Vant slaget om Nord-Troms

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2018

Markus Karlsen Skogheim scoret to mål da L/K tok sesongens andre seier - mot Nordreisa.

Skogheim og L/K-guttene vant 1-3 på Storslett i kveld etter å ha kommet tilbake fra 1-0 til pause. I andre omgang utlignet først Markus Karlsen Skogheim, før han tok L/K i ledelsen på en straffe etter at Ilyas Shirzad ble felt.

Helt på slutten av kampen scorer Aleksander Skatland på et nydelig skudd fra 12-13 meter og dermed var saken biff for Ole Talbergs menn i lokaloppgjøret.

Markus Karlsen Skogheim var svært fornøyd med seieren. Han har følgende å si om oppgjøret:

Vi kommer på etterskudd etter at Nordreisa scorer på en effektiv kontringsscoring. Vi styrer mye av spillet og kommer til flere gode muligheter. Ola Edholm vinner mange dueller på topp og var frisk idag i tospann med sin spisspartner Ilyas.
Første målet kommer fra en corner der Jan Robin gjør en heroisk jobb med å krige og duellere der inne i feltet. Ballen ender til slutt hos meg som får en enkel jobb med å putte fra 3-4 meters hold.  1-2 kommer av at Ilyas, som så mange gang tidligere i år, spring ifra alt og alle og blir felt innafor 16-meteren. Straffesparket scores det på. 1-3 målet var definitivt kveldens fineste. Det kommer fra en lang ball opp på Ola Edholm som tar ned ballen til Skatland som klinker den i lengste kryss på volley.
En utrolig viktig kamp i bunnstriden som vi vipper til LK seier. Tidligere i sesongen så har andre omgangene definitivt vært der vi har rotet bort mest poeng. Har savnet en karakter og ærgjerrighet i gruppa på slutten av kampene. Den viste vi idag, noe som resulterte i seier.

Tror høsten kan by på mange gode opplevelser for alle med hjerte i LK. Vi i spillergruppa skal bruke sommeren godt for å forberede oss på en tett og jevn bunnstrid til høsten.

L/K lå sist på tabellen før dagens kamp. Med tre poeng klatret laget forbi Nordreisa og har nå åtte poeng når sommerferien er et faktum. Neste kamp er ikke før 5. august - på Polleidet mot Salangen.

Framtid i Nord streamet kampen i dag. Kampen kan du se om igjen her!

* L/Ks mål: Markus Karlsen Skogheim (2) og Aleksander Skatland.

* Markus Karlsen er nå oppe i 34 mål på sine 95 A-kamper for L/K. Det er litt over et mål hver tredje kamp.

L/Ks lag: Eirik Sørensen; Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Jan Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Ole Talberg, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Ola Edholm

Ingen bytter på L/K i dag.

Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim og Einar Skogheim

Dommer: Vegar Ballovarre, Skjervøy

Tap på Alfheim

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jun 2018

L/K klarte ikke å gi topplaget TIL 2 kamp på Alfheim tirsdag.

Det ble tap 4-1 mot TIL 2 etter at hjemmelaget ledet 2-0 til pause.

L/K leverte grei innsats lenge, men skapte lite foran TILs mål. TIL var bedre i alle spillets faser og vant fortjent.

Stig-Roar Hansen Rognli scoret på straffe fire minutter før slutt og fastsatte dermed sluttresultatet til 4-1.

L/K var forøvrig litt short på mannskap tirsdag. Dermed var superoldboysen Viktor A. Sørensen (49) og Rune Larsen (50) hyret inn for å fylle opp benken. Sørensen kom inn 25 minutter før slutt og satte dermed en solid aldersrekorden for A-laget i en alder av 49 år og 90 dager!

* L/K spilte med sørgebånd i tirsdagens kamp i anledning fotballederen og ildsjelen Erling Karlsen jrs bortgang sist torsdag.

L/Ks lag: André Waage, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Stig-Roar Hansen Rognli, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Kristian Bjørn Hansen, Jan-Robin Bjørn, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth

Innbyttere: Richard Koch, Viktor Sørensen

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen og Einar Skogheim

L/K 2 tapte i Tromsø

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jun 2018

Etter flere solide kamper i 6. divisjon, gikk L/K-rekruttene på en smell borte mot Tromsøysund mandag.

Her er rapporten fra lagleder Christer Steinvik:

Tromsøysund - L/K B Mandag 11.06.18

Tid/Sted: 21:00, Skarphallen
Resultat: 5-1

Målscorer, L/K: Robert Kristiansen
Fra start: 5-3-2 formasjon. Vebjørn Isaksen (keeper)
Nasim Shirzad, Benjamin Johansen (C), Jørgen Skog, Erlend Gamst, Sindre Nyseth, Ian Harper, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch, Gard Grønvoll Sommerseth.

Benk: Robert Kristiansen, Mathias Krag Lind, Martin Skog, Håkon Leiros Fossmo, Johan Edvard Gamst-Eriksen.

Vi starter kampen meget bra, spesielt én spiller som jeg vil fremme er Nasim Shirzad. Han har flere «raid» opp langs høyreback/kant og kommer til gode innleggs posisjoner. Er farlig fremover gjennom hele 1.omg. Vi skaper store sjanser tidlig som bør settes, dessverre får vi ikke uttelling og Tromsøysund tar ledelsen. Det er et langskudd som blir styrt i mål av en spiller som står inne i 16-meteren og er soleklart i offside. Dette ser ikke dommeren og dermed blir det en lei start på kampen. De øker også ledelsen til 2-0 og 3-0 til pause.

Vi legger om til 4-4-2 i 2.omg og gjøre noen bytter. Starter også bra her, men igjen er det Tromsøysund som går opp til 4-0 og 5-0, før Robert Kristiansen scorer trøstemålet 5-1 på slutten. Det skal sies at resultatet kunne vært helt annerledes hadde vi satt de store sjansene vi skaper i både 1.omg og 2.omg.

To skudd i stolpen og bokstavlig talt en dag der det er mye «stang ut!». Det er en ung og spennende tropp jeg har med meg og det er flere som viser gode enkeltprestasjoner i dag. Dette er absolutt positivt, da L/K B er en fin arena å vise seg frem på.

Ny kamp allerede mandag 18.06 kl.19:15 hjemme i Lyngen mot Ramfjord og en gammel kjenning ved navn Vegard Bjørn Olsen. Oppfordrer bygda å komme på kamp og se hva som «spirer og gror» i den yngres avdeling i Lyngen/Karnes.

Alt raknet på slutten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jun 2018

L/K ledet 2-0 og 3-1, men klarte likevel å tape mot Stakkevollan.

Hjemmekampen mot de gulkledde fra Tromsø så lenge ut til å bli en veldig positiv opplevelse for Ole Talbergs gutter. L/K ledet 2-0 etter en solid førsteomgang der SIF slapp lite til og der Markus Karlsen Skogheim (straffe) og Christer Steinvik hadde satt hvert sitt mål. Steinviks mål etter 24 minutter kom etter glitrende L/K-spill. Ballen blir spilt opp på Markus Karlsen Skogheim på rundt 30 meter. Han vender opp og slår ut til høyreflanken Vebjørn Isaksen, som hadde steppet inn på kort varsel da Nasim Shirzad måtte kaste inn håndkleet like før kampstart. Isaksen slår et perfekt innlegg på hodet til Christer Steinvik, som stusser ballen i lengste hjørne.

I andre omgang fikk SIF straffe etter 57 minutter, som den tidligere L/K-spilleren Kristian Granås ekspederte i mål. Så, 10 minutter senere, skjer det mye på en gang. Først gjør Ilyas Shirzad en flott jobb på venstrekanten, før han blir klipt ned av en forsvarer. Klart frispark og strengt tatt gult kort også til SIF-spilleren. Istedet er det Ilyas som får gult for kjeftbruk. Og med et gult fra før så blir det rødt på L/K-spissen.

På det påfølgende frisparket er imidlertid Ola Edholm høyest inne i feltet og kriger inn 3-1.

I det 76. minutt er Edholm sist på ballen igjen, men denne gangen i egen femmeter. Et godt slått frispark fra en annen tidligere L/K-er, Lars Petter Rotvold Nilsen, blir forsøkt klarert av Edholm, men han ender opp med å stusse ballen i eget mål på nærmeste stolpe. Uflaks for midtstopperen, som igjen var blant L/Ks beste.

Ettmålsledelsen framsto etterhvert skjør og SIF klarte både å utligne og ta ledelsen på slutten etter to frispark til som L/K ikke klarer å håndtere. Dermed var årets andre hjemmetap et faktum. Pussig nok har begge de tapte kampene endte 3-4.

L/Ks lag:

Andre Waage, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Christer Steinvik

Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Jørgen Skog

Gult kort: Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Stig-Roar Hansen Rognli

Rødt kort: Ilyas Shirzad (to gule)

Dommer Niklas Løvheim, BOIF, svak kamp

Lite sjanser og 0-0

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Jun 2018

L/K spilte sin andre uavgjortkamp på rad hjemme. Denne gangen mot Storelva.

Det har ikke vært flust av uavgjortkamper i L/Ks nyere historie, men nå har rødtrøyene måttet nøye seg med ett poeng i to hjemmekamper på rad. Tirsdag klarte ikke L/K å avgjøre kampen til sin fordel mot Storelva. Og selv om L/K svidde et straffespark i andre omgang, så var det såpass lite sjanser i kampen til begge lag at 0-0 slett ikke var et unaturlig resultat.

I første omgang var det sågar bortelaget som hadde den største sjansen etter at en Storelva-spiss snappet ballen fra L/K-kaptein Aleksander Skatland og kom alene mot seriedebuterende Eirik Sørensen i L/K-buret. Sørensen gjør en meget god jobb og rydder opp. I andre enden var det kun spedte forsøk mot Sørensens kollega i Storelvaburet. Og selv om L/K hadde mer å bidra med offensivt i andre omgang så var det ikke nok til å få tre poeng denne gangen. Nærmest kom selvsagt Christer Steinvik, som var straffeeksekutør i det 53. minutt etter at Ilyas Shirad hadde blitt klippet ned i feltet. Steinvik setter en for så vidt grei straffe ned i keepers venstre hjørne, men Storelvas sisteskanse Vegard Bjørklund Hauan er kjapt nede og vipper ballen til corner.

Bortsett fra et par skuddforsøk fra Ilyas Shirzad og Kristian Bjørn Hansen fra gode posisjoner, og et frispark fra gunstig posisjon som Stig-Roar Hansen Rognli ikke treffer særlig på, så er det ikke mye L/K skaper av målsjanser etter straffesparket. Og Storelva skaper enda mindre i andre omgang – mye takket være godt forsvarsspill fra L/K, og i særdeleshet Ola Edholm, som ble kåret til L/Ks beste.

Ny hjemmekamp allerede lørdag – mot Stakkevollan klokken 14.00 på Geitnes.

L/Ks lag: Eirik Sørensen, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Jan-Robin Bjørn, Ole Talberg, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Christer Steinvik

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Joakim Berg Bjørklund

Gult kort L/K: Aleksander Skatland

Stortap i Balsfjorden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jun 2018

Det er lenge siden L/K var involvert i et realt bunnoppgjør. Og muligens var det den manglende erfaringen som gjorde utslaget da de rødblå gikk på en 4-1-mine mot Nordkjosbotn lørdag.

I farten kommer vi ikke på et serietap for Nordkjosbotn siden 1991. Både i 2016 og 2017 var set imidlertid jevne oppgjør som L/K klarte å avgjøre til sin fordel. Men lørdag tok balsfjordingene skalpen ettertrykkelig på L/K. 4-1 er stygge tall mot et lag som sto uten poeng foran denne serierunden. Men seieren var fortjent, selv om L/K holdt 1-1 til pause etter at Christer Steinvik (på straffe like før pause) hadde utlignet hjemmelagets 1-0-ledelse.

NIL var best i andre omgang og fikk tidvis alarmerende fritt spillerom i L/K-forsvaret. Heldigvis for L/K er det muligheter allerede tirsdag til å riste av seg skuffelsen og tapet. Da tar vi imot Storelva hjemme på Geitnes.

Et lyspunkt er at vi fortsatt har Nordkjosbotn bak oss på tabellen. L/K ligger på 10. plass med fire poeng, mens NIL altså står med tre.

L/K måtte klare seg uten brødrene Jan-Robin Bjørn og Kristian Bjørn Hansen, samt trener Ole Talberg på midtbanen lørdag. Forhåpentligvis er flere av dem tilbake mot Storelva tirsdag.

* Debut fra start for 2001-spilleren Nasim Shirzad.

L/K fra start: André Waage, Ola Edholm, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Aleksander Skatland, Nasim Shirzad, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Christer Steinvik

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth, Joakim Berg Bjørklund

Gule kort L/K: Aleksander Skatland, Gard Grønvoll Sommerseth, Ola Edholm

Talbergs taletid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jun 2018

Noen ord fra treneren:

Som ny trener i Lyngen/Karnes har jeg brukt tid til å bli kjent med klubben og bygda. Jeg har fått en historisk innføring fra Johnny Hansen, der han på en kjøretur fortalte meg hvilke områder de gamle klubbene, Lyngen og Karnes, tilhørte. Nå vet jeg hvor Andreas Løvland og Trond Olsen vokste opp og kan sjekke om Sigmund Forfang har klippet plenen.

I tiden jeg har vært trener har jeg møtt mange som er glad i klubben og som har meninger om hvordan ting burde være.

Engasjement er viktig og jeg håper virkelig at Lyngen/Karnes skal få frem nye fotballspillere på høyt nivå, samtidig som klubben gir et flott aktivitetstilbud til barn og unge i bygda. Gjennom fotballen lærer man om kameratskap og det å ta vare på hverandre. Jeg tror på kompetanse, samarbeid og det å dra i samme retning.

Etter mange år som spiller har jeg vært i Lyngen flere ganger ved ulike anledninger. Her har jeg møtt ivrige og høylytte motspillere som bestandig har kjempet med nebb og klør. De har spilt for en klubb med lange og ærverdige tradisjoner. Stoltheten over historien er viktig å ta med seg, så håper jeg at jeg som trener kan være med å bidra til at nye gode øyeblikk skapes og ny historie skrives.

Etter en litt turbulent vinter er vi kommet god i gang med sesongen. Vi har spilt seks kamper, der vi har tapt fire, en uavgjort og en seier. Dette høres kanskje ikke veldig imponerende ut, men jeg synes laget har lagt ned en god innsats og vi har allerede utviklet oss som lag og enkeltspillere.

Målsetningen for året er å ha det gøy med fotball og utvikle oss som klubb, lag og enkeltspillere. Dette er kanskje ikke målbart, samtidig føltes det riktig og ikke ha et resultatmål for sesongen. Vi har i dag en stall på ca. 18 spillere, der hovedvekten er unge spillere som bor i Lyngen. I Tromsø har vi en treningsgruppe for de som bor i byen. Treningsgruppa i Tromsø ble hardt rammet av at mange spillere fant seg andre klubber etter fjorårssesongen, så de skal ha skryt for innsatsen som er lagt ned når ting ikke har vært like enkelt.

Som A-trener er jeg opptatt av hva som kreves for å bli god.Sannheten er at det ikke er noen snarveier til det. Man må trene mye, spise riktig og sove godt. Klarer man å jobbe strukturert over tid kommer utviklingen. Mulighetene for å bli god i Lyngen er fantastiske. På anleggssiden har man en innendørshall, kunstgress på Geitnes og en gressbane på Polleidet. Forholdene ligger til rette for at man kan spille mye fotball både sommer og vinter. På rundturen med Johnny kjørte vi også innom Polleidet og inspiserte gressbanen. Den ser vi frem til å ta det i bruk i løpet av sommeren og jeg håper det blir spilt fotball dag og natt i Lyngen hele sommeren.

Til slutt oppfordrer jeg alle som leser dette til å komme på kamp. Ta gjerne med en kompis, venninne, nabo eller slektning. Hvis vi klarere å få enda flere tilskuere på kampene vil det skapes interesse, positivitet og engasjement, og hjemmekampene kan bli en arena for å treffes for hyggelig samvær.

#LYNGENPOWER

Sportslig hilsen

Ole Talberg

Lørdag kl. 14.00 spiller L/K bortekamp mot Nordkjosbotn. Nordlys viser kampen live her!