Bare nesten på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Apr 2018

L/K ledet 3-1, men klarte ikke å ta poeng på hjemmebane lørdag. DET er lenge siden sist.

Det hadde gått smått utrolige 698 dager siden sist L/K avga poeng på hjemmebane. Sist gang, i mai 2016, var det TUIL 2 som ble for sterke for L/K. Lørdag var det Krokelvdalen som tok alle poengene. L/K hadde kanskje fortjent bedre etter å ha ledet 3-1 rett før pause. L/K spilte en god første omgang og fikk kampens første mål da Markus Karlsen Skogheim satte en straffe i mål etter at Ilyas Shirzad ble felt.

Da var det spilt et kvarter og L/Ks unge mannskap, med ni lyngsværinger fra start og ytterligere tre inn fra benken i løpet av kampen, spilte god fotball. Det var en liten kalddusj da Eirik Liland satte inn 1-1 etter corner i det førtiende minutt. Men L/K var lynrask med å kvittere. Einar Skogheim, som var blant L/Ks beste lørdag, spiller fri Christer Steinvik inne i feltet og Steinvik setter 2-1. Og like etter det igjen gjør Ilyas Shirzad hele forarbeidet på venstresiden før han serverer sin gamle klassekamerat Einar Skogheim. Han avslutter på første med venstra og setter ballen ned i hjørnet i duell med en KIL-spiller.

3-1 til pause hadde vært et flott utgangspunkt for andre omgang. Men sekunder før dommer Hallgeir Bertelsen blåste av for pause, var storscorer Mats Tunstad på ferde og reduserte for gjestene. Det var litt surt.

Andre omgang ble ikke like bra fra L/Ks side. Vi skaper ikke like mye og KIL tar sakte men sikkert over kampen. Gjestene skaper noen farlige målsjanser og mot slutten av kampen scorer KIL to ganger på velplasserte skudd. Det siste kommer åtte minutter før slutt og L/K har ikke noe særlig til sluttspurt å komme med for å berge i alle fall et poeng.

Dermed står L/K uten poeng etter to kamper. En sånn start på serien er det sjelden laget opplever, men lyspunktene var såpass mange lørdag at det er vanskelig å være for pessimistisk til fortsettelsen.

• Dagens L/K-gutt ble Ilyas Shirzad, som spilte sin første hjemmekamp siden 2015 og som startet sin første seriekamp for L/K siden 5. september 2015 etter et to sesongers opphold i Nordreisa. Ilyas jobbet og slet i hele kampen og skapte problemer for KIL-Forsvaret med hans fart og teknikk. Når samspillet mellom ham, Steinvik og Karlsen Skogheim sitter enda bedre kan det bli en svært så farlig trio offensivt for L/K.
  • Per Strømsbukt spilte sin andre kamp på rad for L/K. Veteran-keeperen står en ny stødig kamp i L/K-buret og kan ikke lastes for målene til KIL.
  • Markus Karlsen Skogheim scoret sitt 30. A-lagsmål for L/K. Det har han klart på bare 88 A-kamper.
  • Christer Steinvik scoret sitt 60. A-lagsmål for L/K. Dermed har han passert Viktor Sørensen, som står med 59 mål for klubben. Målsnittet til Christer er på 0,47 per kamp - marginalt foran det den gamle lynvingen, og nåværende lederen for L/K fotball, Sigmund Forfang står med (0,46 per kamp).
  • Vebjørn Isaksen spilte sin 50. A-kamp for L/K.

L/K fra start: Per Strømsbukt, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Christer Steinvik, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Marcus Hausner Christensen, Kristoffer Hansen Holst

L/Ks mål: Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim, Christer Steinvik

Gult kort L/K: Jørgen Skog

Serieåpning med flere lyspunkter

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Apr 2018

Det ble tap i Salangen, men likevel kan L/K ta mye positivt fra kampen.

Bortekamp mot fjorårets 3. Divisjonslag Salangen er ingen enkel start på sesongen for et L/K-lag som startet med bare fire av spillerne som spilte siste seriekamp i fjor. Det sier litt om at de voldsomme utskiftningene som har vært i vinter og den første halvtimen på Idrettsheia gikk det an å se at L/K ikke hadde fjorårsnivået inne.

Salangen fikk styre kampen og satte inn tre baller i nettet på veterankorpset Per Strømsbukt, som hadde steppet inn i mål etter at Jørgen Vik forsvant til Skjervøy uka før seriestart. L/K spilte med en forsvarsfemmer og lå ganske lavt med laget, men Salangen klarte likevel å trenge igjennom både i midten og på sidene.

Etter en halvtimes tid kom imidlertid L/K mer med i kampen. Markus Karlsen Skogheim og Christer Steinvik spilte på topp for L/K og de fikk etter hvert støtte bakfra også. L/K rullet opp flere gode angrep og kunne med litt flaks ha fått seg et mål før pause. Men Salangen ledet fortjent til hvilen.

Andre omgang var veldig positiv for L/K. Man klarer å holde nullen bakover, ikke minst takket være keeper Strømsbukt, som ble ordentlig varm i keepertrøya og hadde to flotte redninger. L/K la også om, med innbytter (og bursdagsbarn) Jørgen Skog inn som midtstopper sammen med seriedebutant Ola Edholm, og med spillende trener Ole Talberg, også seriedebutant for L/K, opp på midtbanen. Det var et vellykket trekk.

L/K får sin redusering etter våkent angrepsspill av Christer Steinvik. Han ligger og lurer på topp og er snar med å utnytte nølende forsvarsspill av SIF. Han snapper ballen og lobber inn 3-1.

Ilyas Shirzad, som er tilbake i L/K etter to sesonger i Nordreisa, var også et friskt pust da han kom inn i andre omgang. Han viste fine initiativ offensivt og ofret seg også i duellene. Blant annet var han to ganger på kort tid i klinsj med SIF-keeperen.

De to største sjansene i andre omgang var det imidlertid Ola Edholm som fikk. Den tidligere TUIL-spilleren hadde første en Gulden mulighet til en redusering i midten av andre omgang mens kampen ennå levde. Men avslutningen gikk over. Så - på overtid - får han en nesten identisk sjanse. Ballen spretter litt, men det er en flott mulighet til å få sitt første seriemål for L/K. Men dessverre går også den avslutningen over mål fra seks-syv meter. Men det blir nok flere sjanser utover sesongen for L/Ks nyervervelse.

Alt i alt var det fortjent at alle tre poengene ble igjen i Salangen. Hjemmelaget er jevnt og godt besatt og blir neppe å avgi mange poeng hjemme. Samtidig fikk L/K se at man har litt å fare med også denne sesongen.

L/Ks lag: Per Strømsbukt: Joakim Berg Bjørklund, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Ole Talberg, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Christer Steinvik.

Innbyttere: Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Ilyas Shirzad

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen og Markus Karlsen Skogheim

* Per Strømsbukt blir den eldste L/K-spilleren i en seriekamp noensinne lørdag - 43 år og 276 dager gammel! Per debuterte for L/Ks A-lag tilbake i 1991.

* Seriedebuter for Ola Edholm og Ole Talberg.

* Joakim Berg Bjørklund (18 år tirsdag) startet sin andre seriekamp fra start på A-laget. Den første kom mot Lokomotiv Tromsø 1. oktober 2016.

* Sigve Ringbakken (17) spilte sin 23. kamp for A-laget til L/K. Men dette er første gang han spiller fra start i en seriekamp. Midtbanespilleren fra Furuflaten spilte hele kampen mot Salangen.

* Christer Steinvik scoret sitt 59. mål for L/K i sin 126. kamp for klubben.

* Neste kamp er på Geitnes lørdag, mot Krokelvdalen. Kampstart 14.00.

Ekstraordinært årsmøte

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2018

Kun én sak på agendaen.

Lyngen/Karnes avholder ekstraordinært årsmøte på Geitnes fredag 27. april.

Tidspunkt: 18.00.

Møtets eneste sak er valg av hovedstyre.

Knepent tap i generalprøven

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Apr 2018

L/K, med Jørgen Vik og Kristian Bjørn Hansen i sentrale roller,gjorde en god figur mot divisjonskollega Salangen på Alfheim tirsdag kveld. Selv om det ble tap 0-1 for salangsværingene, skapte L/K bra med sjanser. Positivt med en god kamptropp også - 11 dager før det braker løs på Idrettsheia mot nettopp Salangen.

Prøvespiller Idar Kintel fra Drag gjorde en god figur. Så får vi se om det blir mer L/K-spill for tysfjordingen.

Lars Daniel Fossli scoret for Salangen.

L/K fra start: Jørgen Vik, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Jørgen Skog, Ola Edholm, Idar Kintel, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Christer Steinvik, Markus Karlsen Skogheim

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Marcus Hausner Christensen, Gard Grønvoll Sommerseth, Vebjørn Isaksen, Benjamin Johansen, Joakim Berg Bjørklund