant mange gode. Sigve viser godt overblikk og forståelse, Jørgen er god å plassere seg og er overlegen i lufta bak, sier Leiros.

L/K fra start: André Waage, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Erlend Gamst, Nasim Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Oskar Kleveland  Leiros, Sigve Ringbakken, Richard Koch, Ilyas Shirzad, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Benjamin Johansen, Robert Kristiansen, Joakim Berg Bjørklund, Ola Edholm, Christian Karlsen, Mathias Krag Lind

* Erlend Gamst (17) debuterte på A-laget - attpåtil fra start. A-lagsdebut også for Robert Kristiansen (18), Christian Karlsen (16) og Mathias Krag Lind (18)!

* Keeper André Waage (25) og Oskar Leiros (23) stod for aldersrutinen i startelleveren i dag. Resten av gjengen som startet var under 20 år. 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline