Viktig poeng i bunnstriden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Aug 2018

L/K har ikke vært bortskjemt med poeng på bortebane mot TUIL 2, men mandag var det særs viktig at L/K-guttene klart nettopp det.

En relativt sjansefattig kamp endte med 0-0 på TUIL Arena - L/Ks andre 0-0-kamp i år. Normalt er imidlertid L/K en målgarantist på bortebane - baklengs så vel som forlengs. Det er nemlig ganske så lenge siden L/K sist spilte 0-0 borte. Faktisk er det 19 år siden sist! 22.08 1999 spilte L/K 0-0 mot Harstad - med blant andre 19 år siden sist L/K spilte 0-0 på bortebane i en seriekamp! Det hendte sist i 2 divisjon 22.08 1999 - mot Harstad. Da sto Henning Hansen i mål for L/K.

Og 19 år senere er det ikke unaturlig å trekke fra L/Ks nåværende keeper Jørgen Vik når kampen på TUIL Arena skal oppsummeres. Ikke at han hadde så fryktelig mye å gjøre, men L/Ks spillende trener tok det som og var våkent ute og ryddet opp i det som kunne blitt farlig - godt hjulpet av forsvarstreeren med Joakim Berg Bjørklund, Ola Edholm og Jan-Robin Bjørn.

I andre enden var det først og fremst Tobias Karlsen som kunne ha puttet for L/K. Etter 72 minutter går han på et godt løp og får en lur stikkball fra Markus Karlsen Skogheim. Tobias kommer alene med keeper, men setter ballen rett i TUILs sisteskanse. Karlsen hadde også en sjanse i første omgang der han vender seg flott fri på rundt 16 meter og får skutt. Avslutningen ble imidlertid for løst og keeper plukket greit.

Det var også verdt å notere seg svært gode frisparkforsøk fra Stig-Roar Hansen Rognli og Markus Karlsen Skogheim i andre omgang. Spesielt førstnevntes skudd fra 25 meter med venstra var det sus i. Dessverre snek ballen seg centimetre utfor venstre stolpe. Ellers var det mest halvsjanser og nestensjanser å bokføre.

At TUIL heller ikke skape mye på hjemmebane er svært positivt. L/K holder nullen for andre gang på rad og er også ubeseiret siden 19. juni - fem kamper på rad.

Tabellen tilsier imidlertid at L/K fortsatt trenger alle poengene de kan få klort til seg. Til helgen møter vi BOIF på Polleidet. Da er den nysignerte spissen Aleksander Lenning klar til dyst og da kan man i alle fall håpe på et annet resultat enn 0-0.

* Markus Karlsen Skogheim (20) spilte sin A-kamp nummer 100 for L/K. Han debuterte for L/K i en treningskamp i Skarphallen mot Fløya i 2014.

* Et lite jubileum også for venstrekant Stig-Roar Hansen Rognli, som spilte sin 170. A-kamp for moderklubben.

L/K fra start: Jørgen Vik, Jan-Robin Bjørn, Joakim Berg Bjørklund, Ola Edholm, Ole Talberg, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Tobias Karlsen

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Nasim Shirzad, Kristoffer Hansen Holst, Aleksander Skatland

Gule kort L/K: Ola Edholm, Einar Skogheim

Lenning tilbake i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Aug 2018

Han scoret 27 mål på 11 kamper for L/K høsten 2017. Nå er Aleksander Lenning tilbake i L/K!

Det er L/K-leder Johnny Hansen som bekrefter at storscoreren er klar for L/K igjen etter å ha spilt vårsesongeng og deler av høstsesongen for Fløya i 3. divisjon. Lenning ble Fløya-klar i vinter, men nå er han tilbake i klubben.

- Det er en bra signering som passer bra med det vi holder på med i L/K. Jeg er veldig glad for at vi får Lenning tibake, sier Hansen.

Lenning ble klar for L/K litt over midnatt og er derfor ikke spilleklar til kveldens kamp mot TUIL 2 på TUIL Arena. Men han rekker kampen mot BOIF 1. september på Polleidet.

- Vi får en spiller som vi kjenner fra før og som vi vet passer godt inn i L/K. Han er en fin fyr og når han i tillegg har lyst å komme selv, så er det kjempebra, sier Hansen.

L/K hadde en mager vårsesong, men har startet høstsesongen veldig bra. 25 seriemål på 14 kamper er imidlertid i underkant av det man kunne håpe på. Med Lenning på plass, er det lov å håpe på et bedre målsnitt framover. Lenning spilte senest for Fløya mot Finnsnes i helga, da han kom inn som innbytter og scoret for Fløya i den foregående kampen - mot Korsvoll.

Leder for L/K Fotball, Sigmund Forfang, er fornøyd med nysigneringen:

- Lenning blir en viktig signalspiller for oss, som gir oss større slagkraft offensivt. Jeg håper og tror han fortsetter der han slapp ifjor, sier Forfang.

Aleksander Lenning selv sier følgende etter tilbakekomsten til Lyngen/Karnes:

- Glad for å være tilbake! Jeg hadde det fantastisk når jeg var her i fjor, og ser frem til en morsom høst! Overgangen ble dessverre registrert fire minutter for seint i går, så jeg får ikke med meg kampen i dag. Men fra  neste match skal jeg bidra igjen, lover Lenning.

Lenning fikk én kamp for L/K i årets vinterserie, slik at han står på 28 mål på 12 kamper totalt for L/K - et scoringssnitt på 2,33 per L/K-kamp. Det er klubbrekord med god margin. Så får vi se om han bedrer snittet sitt ytterligere i høst...

Lenning blir klubbens fjerde signering i sommer. Fra før av har Jørgen Vik, Alexander Rygh og Tobias Karlsen blitt klar for L/K.

Minneord om Erling Karlsen jr

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2018

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Erling Karlsen jr. døde den 14. juni 2018.

Erling, eller Elle som vi likte å kalle han, var vår tids største lokale idrettsleder.  Han la ned et enormt arbeide for Lyngen IL og senere Lyngen/Karnes IL (L/K), og var et stort forbilde for oss alle i L/K.  Tapet og tomrommet etter han er uendelig stort.

Elle kom fra en stor familie hvor idretten var sentral, og hvor flere av hans søsken var både aktive idrettsutøvere og idrettsledere.

Senere ble han gift med Laila, som alltid sto ved hans side, og som på sin måte har vært en viktig bidragsyter for idrettslaget.  Idrettslaget har mye å takke Laila for. Sammen fikk de 5 barn: Mona, Kjell Hugo, Arne, Torbjørn og Mariann.  Felles for dem alle var et brennende engasjement for idrettslaget, både som idrettsutøvere og tillitsvalgte.  Det var stort for Elle å oppleve at hans 3 sønner i 1989 spilte sammen på A-laget.

Elle startet sitt idrettsvirke med dugnadsjobb for LAIL i 1947, 13 år gammel.  Fra 1949 ble han virkelig engasjert i idrettslaget.  Samme år startet hans karriere som spiller.  Han spilte i flere tiår, og avsluttet som old-boys spiller.  Underveis spilte han sammen med flere av sine brødre.

Men det er først og fremst som idrettsleder Elle blir husket.  Fra 1949 til 2016 møtte han på samtlige 67 årsmøter i idrettslaget.  Det forteller alt.  Har var lei seg da sykdom holdt han borte fra det siste årsmøtet. Elle hadde omtrent alle tillitsverv det er mulig å ha i et idrettslag.  Hans engasjement og hans entusiasme ble lagt merke til, ikke bare i Lyngen, men langt utover Lyngens grenser.

Elle var også medlem i styret i Troms Fotballkrets i 10 år, og markerte seg også her som en pliktoppfyllende leder.

For sin store innsats for idretten fikk han mange utmerkelser.  Han ble tildelt Lyngen ILs gullmerke.  Han mottok Norges Fotballforbunds honorære lederstipend.  Han fikk Troms Fotballkrets hederstegn for administrativ innsats og tjeneste.  Han fikk tilsvarende hederstegn fra Troms Idrettskrets.  I 2012 ble han nominert til den prestisjetunge «Nikken-prisen», den høyeste utmerkelse en fotballeder kan motta i Norge.

Elle var en engasjert og patriotisk leder.  Det var alltid Lyngen IL og L/K i hans hjerte.  Han skydde ingen anstrengelser når noe måtte gjøres for å løfte laget fram.  Han var ærekjær, og intet ble overlatt til tilfeldigheter.  Oppgavene ble løst i minste detalj.  På kampdag sørget han for at alt var på plass: Flagget var heist, draktene lagt ut på hver spiller sin plass, kaffen var kokt m.m.  Han var den første som kom og den siste som gikk.

Han var inkluderende, og brydde seg om alle.  Spillere som kom utenfra ble fort kjent med Elle. Det kan vi se på responsen bl.a. på Facebook da dødsbudskapet ble kjent.  Nesten 500 har lagt igjen sin siste hilsen, svært mange av dem spillere og venner utenfor Lyngen.

Elle hadde en utrolig evne til å tilpasse seg den tida han levde i, etter hvert som han ble eldre.  Fusjonen mellom Lyngen IL og Karnes IL i 1990/1991 var en krevende tid, hvor følelser og entusiasme var i spill.  Elle tok elegant steget videre, og engasjerte seg med ny og sterk kraft i det nye LK.  Den nye klubben ble fort den ekte klubben i hans hjerte.

Slik levde han, helt til det siste.  Han var alltid med.

Idrettsfamilien i L/K har svært mye å takke Elle for.  Lyngenfotballens stolte tradisjon og sterke kultur hadde ikke vært den samme uten Elle sin innsats.  I sorgens stund trøster vi oss med mange gode minner.  Minnene tar vi med oss, og med dem vil Elle leve videre med oss.

Elles avtrykk blir for alltid stående.  Han blir aldri glemt.

Vi lyser fred over Elle sitt minne.

Fra alle dine venner i idrettsfamilien Lyngen/Karnes IL.

Tommelen opp fra kapteinen etter ny seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Aug 2018

Ola Edholm bidro med matchvinnende inngripener i begge ender av banen da L/K vant 4-0 over Ishavsbyen lørdag.

En flott start på kampen og 3-0 etter 16 minutter ga L/K trygghet på gressbanen på Polleidet. Og selv om IFK presset på for reduseringer i andre omgang - med tre avslutninger i treverket og ett brent straffespark - så hadde L/K god kontroll på de tre poengene helt fra Markus Karlsen Skogheim kriget inn 3-0 etter kvarteret.

L/Ks forrykende start på første omgang begynte med 1-0-scoringen til Ilyas Shirzad. Et innkast fra Vebjørn Isaksen, som for øvrig hadde en strålende kamp på høyrekanten og ble Dagens L/K-gutt, finner Markus Karlsen Skogheim inne i feltet. Han header videre til Einar Skogheim som er på et frekt miniraid inne i feltet. Han header til Ilyas, som avslutter på første. Da var det gått sju minutter.

Og jubelen hadde knapt lagt seg før L/K får hjørnespark fra høyre. Ballen slås inn i feltet på bakerste og heades tilbake inn i feltet. Der er Ola Edholm, L/Ks kaptein, på plass. Han er høyest i duellen med IFK-forsvaret og stusser ballen i lengste hjørne fra 6-7 meter. Edholms tredje seriemål i L/K-trøya.

Så scorer Markus Karlsen Skogheim 3-0-målet etter at IFK-keeperen måtte i aksjon på et skudd fra Ilyas Shirzad. Ilyas får bra treff og keeperen får ikke stoppet skuddet ordentlig. Ballen sklir under ham og blir liggende på streken. Dermed er det opptil Skogheim å vinne løps- og kroppsduellen med IFK-forsvareren. Det klarer 20-åringen, og dermed komfortabel ledelse til L/K.

L/K har et par solide sjanser til å øke ledelsen i første omgang. Blant annet har Ilyas Shirzad et skudd i stolpen og både Jan-Robin Bjørn og Einar Skogheim hadde store muligheter, uten at det ble tellende resultat.

I andre omgang må L/K slite litt for å holde nullen. IFK skaper flere store sjanser og kun en god Jørgen Vik i L/K-målet, samt L/K-målet selv, hindre reduseringer. Og etter 66 minutter holder det veldig hardt. Da får IFK en straffe. IFK-spilleren plasserer den nede til Jørgen Viks venstreside, men L/Ks sisteskanse har luktet lunta og er kjapt nede og redder. Ballen spretter ut i feltet og straffeskytteren er først på den. Han får skutt og det ser ut som et sikkert mål, men Ola Edholm har i mellomtiden kommet seg ned på streken og får klarert ballen til corner i siste liten. En utrolig inngripen av Edholm - som spilte en ny strålende kamp i L/K-treeren sammen med Joakim Berg Bjørklund og Jan-Robin Bjørn.

En annen som er i strålende form for tiden er Ilyas Shirzad. Han har scoret for L/K i tre kamper på rad og mot IFK skulle han ikke nøye seg med ett mål. Målet kommer på en kontring der Kristoffer Hansen Holst tar ballen med opp fra egen halvdel og inn på IFKs. Ilyas Shirzad blir spilt fri, og etter litt prøving og feiling, så får Stig-Roar Hansen Rognli ballen. Han dribler seg fri og spiller inn til Shirzad igjen og denne gangen smeller han ballen ned i hjørnet.

4-0 var kanskje i overkant etter spill og sjanser, men L/K var klart best på Polleidet og fortjente seieren. Mange av spillerne er i sin beste form for sesongen og det var nok ikke enkelt for juryen å kåre Dagens L/K-gutt i dag. Men Vebjørn Isaksen stakk altså av med den æren til slutt.Vebjørn Isaksen, Dagens L/K-gutt

* Med lørdagens seier avanserer L/K forbi både motstander Ishavsbyen og Salangen. Vi ligger nå på 8. plass med våre 15 poeng. Men det er fryktelig jevnt i bunnen og all grunn til å være fokuserte framover.

* Bare L/Ks andre clean sheet i årets serie. Den første kom i 0-0-kampen mot Storelva i vår.

* L/K har 10 poeng på de siste fire kampene og har ikke tapt en kamp siden 19. juni.

* L/K med seks juniorer fra start i dag og ytterligere tre inn i løpet av kampen.

* To debutanter i dag: Tobias Karlsen (19)  tok denne uken overgang fra Skjervøy og fikk sin debut i form av en halvtime som innbytter mot Ishavsbyen. Et godt innhopp som fort kunne endt med scoring da han kom alene med keeper et kvarter før slutt. I tillegg gjorde Alexander Løvland Rygh (31) comeback med et innhopp på topp. Vi ønsker begge to velkommen til L/K!

* Markus Karlsen Skogheim scoret sitt 7. seriemål for L/K. Dermed topper han scoringsstatisikken i serien for L/K foran Christer Steinvik (5) og Ilyas Shirzad (4).

L/K fra start: Jørgen Vik; Joakim Berg Bjørklund, Jan-Robin Bjørn, Ola Edholm; Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Tobias Karlsen, Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli, Alexander Løvland Rygh

Dommer: Kristian Kristiansen - grei kontroll

Neste kamp for L/K er 27. august - borte mot TUIL 2.

L/K2: Scoret i comebacket

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Aug 2018

Alexander Løvland Rygh (31, bildet) fikk sine første minutter i L/K-drakta da L/K2 spilte mot Stakkevollan 2 torsdag kveld. Vertene vant 7-2 på kunstgresset på Stakkevollan, men Rygh rakk å putte sitt første L/K-mål siden han forlot L/K etter 2014-sesongen.

Gledelig at også unggutten Jørgen Antonsen Skog kom på scoringslisten torsdag. 16-åringen har hatt sitt gjennombrudd på A-laget i år og har startet fem seriekamper i forsvaret til L/K.

Skjervøyværingen Tobias Karlsen (19) fikk også sin debut i den røde L/K-drakten etter overgangen fra SIK.

L/Ks lag: Johan Valø, Jørgen Skog, Erlend Gamst, Aleksander Skatland, Benjamin Johansen, Sigve Ringbakken, Ian Harper, Alexander Løvland Rygh, Tobias Karlsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Richard Koch.
Innbyttere: Johan Gamst-Eriksen, Sindre Nyseth, Robert Kristiansen og Mathias Krag Lind.

Sterkt bortepoeng for ungt L/K-lag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2018

L/K lå under to ganger, men klarte å ta poeng mot Krokelvdalen.

BORTEPOENG: Vebjørn Isaksen (i front), Einar Skogheim, Ilyas Shirzad og Kristian Bjørn Hansen spilte alle fra start mot Krokelvdalen. Foto: Jo Are Vik

L/K stilte med sju junior fra start da de tok hjem et poeng borte mot Krokelvdalen i dag. KIL tok ledelsen to ganger, men L/K kom tilbake begge gangene - først ved Ilyas Shirzad og så ved Ola Edholm.

Alle målene kom i første omgang, en omgang som L/K-trener og keeper Jørgen Vik beskriver som fartsfylt.

- Ja, det bølget fram og tilbake i første omgang. 2. omgang er mer kontrollert. Men vi er ikke rolige nok i forhold til valg og utførelse på deres banehalvdel. Men lærerik kamp for de delaktige, sier Vik.

Andre omgang forble målløs.

- Jeg føler at vi kunne vunnet 2. omgang, med litt mer dyktighet. Men på den annen side skal vi være greit fornøyd med ett poeng borte mot Kroken, sier Vik.

Han var én av bare tre tilbake fra elleveren som møtte Krokelvdalen til avgjørende seriekamp for ti måneder siden. Den gang vant KIL 2-1.

Ola Edholm berget ett poeng med sitt 2-2 mål. Han klarer ikke helt å fri seg fra tanken om at det burde vært tre.

- Jeg syns vi kjempet hardt, samtidig som vi virket litt passive i avgjørende situasjoner. Vi har mange gode muligheter, men det har Kroken også. Litt bittert med 2-3, men samtidig skal vi være fornøyd med at vi får med oss poeng, sier Edholm, som kom på scoringslisten for andre gang denne sesongen - i sin 15. kamp totalt for L/K. Edholm har spilt samtlige seriekamper fra start og har vært en solid forsterkning for L/K.

Det har også spillende trener Ole Talberg vært. Han spilte bak sammen med Edholm hele kampen.

- Synes vi lykkes med å spilles oss forbi topp-presset til Kroken, spesielt i første omgang. Dessverre får vi ikke utnyttet de situasjonene godt nok. Vi må jobbe videre med hvordan vi skal komme til flere sjanser på siste tredjedel. Har litt problemer på dødball imot og Kroken er farlig der. Ellers har vi relativt bra kontroll på Kroken i etablert spill, sier Talberg.

Han sier seg fornøyd med innsatsen som legges ned av L/K-guttene i dag.

- Ja, absolutt. Så får vi jobbe videre med hvilke valg vi tar med ballen i eget spill, sier L/Ks spillende trener.

Tabellen er fortsatt ikke lystig lesning for L/K-ere, men høstsesongen har begynt bra. Måtte det bare fortsette!

* Vebjørn Isaksen spilte sin 60. A-kamp for moderklubben i dag, mens Ilyas Shirzad spilte sin 20. kamp.

* Alexander Løvland Rygh var tilbake i L/K-trøya til denne kampen. Rygh, som fikk kamper for L/K så langt tilbake som 2005, var ubenyttet reserve i dag. Velkommen tilbake, Alex!

L/K fra start: Jørgen Vik; Joakim Berg Bjørklund, Ole Talberg, Ola Edholm, Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Kristoffer Hansen Holst.

Innbyttere: Jan-Robin Bjørn og Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Ola Edholm, Vebjørn Isaksen

Neste kamp er hjemme på Polleidet mot Ishavsbyen lørdag 18. august klokken 14.00.

Endelig matchvinner!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Aug 2018

Ilyas Shirzad var blant L/Ks beste spillere i vårsesongen. Men mål ble det ikke på ham før han kom på gress.

Shirzad (18) avgjorde kampen etter to minutter av andre omgang var spilt. Da sto det allerede 1-0 til L/K etter Kristoffer Hansen Holst (17) hadde tatt L/K i ledelsen med en iskald avslutning like før pause - forarbeid av Sigve Ringbakken. På 2-0 er det imidlertid Ilyas Shirzad som gjør det meste selv:

Han får ballen ute på venstre siden og drar seg innover i banen før han løsner skudd fra drøyt 20 meter. Ballen suser inn oppe i nærmeste hjørne og L/K får en ledelse som holder ut kampen. Selv om Salangen får et mål på overtid, på en smått omdiskutert straffe, så får L/K alle tre poengene denne gangen. Det var fortjent, selv om SIF hadde en periode i andre omgang der det suste litt om ørene på L/K-keeper Jørgen Vik. Vik tok ellers det som kom i hans comeback-kamp i L/K-trøya.

1. omgang var en jevnspilt og ganske tam affære. Ingen av lagene skapte stort og 1-0-målet til Kristoffer Hansen Holst kom litt ut av ingenting. Vebjørn Isaksen er aggressiv i presset og vinner en duell på 25 meter og ballen havner hos Sigve Ringbakken. Sigve, som var blant L/Ks beste i dag, tar en tofotsfinte, finner plass i et trangt straffefelt og spiller fri Holst med en lekker pasning. Avslutningen sitter i hjørnet - Kristoffers andre seriemål for L/K og hans fjerde totalt.

Like før hadde L/K en ball til i nettet. Etter litt fram og tilbake etter en corner slår Kristoffer Hansen Holst inn fra høyre og Aleksander Skatland styrer ballen i nettet. Assistentdommer Peder André Amundsen er imidlertid oppe med flagget og videoopptak tyder på at det var helt korrekt.

Etter den flotte starten på andre omgang hadde L/K kontroll på kampen lenge. Salangen kom til flere store sjanser i en periode i midten av andre omgang, men kom ikke nærmere enn en avslutning i stolpen. Straffemålet kom såpass langt på overtid at det aldri var reell fare for poengene. Vik var god i dag, og foran seg hadde han en forsvarstreer med Skog, Skatland og Edholm som gjorde manns jobber for å holde SIF på en fotlengdes avstand. Edholm ble dagens L/K-gutt for innsatsen.

De to målscorerne i dag var to av syv juniorer fra start for L/K i dag. I tillegg til Shirzad og Holst startet Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Antonsen Skog, Sigve Ringbakken og Ilyas' lillebror Nasim. I tillegg kom den åttende, Joakim Berg Bjørklund, inn i andre omgang. Det har nok ikke skjedd mange ganger at L/K har stilt med syv juniorer fra start og endt opp med tre poeng. Sterkt av ungguttene, og selvsagt de mer rutinerte spillerne også.

Seieren i dag var bare L/Ks andre hjemmeseier i serien i år. Den første kom mot TUIL 14. mai.

Neste hjemmekamp er 18. august, mot Ishavsbyen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Ola Edholm, Jørgen Skog, Aleksander Skatland; Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Nasim Shirzad; Kristoffer Hansen Holst, Sigve Ringbakken, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Ilyas Shirzad