Hat-trick-Ilyas!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Mai 2018

Strålende laginnsats og tre mål av Ilyas Shirzad berget seieren  for L/K 2 mot Hamna.

Kampen ble vist direkte på Nordlys i kveld og høydepunktene ser du her.

Christer Steinvik var L/K-coach i kveldens kamp. Her er hans rapport fra kampen:

Hamna - L/K B  0-3
Ilyas x3 mål (Meget god kamp! Mange gode prestasjoner, spesielt 1 mot 1, der han drar seg forbi og skaper farligheter hele tiden)

Spiller 4-4-2 formasjon.
Start 11-er:
Markus Karlsen Skogheim(keeper 1.omg)
Joakim Berg Bjørklund (keeper 2. omg)-Erlend Gamst, Benjamin Johansen -Sindre Nyseth
Nasim Shirzad-Einar Skogheim, Hans Roar Karlsen Øvergård-Ilyas Shirzad
Richard Koch-Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Ian Harper, Mathias Lind, Christer Steinvik

Hele laget skal ha skryt for meget god innsats idag! Leder 1-0 til pause. Hamna farlig frempå noen ganger i 1.omg, men vi har grei kontroll. Gutta skal være svært fornøyd med egne prestasjoner idag. Jeg vil spesielt fremme ungguttene Erlend og Sindre som spiller 90 og 75 minutter. Nasim har også  en solid kamp. Benjamin jobber godt. Einar briljerer på sentral, kriger godt og har 2-3 skudd som fort kunne blitt mål av!

Kristoffer har også gode involveringer, blant annet nære på å score. Hadde håpet han skulle få seg ett mål idag slik at han får enda mer troen på seg selv i feks. 1 mot 1.

Hans Roar gjør også en solid match til han må ut med kutt over øyet tidlig i 1.omg. Da kommer Ian inn og jeg trekker Kristoffer ned på sentral.

Richard var meget god i oppbyggende spill.
Kjempefornøyd med kampen, vi vinner helt fortjent 3-0 og holder nullen også, stort pluss med 2 utespillere i mål i hver sin omgang.
Kommer inn og spiller siste del av kampen selv, har noen sjanser vi bør sette både fjerde og femte målet for å pynte på resultatet. Men alt i alt en god kamp av unggutta 😉

Mvh.
Christer

Nytt årsmøte

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Mai 2018

8. juni er det ekstraordinært årsmøte på Polleidet.

Tidspunkt 18.00.

Sak: Valg av hovedstyre

En uhyre sjelden uavgjortkamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2018

Ikke siden vårsesongen 2015 har L/K og Markus Karlsen Skogheim (bildet) spilt uavgjort hjemme. Søndag gjorde de det på nytt.

L/K klarte bare ett poeng hjemme mot Finnsnes IL-rekruttene søndag. Og slik som kampen utviklet seg, så skal L/K si seg brukbart fornøyd med den ene poenget. L/K spilte med ti mann en femtedel av kampen etter at Kristian Bjørn Hansen fikk sitt andre gule kort for dagen 20 minutter før slutt og kampen kunne bikket begge veier på slutten.

FIL var hakket bedre i første omgang, mens kampen var jevnspilt, kanskje med et lite L/K-overtak i andre. L/K skapte imidlertid ganske lite offensivt gjennom hele kampen og følelsen av at det ene målet som Markus Karlsen Skogheim scoret etter 59 minutter kunne bli L/Ks eneste.

Det ble det også, men samtidig spilte L/K godt bakover i andre omgang, med Ola Edholm som et spesielt lyspunkt når det kokte som verst, og de gangene Finnsnes kom til avslutning sto André Waage strålende som L/Ks nye sisteskanse. Waage har spilt aldersbestemt fotball for L/K og sto også to treningskamper i mål for L/K i 2010. Men dette var hans debut fra start i serien og den sjansen tok han godt vare på, ser vi bort fra at han var vel passiv på FIL-målet - et skudd fra 30 meter.

Dagens L/K-gutt ble Ilyas Shirzad, som tok sin andre utmerkelse på tre hjemmekamper. Ilyas' oppofrende spillestil og offensive holdning er veldig viktig for L/K, spesielt når Christer Steinvik mangler - slik som i denne kampen.

* I sin 100. kamp for L/K og sin første kamp som 19-åring fikk Kristian Bjørn Hansen rødt kort mot FIL.

* Stig-Roar Hansen Rognli spilte sin 160. A-kamp for L/K.

* Ikke siden 27. juni 2015 - altså nesten tre år siden - har L/K spilt uavgjort i serien på Geitnes. Den gangen var det BOIF som klarte 2-2.

* Ikke ofte L/K spiller en hjemmekamp uten å gjennomføre noen bytter. Men det gjorde man mot FIL 2 søndag.

L/Ks lag: André Waage, Stig-Roar Hansen Rognli, Ola Edholm, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Ole Talberg, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Ilyas Shirzad, Markus Karlsen Skogheim.

Gult kort: Stig-Roar Hansen Rognli

Rødt kort: Kristian Bjørn Hansen (to gule)

Dommer: Jonny Andreassen - litt mer ustø enn vanlig i et uventet knoklete oppgjør.

Nedtur i Storhallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mai 2018

Bardufoss scoret på alt i en 18-minutters periode. Det var nok til å sende L/K mot lagets fjerde serietap.

L/K klarte aldri å hente seg inn etter å ha kommet under 4-0 i Storhallen på Bardufoss tirsdag kveld. Et defensivt havari med flere store personlige feil førte til et lite flatterende resultat. Og selv om kampbildet ikke tilsa en måldifferanse på fire, så var det fortjent at L/K tapte kampen. BOIF tettet igjen bakover og var farlige når de slapp seg framover på de store flatene i hallen - i tillegg til at de fikk både én og to gavepakker av L/K.

Hjemmelaget fikk altså alle sine fire mål i perioden fra det 8. til det 26. spilleminuttet. Det var imidlertid L/K som startet best og vi kunne lett ha ledet 0-1 etter en dobbelsjanse ved Christer Steinvik og Ola Edholm i det 7. minuttet. I stedet går BOIF rett opp i andre enden og scorer sitt første mål - etter en misforståelse i L/K-forsvaret. De tre neste målene kommer også etter suspekt forsvarsspill av L/K, selv om det ligger gode prestasjoner fra BOIF-spillerne i bunn. På 4-0 legger L/K om og flytter Ola Edholm, som startet som spiss sammen med Christer Steinvik, ned som stopper og Ilyas Shirzad kom inn som spiss. Om det var grepet som skulle til for å få roet ned kampen er vanskelig å si. Det kan like godt være at BOIF på 4-0 følte at de hadde gjort sitt og at de kunne ri på ledelsen helt inn.

Det klarte de i så fall på utmerket vis. L/K klarte å utnytte de store rommene den romslige spillerflaten tilbød og spilte en bra andre omgang. Men BOIF-keeperen tok stort sett det som kom av sjanser. Og da sistnevnte vartet opp med en solid feilvurdering på en utrusing, og Ilyas Shirzad fikk en gyllen sjanse til å redusere, så var en BOIF-forsvarer tilbake på streken og reddet skuddet fra L/K-innbytteren. Også Christer Steinvik var millimetre unna ved flere anledninger, men traff han stolpen eller så fikk BOIF-forsvaret en kroppsdel i veien.

L/K jobbet hardt for å få den ene reduseringen helt til dommerens fløyte lød, og klarte å utnytte rommene litt bedmen klarte det ikke. Dermed et skikkelig tilbakeskritt etter den flotte kampen mot TUIL 2 sist. L/K ligger tredje sist på tabellen med sine tre poeng og trenger å begynne poengfangsten for alvor snart.

L/Ks lag: Per Strømsbukt, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jan-Robin Bjørn, Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Ola Edholm, Christer Steinvik

Innbyttere: Ilyas Shirzad, Sigve Ringbakken, Nasim Shirzad, Kristoffer Hansen Holst, André Waage.

Ingen gule kort til L/K

Dommer: Jonny Andreassen - meget solid, som vanlig.

* Det er to og en halv sesong siden sist L/K gikk av banen målløse i en seriekamp! Sist L/K ikke maktet å score mål var 12. september 2015. Da ble det småstygge 0-8 for TUIL 2. Tirsdag var det 982 dager siden. I 53 seriekamper på rad har altså L/K tegnet seg i målprotokollen før man møtte veggen mot BOIF.

* Tapet er også det første for BOIF siden snøkampen i serieåpningen i 2009.

* Veteran-keeper Per Strømsbukt pådro seg en skade like før slutt i kampen. Heldigvis har L/K fått spilleklar André Waage nå. Han steppet inn i mål på slutten. Waage er gammel L/K-spiller fra aldersbestemte lag og har også to A-kamper i mål for L/K fra 2010-sesongen.

* Tre brødrepar i aksjon for L/K i hallen tirsdag! Det hører til sjeldenhetene, selv i en familieklubb som L/K. Kristian Bjørn Hansen og Jan-Robin Bjørn har spilt sammen i L/K lenge. Det samme har Markus Karlsen Skogheim og Einar Skogheim. Mot BOIF debuterte i tilegg Nasim Shirzad - lillebror til Ilyas - på A-laget. Nasim kom inn på høyrebacken og var aggressiv og god i duellspillet den omgangen han spilte.

* Einar Skogheim spilte sin 60. A-kamp for L/K

* Christer Steinvik kunne notere seg for sin 130. A-kamp for klubben.

* Cato Larsen ledet laget i Ole Talbergs karantenefravær.

Kunne juble for årets første seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2018

Ilyas Shirzad, Kristian Bjørn Hansen og resten av L/K-guttene kasserte inn sesongens første trepoenger.

3-2 mot sterke TUIL 2 lar seg absolutt høre for et L/K-lag som har mistet så mange spillere fra fjoråret og som har tapt de tre første kampene i årets serie. Riktignok har det vært jevne kamper alle tre, men først i den fjerde kampen klarte L/K å stå distansen ut og sikre alle tre poengene. Men det holdt hardt på slutten. TUIL jaget 3-3 i de siste minuttene av kampen og med Ole Talberg utvist ble det littt hektisk foran Per Strømsbukt i minuttene før dommer Sander Badar blåste av.

Da hadde L/K gjennomført en meget god kamp. Første omgang var overbevisende – med 3-0 i målprotokollen og meget godt og sjanseskapende spill fra L/Ks side. Innsatsen var absolutt upåklagelig og det var også godt å se at trykket resulterte i mål også. 1-0 sto Stig Roar Hansen Rognli for i det som er hans femte mål for L/K og hans aller første seriemål. Venstrebacken klinket et frispark i mål fra 25 meter rett i hjørnet og keeper rekker ikke å reagere før ballen treffer nettmaskene. Meget solid fra jensvollingen!

Se frisparkmålet her!

2-0 kommer også etter dødball. Nå er det et langt innkast fra Stig-Roar Hansen Rognli som skaper trøbbel inne i feltet til TUIL. Ballen går litt fram og tilbake og L/K roper også på straffespark i tidelene før Ole Talberg kriger inn 2-0 – hans første L/K-mål noensinne. At det kom mot gamleklubben var kanskje ikke tilfeldig. Talberg var i alle fall god på sentralt på banen så lenge han fikk være med av dommeren.

Ole Talberg, i knestående, har akkurat sendt avgårde ballen som sniker seg inn i hjørnet bak TUIL-keeper Gard Rueda Trollskar.

Like før pause får vi også 3-0 – også denne gangen i trekkene etter en dødball. Stig-Roar Hansen Rognlis presise venstrefot finner Ole Talberg helt bakerst i feltet. Han header ballen inn foran mål og der er Ola Edholm – som vinner duellen med opptil flere TUIL-spillere. Han header videre til Markus Karlsen Skogheim som kommer i fart bakfra og dunker ballen via tverrliggeren og i mål fra syv-åtte meter. Mye vilje bak målet til 20-åringen, som spilte sin 90. A-kamp for moderklubben mandag!

L/K har hatt litt trøbbel med å følge opp gode førsteomganger med like gode andreomganger. Så også på Geitnes mandag. For selv om det L/K skapte en god del sjanser i andre omgang – spesielt på gode cornere fra innbytter Christer Steinvik – så var det TUIL som hadde det største offensive trykket totalt sett. L/K hadde nok håpet å holde 3-0-ledelsen lengst mulig for å unngå nerver og poengtap på nytt, men etter 59 minutter kommer første redusering – ved Birk Berg-Johansen.

Etter 74 minutter kommer det som kunne blitt L/Ks banesår – nemlig den før omtalte uvisningen av Ole Talberg. Foranledningen var et angrep av TUIL på deres venstreside. Venstrekanten fører opp langs siden og mister ballen så vidt utfor sidelinjen. L/K-leiren roper på innkast, men dommer og linjemann lar spillet gå. TUIL kommer seg ned til dødlinjen og får lagt inn foran mål. TUIL-spissen får en enorm mulighet til å redusere, men setter ballen over på nærmest uforklarlig vis. Talberg lar dommeren få høre det i såpass stor grad at han får to kjappe gule kort. Vi føler nok at dommeren kunne vært litt mer overbærende og tatt det for det var – en spontanreaksjon - og nøyd seg med ett gult kort og ikke to. Men unge Sander Teigen Badar fortjener likevel ros for måten han gjennomførte kampen på. Det var ingen enkel kamp å dømme og selv om det ble en del gule kort, spesielt til L/K, så tok han seg også tid til å prate med spillerne for å forklare hvor landet ligger. En sånn ro er det ikke alle dommere som har – i alle fall ikke i ung alder.

De siste 30 minuttene etter reduseringen er det TUIL som kjører mye av kampen, avbrutt av ganske mange L/K-dødballer og et par farlige kontringer. På en av dem er det Einar Skogheim som fører opp og spiller sin gamle klassekamerat Ilyas Shirzad fri alene med keeper. Ilyas, som spilte en ny god kamp i drakt nummer 77, avslutter med høyrefoten men setter ballen utfor lengste stolpe. En enorm sjanse som burde ha punktert kampen.

I stedet får TUIL 3-2-målet like før full tid og mange minutter på overtid blir det også frispark like utfor 16-meteren. Da var det nok en del publikummere, og kanskje noen L/K-spillere også, som fryktet det verste. Men heldigvis går frisparket utenfor og like etter lyder sluttsignalet.

* TUIL 2 kom med til Geitnes med tre strake seire i sesonginnledningen og var favoritt mot et L/K-lag med null poeng. Men L/K har bare ett poengtap hjemme siden 30. mai 2016 og viste seg igjen som et solid hjemmelag - med god støtte fra rundt 100 tilskuere. Trivelig på Geitnes mandag!

* Kristian Bjørn Hansen ble kåret til dagens L/K-gutt av juryen. Det var fullt fortjent! Kristian sto på i 90 minutter på midtbanen og både vant duellene og klarte å være kreativ med ballen etterpå. Vi vil også trekke fram kaptein Aleksander Skatland, som var en virkelig bauta – en svært rørlig og mobil sådan – i forsvaret. Når det kokte som verst var Skatland på plass med en fot eller en annen kroppsdel og fikk avverget farlighetene. Tromsømannen er inne i sin femte sesong for L/K og har vist at man slett ikke trenger å være fra Lyngen for å være ekte L/K-er.

* Utrolig gledelig comeback for Jan-Robin Bjørn, som har gått skadet hele sesongoppkjøringen og som fikk en halv time på Geitnes-gresset mandag – hans 190. opptreden for L/K.

Aleksander Skatland (med kapteinsbindet), Ola Edholm (med vest) og Stig-Roar Hansen Rognli takker hverandre for formidabel innsats etter kampen.

L/Ks lag: Per Strømsbukt, Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Ola Edholm, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shizad

Innbyttere: Christer Steinvik, Jan-Robin Bjørn, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst

Gule kort L/K: Aleksander Skatland, Markus Karlsen Skogheim, Ola Edholm, Stig-Roar Hansen Rognli.

L/Ks mål: Stig-Roar Hansen Rognli, Ole Talberg, Markus Karlsen Skogheim

Rødt kort: Ole Talberg (to gule)

Dommer: Sander Teigen Badar

Ett poeng som burde vært tre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2018

L/K tok sitt første poeng i årets 6. divisjon, men burde absolutt hatt alle tre i lokaloppgjøret mot Lyngstuva.

Etter å ha ledet 2-5 til pause og 3-5 like før slutt burde L/K 2 ha tatt sin første seier for året. Så kan man alltids unne et imponerende antall hjemmepublikummere at de fikk sin utligning helt på slutten. Men denne kampen skulle L/K ha lagt til sengs lenge før det.

En god første omgang endte med fem mål til L/K. Kristian Bjørn Hansen, Robert Kristiansen, Benjamin Johansen (str) Sigve Ringbakken og Richard Koch sto for målene. Kochs forarbeid til Ringbakkens mål var av det småfrekke slaget. Helt nede ved dødlinja slår han en herlig tunnel på backen før han spiller fri Ringbakken inne i feltet.

I andre omgang var det plenty av muligheter til å øke ledelsen, men i stedet spiste LSK seg innpå og fikk seg ett poeng på slutten - til store jubel blant både publikum og spillere.

Mye positivt å ta med seg for L/K 2 - ikke minst det faktum at vi stiller med en solid stall med unge lyngengutter i finværet i Lenangen. Godt også å se Jan-Robin Bjørn tilbake i L/K-drakt etter skade. Forhåpentligvis kan han bidra også på A-laget etter hvert.

L/K 2 fra start: Rune Lillevik, Benjamin Johansen, Marcus Hausner Christensen, Mathias Krag Lind, Joakim Berg Bjørklund, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Jan Robin Bjørn, Sigve Ringbakken, Robert Kristiansen og Gard Grønvoll Sommerseth

Innbyttere: Nasim Shirzad, Ian Harper, Erlend Gamst, Sindre Nyseth, Richard Koch og Johan Gamst-Eriksen

Tap i siste sekund

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Mai 2018

L/K 2 var et tverrliggerskudd unna 2-1. Så ble det i stedet mål i mot i siste sekund.

Det var en jevn og tidvis tøff kamp på Geitnes igår mellom Stakkevollan 2 og L/K 2. Bortelaget ledet 0-1 etter første omgang og så lenge ut til å klare å holde den stillingen kampen ut. Men fem minutter før slutt var Nasim Shirzad, blant L/Ks absolutt beste denne kampen, våkent framme da SIFs keeper måtte gi retur på et skudd. Og rett før kampens dommer Nils-Åge Bærø Olsen skulle blåse av, skyter innbytter Ian Harper ballen i tverrliggeren og ut. L/K er millimetre fra 2-1, men istedet kontrer SIF og kommer alene med L/K-keeper for kvelden, Rune Lillevik. Lillevik feller SIF-spilleren i det han skal runde keeperen og straffen er grei. Den setter Jim-Håvard Bolstad kontant i nettet og det er det siste som skjer i kampen.

Surt tap for L/K-rekruttene, men det kommer flere sjanser framover også for L/K 2.

L/K fra start: Rune Lillevik, Benjamin Johansen, Joakim Berg Bjørklund, Erlend Gamst, Nasim Shirzad, Johan Gamst-Eriksen, Cato Larsen, Markus Karlsen Skogheim, Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst, Jonas Rodahl Johansen

Innbytter: Mathias Krag Lind, Richard Koch, Martin Skog, Ian Harper

L/K 2 tapte også serieåpningen på bortebane mot Ringvassøy 2. Der ble resultatet 5-1 til RIL. Marcus Hausner Christensen scoret målet for L/K / i den kampen.

Poengene lar vente på seg

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mai 2018

Men det så lenge lyst ut for L/K-guttene på TUIL Arena lørdag.

Det ble til slutt 3-1 til hjemmelaget Ishavsbyen i topp mot bunn-oppgjøret i Dalen. Men som mot Krokelvdalen sist kunne likegodt L/K stukket av med både ett og tre poeng. L/K var best i første omgang og kunne ledet mer enn 1-0 til pause. Målet kom etter rundt 40 minutter og det var mye som klaffet for L/K i trekkene før Christer Steinvik kunne sette sitt tredje for sesongen. Det starter helt bak i egen 16 meter, der Stig-Roar Hansen Rognli får avklart et IFK-angrep. Ballen faller til Sigve Ringbakken midt på egen halvdel. Han spiller ballen på en touch til Markus Karlsen Skogheim, som vender bort en IFK-spiller og slår en lang ball i bakrommet – et rom som den alltid aktive Ilyas Shirzad vet å utnytte. Han kommer i duell med en IFK-forsvarer men klarer å komme foran og får skutt. Skuddet går rett på IFK-keeper Moldenæs, som gir retur. Der er Christer Steinvik og kan sette ballen i nesten tomt mål.

I andre omgang holder L/K grei kontroll på IFK helt til det var spilt en time. Da glipper det på L/Ks høyreside og ingen klarer å stoppe innlegget som finner innbytter Evans Kofa foran mål. I duell med Einar Skogheim havner ballen i mål og det står 1-1. Det var i praksis IFKs første sjanse i kampen så det var en aldri så liten kalddusj for L/K-guttene.

Utover i kampen skaper L/K litt mindre, uten at IFK er så voldsomt farlige de heller. Men et kvarter før slutt gjør L/K-forsvaret en tabbe. Ola Edholm, som spilte en god kamp på midtstopperplass sammen med Aleksander Skatland, slår et altfor løst tilbakespill mot keeper Per Strømsbukt. Reza Eshghizadeh er våken og snapper opp ballen. Han havner ganske langt ute mot cornerflagget, men går for skudd likevel. Ballen går via tverrliggeren og stolpen og i mål. Kampens prestasjon av IFK-innbytteren.

IFK får 3-1 helt på tampen av kampen, og selv om Christer Steinvik jobber seg til gode muligheter på slutten, så blir det ikke tellende resultat på slutten.

IFK står dermed uten poengtap etter tre kamper, mens L/K fortsatt ikke har tatt poeng. Det unge mannskapet har imidlertid vært inne i alle kampene og kunne lett stått med både tre og seks poeng etter tre kamper. Men så er det likevel null poeng som er fakta og da må man bare jobbe videre for å klatre på tabellen.

L/Ks lag: Per Strømsbukt, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Christer Steinvik, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst, Jørgen Skog.

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen

Neste kamp: Hjemme mot TUIL 2 mandag 14. mai