Steffen har scoret sitt siste L/K-mål

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Okt 2019

Lyngen/Karnes takket av tidenes toppscorer og en av våre aller mest markante spillere gjennom tidene lørdag.

For etter småpene 385 A-kamper og elleville 278 mål krever Steffen Dreyer (33) å bli trodd på at han nå har gjort sitt på fotballbanen. Han har varslet at han legger fotballskolene på hylla etter 18 sesonger som spydspiss - hovedsakelig på L/K.

L/K håper selvsagt at så ikke er tilfelle, men valgte likevel å ta Dreyer på ordet i forbindelse med årsavslutningen på Geitnes i helga - en årsavslutning som fikk en lykkelig ramme etter at L/K, med god hjelp av nettopp Steffen Dreyer, berget plassen i TiTo-serien. 

L/K leder Johnny Hansen overrakte Steffen et diplom og et trofé som takk for jobben - en jobb som startet i 2002 med elvevollingens debut på A-laget og som kulminerte, etter korte opphold i Nordkjosbotn, Senja og Skjervøy, med at Steffen var med og berget seniormoderklubben fra nedrykk 17 år senere. 

De fleste kjenner nok Dreyer som en målfarlig spiss som, som spisser flest, er egoistisk når det trengs. Men Johnny Hansen trakk også fram lagspilleren Steffen.

- Du var så god på småguttelaget at du kunne score så mange mål du ville. Men etter et par mål, så trakk du bak på banen og spilte andre god, og ordnet det sånn at andre også fikk score mål, sa Hansen.

L/K-leder Johnny Hansen deler ut diplom og statuett til Steffen Dreyer.

Selv om Steffen har korte opphold i andre klubber, så har han spilt for L/K i alle sesongene siden 2002 - bortsett fra 2018. Steffen har fått sine smeller og har både gitt og tatt i dueller med allverdens forsvarere. Men han har hatt en spesiell evne og vilje til å stable seg på beina til kampstart - og ikke minst levere det som trengtes av mål. Også der har elvevollingen vært unik i L/K-trøya. 

På Facebook i dag trekker Steffen fram mange høydepunkter fra karrieren: Han har spilt spiss sammen med Sigurd Rushfeldt på L/K, representert Sápmi i CONIFA World Cup, scoret 32 mål i 2012-sesongen i 3. divisjon, da han også ble årets spiller for L/K, opplevd opprykk til allnorsk fotball i 2004 og to scoringer borte mot Lofoten i første kamp i allnorsk fotball. At han klarte å levere varene i allnorsk fotball for Skjervøy også etter fylte 30 er imponerende. Og også høstsesongen 2019 kommer høyt opp på Steffens liste.

For egen del kan vi trekke fram da han i 2012-sesongen scoret alle seks målene mot Tverrelvdalen i 3. divisjon på Polleidet og da han passerte en annen L/K-legende, Jørn Henriksen, på L/Ks målstatistikk. En spiller Steffen for øvrig akkurat ikke fikk spille sammen med på A-laget, ettersom Jørn la opp i 2001, rett før Dreyer debuterte på L/K.
Men det har vært mange andre gode medspillere for Steffen Dreyer opp gjennom årene. Steffen selv trekker også fram trenerne og mentorene Dan-Håvard Johnsen og Bernt Olav Johansen. Og så har det vært mange vakre mål - med hodet, begge beina og med de fleste andre kroppsdeler også. Vi skal ikke rangere noen her og nå, men kanskje vi kommer tilbake til det med Steffen selv ved en senere anledning...

Her er kamper og mål for Steffens 17 sesonger i L/K-trøya: 

2002: 24/7

2003: 25/8

2004: 29/13 

2005: 36/9

2006: 29/13

2007: 22/10

2008: 27/20

2009: 30/23

2010: 21/23

2011: 17/13

2012: 29/36

2013: 8/4

2014: 24/26

2015: 20/15

2016: 21/26

2017: 14/18

2019: 9/14

Den skjervøybosatte storscoreren holdt en kort og en lengre tale på årsavslutningen lørdag. I den lengste talen fortalte Steffen litt om prosessen i sommer før han og Øyvind Garfjell bestemte seg for å trø til og hjelpe L/K i bunnstriden. Han fortalte også om en kropp som har krevd mer og mer behandling og medisinering for å være kampklar i høst. Han trodde comebacket var over etter syv minutter mot Ishavsbyen da han kjente det skikkelig i låret, men klarte heldigvis for L/K å riste av seg den og score 14 mål for oss i høstsesongen.

Men Steffen ville ikke vært Steffen om han ikke tok et bittelite forbehold - hvis kretsen er grei på terminlistemøtet og setter opp en åtte-ti på rad på Polleidet gress i juli og august til neste år. Så da får vi se fram til et spennende terminlistemøte til vinteren...

Skulle det ikke gå i orden, så kan i alle fall Steffen legge skoene på hylla med den aller beste samvittigheten - vel vitende om at han har sikret.

L/K takker i alle fall for 17 flotte år!


Her er Steffens hilsen på Facebook:

10 dager etter den siste kampen i min 17.strake sesong som fotballspiller e avgjørelsen om å legge opp tatt. Forsåvidt en ganske enkel avgjørelse å ta når eg ser at eg ikke har nivået inne lenger me tanke på at d bare blei 14 mål på 7-8 kamper på høstsesongen og noen mål unna toppscorertittelen i divisjonen. Det var utrulig fint å komme tilbake til mitt kjære Lyngen/Karnes i høst, holde det eg sa når eg gikk til Skjervøy i 2017 me å avslutte karrieren på Polleidet. Har enda en yderst liten lovnad å holde en gang i fremtiden så d kan bli en liten gjesteopptreden en gang til 🙂

Ser tilbake på en karriere eg e ganske fornøyd me. Kanskje ville den vært bedre om eg hadde sett gleden av å trene litt mer, men e absolutt ikke missfornøyd. Har spilt mange kamper å vært lite plaget med alvorlige skader om eg ser bort ifra de siste to sesongene. Har hatt den gleden av å spille med og mot mange fantastisk gode fotballspillere der det har vært en sann glede å være mottaker på Øyvind Garfjell sine innlegg og danne spissduo med Sigurd Rushfeldt i 2 sesonger, en sesong eg lærte mye me tanke på og ha roen i avslutningsøyeblikket. Gode minner! 

Har også hatt mange gode trenere oppigjennom der Bernt Olav Johansen betydde aller mest i de viktige ungdomsårene og Dan-Håvard Johnsen som en fantastisk kampleder og trener i mange år. Kommer heller ikke utenom Torbjørn Karlsen og Johnny Hanssen i L/K, d e noen solide gutta som virkelig har backa meg uansett. En klapp på skuldra til Jon-Ivar Johansen i Skjervøy også, fantastiske ildsjela for klubban. Høydepunktan i karrieren e mange, men d å ta 18 poeng i høst og berge plassen mot alle odds va solid, første kamp i 2.divisjon borte mot Lofoten i 2005, 2012 sesongen va en sesong med god flyt og 2017 høsten i Skjervøy va magisk, mål mot TIL i pressekampen i 2018! 

Stolt over å ha representert Sàpmi og veldig gla for at eg kan si at eg har fått mange gode venna oppigjennom karrieren. Merkelig nok mange motstandere også, selv om eg har gitt mere juling enn eg har fått på banen. Artig at Mathea har fulgt karrieren min å vært trofast me på kampan når ho va litt mindre, å at ho Sonja fikk være me på den siste kampen min på Polleidet ❤️ Takk til alle som har bidratt på veien, d har vært hyggelig! Glede meg til rolige helger fremover!


0 Kommentar

Granås årets beste L/K-er

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Okt 2019

L/Ks kaptein var også vår beste spiller i 2019

Årets L/K-kaptein Kristoffer Granås (24) ble nemlig kåret til Årets spiller i forbindelse med L/Ks årsavslutning på Geitnes lørdag kveld.
Granås har vært en klippe i L/Ks bakre rekker i år etter at han kom tilbake til moderklubben, og har gitt absolutt alt i absolutt alle dueller i samtlige kamper han har spilt i år. Og de få kampene han ikke har spilt har han måttet stå over nettopp fordi han har gitt litt for mye i foregående kamp. Granås’ uredde stil gjør at han får mange trøkker i løpet av en sesong, men kaster likevel nødig inn håndkleet. Han har berget L/K utallige ganger denne sesongen med keeperspill som knapt kan forventes verken på dette nivået eller nivået over. Vårsesongen var tung, med flere stygge tap. Men de kampene vi spilte jevnt, i alle fall resultatmessig, med motstanderne, så var det Granås som holdt oss inne i kampene. Bare prestasjonene mot Krokelvdalen på Geitnes burde alene holdt til Årets spiller-statuetten.

Granås får prisen for andre gang. Han fikk også prisen i 2013, i sin første sesong som førstekeeper for L/K. L/K gratulerer vår keeper med prisen!

Årets toppscorer ble Steffen Dreyer, som bare trengte ni høstkamper på å skufle inn 14 mål for L/K etter overgangen tilbake fra Skjervøy. Han scoret blant annet fire i comeback-kampen mot Ishavsbyen på Polleidet og scoret alle fire L/K-målene mot Stakkevollan. 

Isak Kristiansen stakk av gårde med prisen for både Årets mål og som Årets unge spiller. 1-0-målet mot Ishavsbyen 10. august, et vakkert langskudd fra drøyt 25 meter, var i tillegg Isaks første på A-laget.


0 Kommentar

Vel blåst, gutta!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Okt 2019

Denne gjengen har gjort en kjempejobb for å holde L/K i 4. divisjon.

For med 4-2 over FIL 2 lørdag, kan ingenting ta divisjonsstatusen fra L/K. Og det var også artig at L/Ks framtid, i form av Kristoffer Hansen Holst (18) og Isak Kristiansen, tok ansvar og scoret mål, mens Jørgen Skog (17) spilte en ny god kamp i midtforsvaret og ble kåret til Dagens L/K-gutt.
Og innimellom der var «gammelgutta» med og bidro: Christer Steinvik med mål og god jobbing gjennom hele kampen, Øyvind Garfjell med farlige skudd og med innlegg som hadde fortjent å bli målgivende, Stig-Roar Hansen Rognli med solid backspill og ikke minst Holst-assisten fra Steffen Dreyer i det han hevder var hans siste kamp i karrieren. Hvis det er det, så skal gudene vite at han har gjort en fantastisk jobb i alle år og at hans bidrag i høst har vært helt avgjørende for å holde L/K flytende i 4. divisjon. Kampen på Polleidet ble strevsom for Steffen, som hadde spjelket og behandlet seg såpass at han klarte å spille etter strekkskaden han pådro seg forrige helg mot Salangen.

Steffen Dreyer med kapteinsbindet

2018-sesongen var tung for L/K, men 2019 så lenge ut til å bli enda et par hakk verre. Etter en flott start på seriesesongen - med 2-2 hjemme mot det som skulle vise seg å bli serievinneren Fløya 2 - gikk det særdeles dårlig utover i vårsesongen. Et superungt og urutinert L/K-lag møtte kvist på de fleste arenaene og gikk på flere stygge tap - både borte og hjemme. Innimellom var det likevel lovende takter fra ungguttene. Superveteran Trond Petter Robertsen (46) snøret også på seg skoene for hjelpe det unge laget og med litt hell hadde vi tatt poeng både mot BOIF og Kroken hjemme. Men vi måtte vente helt til nestsiste kamp i vårsesongen før det andre poenget kom - hjemme mot Salangen.

To poeng til ferien er katastrofalt og heldigvis var det vilje både i klubben og hos L/K-gutter i andre klubber til å gjøre grep. Stallen ble forsterket og  høstsesongen ble av et helt annet kaliber: Fem strake seire hjemme på Polleidet og i tillegg en sterk borteseier mot BOIF gjorde at L/K klarte bragden med å holde tre lag bak seg på tabellen.

Både de unge spillerne som har stått på og de «gamle» som kom tilbake fortjener ros i dag. Men to spillere som ikke tilhører noen av kategoriene fortjener ekstra verbale blomster, nemlig 95-modellene Oskar Leiros (spillende trener) og Kristoffer Granås (keeper og kaptein). Oskar fikk sin ilddåp som trener i den mest utfordrende tiden i L/K-historien og har klart brasene forbilledlig, med god hjelp fra rutinerte Tom-Jarle Isaksen og Dan-Håvard Johnsen. Kristoffer Granås har fått seg mange trøkker i løpet av sesongen og måtte stå over siste kamp på grunn av smellen i hodet mot Salangen. Han vendte tilbake til moderklubben og har vist vei for ungguttene med en suveren holdning til både trening og kamp. Med slike folk i laget, supplert med alle de andre med hjerte for klubben ser framtiden lys ut for L/K.
Oskar Kleveland Leiros 

Og som et ordentlig «frampeik» så kom Aleksander Jensen (15) inn på slutten til sin seniordebut. Jensen-familien fra Oksvik har solide tradisjoner i klubben både på banen pg utenfor og nå er en ny generasjon på gang. Jensen er den første 2004-spilleren som spiller på A-laget og så får vi håpe at han får mange flere sjanser framover!

Aleksander Jensen

Da er det bare å takke alle spillere, trenere, dommere, støtteapparat, sponsorer, styre og stell foreldre og alle L/K-ere som har stått på gjennom sesongen. Det er mange som har gjort en strålende jobb!

Vi kommer tilbake med mer tall og statistikk for sesongen etter hvert.

L/Ks lag: Johan Valø, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Christer Steinvik, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Gard Grønvoll Sommerseth, Oskar Leiros og Aleksander Jensen.

Gult kort L/K: Nasim Shirzad og Jørgen Skog.

Dommer: Pål Arntsen - god


0 Kommentar

Fortsatt en jobb å gjøre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Okt 2019

L/K lever fortsatt litt farlig i bunnstriden, men kan avgjøre sin egen skjebne i siste kamp.

Lørdag ble hjemmelaget Salangen for sterke for L/K, selv om 4-1 er ganske flatterende for SIF. 1. omgang var helt jevnspilt og bare et mål av Kristoffer Heggelund skilte lagene.

L/K starter andre omgang forrykende og burde satt flere enn det ene målet som comeback-mannen Christer Steinvik scoret etter 56 minutter. Ballen smalt i både tverrliggere og stolper uten at det ble uttelling. I stedet gikk SIF opp til 3-1 og utover i omgangen gikk det tråere og tråere for L/K - ikke minst etter at Steffen Dreyer måtte forlate banen med strekk. 

På slutten måtte også keeper og kaptein Kristoffer Granås forlate banen med en skade og L/K klarte ikke å skape noe særlig på tampen av kampen. 

Dermed er det fortsatt usikre tider for L/K. For i verste fall rykker tre lag ned fra 4. divisjon og L/K har kun to lag garantert bak seg - Storelva og Ishavsbyen. Storelva kan riktignok komme opp på samme poengsum som L/K, men har ikke møtt til en kamp i år. Derfor vil de komme bak alle lag ved poenglikhet. 

Så er også Finnsnes 2 bak oss på tabellen og det er laget vi møter på Polleidet gress lørdag. Klarer vi minst uavgjort i den kampen så kan L/K-erne nyte kakebordet etter siste seriekamp i trygg forvisning om at plassen er uomtvistelig berget. 

Og skulle det skjære seg totalt i siste kamp, så er  det likevel gode sjanser for å holde seg. Klarer seriemesteren i TITO å kvalifisere seg for opprykk (tre av fire nordnorske seriemestre rykker opp), samtidig som TIL 2 ikke rykker ned fra 3. divisjon så blir det bare ett lag som rykker ned fra TITO. Skulle det bli TITO-fiasko i kvaliken og TIL 2 også rykker ned (ligger like over streken nå), så skal tre lag ned fra TITO. Derfor er det så viktig å holde FIL 2 bak seg på tabellen. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Christer Steinvik, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Benjamin Johansen

Dommer: Hallgeir Bertelsen - bra kamp

Ingen gule kort til L/K


0 Kommentar

Steinvik bidrar de to siste kampene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Okt 2019

Christer Steinvik gleder seg til å spille i rødt og blått igjen. 

Lørdag klokken 14.00 møter L/K Salangen på Idrettsheia. Til den kampen - og til årets siste kamp neste helg - har L/K fått klar en gammel L/K-helt.

Christer Steinvik tok tidligere i september, før overgangsvinduet stengte, overgang tilbake til L/K. Nå skal storfjordingen spille de to siste kampene i sesongen. 

- Ja, jeg er veldig klar for kamp mot Salangen. Nesten litt overtenning! Det blir gøy å spille sammen med Steffen, Øyvind og de andre igjen og ikke minst bidra for L/K igjen, sier Steinvik til L/K-nett.

Steinvik tok overgang til Majorstuen i Oslo denne sesongen etter å ha spilt for L/K mange sesonger. Nå er han imidlertid bosatt på Lillehammer i forbindelse med studier. 

- Jeg trives i sør, men nå gleder jeg meg til å spille fotball for L/K igjen. Jeg får med meg FIL2-kampen også, så det blir bra, sier Steinvik. 

Dermed får også Christer med seg det tradisjonsrike kakebordet etter siste kamp. Ingen skal beskylde gutten for å ikke ha timing!

L/K får en tøff oppgave på Idrettsheia mot et hjemmelag som har sanket 21 poeng mer enn L/K i år. 

Selv om L/K har gode sjanser til å berge seg i divisjonen nå, så bør man fortsatt samle inn litt poeng - for å være sikker på å unngå nedrykksfaren.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline