Sterkt bortepoeng for ungt L/K-lag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2018

L/K lå under to ganger, men klarte å ta poeng mot Krokelvdalen.

BORTEPOENG: Vebjørn Isaksen (i front), Einar Skogheim, Ilyas Shirzad og Kristian Bjørn Hansen spilte alle fra start mot Krokelvdalen. Foto: Jo Are Vik

L/K stilte med sju junior fra start da de tok hjem et poeng borte mot Krokelvdalen i dag. KIL tok ledelsen to ganger, men L/K kom tilbake begge gangene - først ved Ilyas Shirzad og så ved Ola Edholm. 

Alle målene kom i første omgang, en omgang som L/K-trener og keeper Jørgen Vik beskriver som fartsfylt.

- Ja, det bølget fram og tilbake i første omgang. 2. omgang er mer kontrollert. Men vi er ikke rolige nok i forhold til valg og utførelse på deres banehalvdel. Men lærerik kamp for de delaktige, sier Vik.

Andre omgang forble målløs.

- Jeg føler at vi kunne vunnet 2. omgang, med litt mer dyktighet. Men på den annen side skal vi være greit fornøyd med ett poeng borte mot Kroken, sier Vik.

Han var én av bare tre tilbake fra elleveren som møtte Krokelvdalen til avgjørende seriekamp for ti måneder siden. Den gang vant KIL 2-1.

Ola Edholm berget ett poeng med sitt 2-2 mål. Han klarer ikke helt å fri seg fra tanken om at det burde vært tre.

- Jeg syns vi kjempet hardt, samtidig som vi virket litt passive i avgjørende situasjoner. Vi har mange gode muligheter, men det har Kroken også. Litt bittert med 2-3, men samtidig skal vi være fornøyd med at vi får med oss poeng, sier Edholm, som kom på scoringslisten for andre gang denne sesongen - i sin 15. kamp totalt for L/K. Edholm har spilt samtlige seriekamper fra start og har vært en solid forsterkning for L/K.

Det har også spillende trener Ole Talberg vært. Han spilte bak sammen med Edholm hele kampen.

- Synes vi lykkes med å spilles oss forbi topp-presset til Kroken, spesielt i første omgang. Dessverre får vi ikke utnyttet de situasjonene godt nok. Vi må jobbe videre med hvordan vi skal komme til flere sjanser på siste tredjedel. Har litt problemer på dødball imot og Kroken er farlig der. Ellers har vi relativt bra kontroll på Kroken i etablert spill, sier Talberg. 

Han sier seg fornøyd med innsatsen som legges ned av L/K-guttene i dag.

- Ja, absolutt. Så får vi jobbe videre med hvilke valg vi tar med ballen i eget spill, sier L/Ks spillende trener.

Tabellen er fortsatt ikke lystig lesning for L/K-ere, men høstsesongen har begynt bra. Måtte det bare fortsette!

* Vebjørn Isaksen spilte sin 60. A-kamp for moderklubben i dag, mens Ilyas Shirzad spilte sin 20. kamp.

* Alexander Løvland Rygh var tilbake i L/K-trøya til denne kampen. Rygh, som fikk kamper for L/K så langt tilbake som 2005, var ubenyttet reserve i dag. Velkommen tilbake, Alex!

L/K fra start: Jørgen Vik; Joakim Berg Bjørklund, Ole Talberg, Ola Edholm, Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Kristoffer Hansen Holst.

Innbyttere: Jan-Robin Bjørn og Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Ola Edholm, Vebjørn Isaksen

Neste kamp er hjemme på Polleidet mot Ishavsbyen lørdag 18. august klokken 14.00.Endelig matchvinner!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Aug 2018

Ilyas Shirzad var blant L/Ks beste spillere i vårsesongen. Men mål ble det ikke på ham før han kom på gress.


Shirzad (18) avgjorde kampen etter to minutter av andre omgang var spilt. Da sto det allerede 1-0 til L/K etter Kristoffer Hansen Holst (17) hadde tatt L/K i ledelsen med en iskald avslutning like før pause - forarbeid av Sigve Ringbakken. På 2-0 er det imidlertid Ilyas Shirzad som gjør det meste selv:

Han får ballen ute på venstre siden og drar seg innover i banen før han løsner skudd fra drøyt 20 meter. Ballen suser inn oppe i nærmeste hjørne og L/K får en ledelse som holder ut kampen. Selv om Salangen får et mål på overtid, på en smått omdiskutert straffe, så får L/K alle tre poengene denne gangen. Det var fortjent, selv om SIF hadde en periode i andre omgang der det suste litt om ørene på L/K-keeper Jørgen Vik. Vik tok ellers det som kom i hans comeback-kamp i L/K-trøya. 

1. omgang var en jevnspilt og ganske tam affære. Ingen av lagene skapte stort og 1-0-målet til Kristoffer Hansen Holst kom litt ut av ingenting. Vebjørn Isaksen er aggressiv i presset og vinner en duell på 25 meter og ballen havner hos Sigve Ringbakken. Sigve, som var blant L/Ks beste i dag, tar en tofotsfinte, finner plass i et trangt straffefelt og spiller fri Holst med en lekker pasning. Avslutningen sitter i hjørnet - Kristoffers andre seriemål for L/K og hans fjerde totalt.

Like før hadde L/K en ball til i nettet. Etter litt fram og tilbake etter en corner slår Kristoffer Hansen Holst inn fra høyre og Aleksander Skatland styrer ballen i nettet. Assistentdommer Peder André Amundsen er imidlertid oppe med flagget og videoopptak tyder på at det var helt korrekt. 

 Etter den flotte starten på andre omgang hadde L/K kontroll på kampen lenge. Salangen kom til flere store sjanser i en periode i midten av andre omgang, men kom ikke nærmere enn en avslutning i stolpen. Straffemålet kom såpass langt på overtid at det aldri var reell fare for poengene. Vik var god i dag, og foran seg hadde han en forsvarstreer med Skog, Skatland og Edholm som gjorde manns jobber for å holde SIF på en fotlengdes avstand. Edholm ble dagens L/K-gutt for innsatsen.

De to målscorerne i dag var to av syv juniorer fra start for L/K i dag. I tillegg til Shirzad og Holst startet Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Antonsen Skog, Sigve Ringbakken og Ilyas' lillebror Nasim. I tillegg kom den åttende, Joakim Berg Bjørklund, inn i andre omgang. Det har nok ikke skjedd mange ganger at L/K har stilt med syv juniorer fra start og endt opp med tre poeng. Sterkt av ungguttene, og selvsagt de mer rutinerte spillerne også.

Seieren i dag var bare L/Ks andre hjemmeseier i serien i år. Den første kom mot TUIL 14. mai.

Neste hjemmekamp er 18. august, mot Ishavsbyen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Ola Edholm, Jørgen Skog, Aleksander Skatland; Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Nasim Shirzad; Kristoffer Hansen Holst, Sigve Ringbakken, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Ilyas ShirzadPowered by: Bloc