Ilyas kåret til Årets spiller

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Okt 2018

Mange priser utdelt på A-lagets årsfest lørdag, men den gjeveste tok denne karen.

Lørdag hadde A-laget årsfest på Polleidet etter en strabasiøs sesong som endte godt til slutt. Og få, om noen, hadde flere viktige bidrag i løpet av sesongen enn Ilyas Shirzad. Utrettelig jobbing på topp har ført til både målsjanser og mål for hans lagkamerater og han selv og det offensive enmannsshowet mot TIL 2 på Geitnes 2. oktober var en vektig søknad om Årets spiller-trofeet i seg selv. Da scoret Ilyas fire mål på fire målsjanser i 4-1-seieren over seriemestrene. Med 10 mål på 20 seriekamper og alle målene i høstsesongen - så har Ilyas hatt en flott formkurve i 2018. Ett av målene, 2-0-målet mot Salangen i høstpremieren på Polleidet - ble kåret til årets mål i 2018. Ilyas var borte ifm. skoletur men deltok via FaceTime!

Lillebror Nasim (17) fikk for øvrig også pris lørdag. Han har etablert seg i og rundt førsteelleveren i debutsesongen på A-laget og fikk prisen for Årets unge spiller.

Årets signering: Ola Edholm

L/K gratulerer alle prisvinnerne og takker samtidig for sesongen!
Årets signering: Ola Edholm har vært en klippe for L/K i årets sesong - tromsøguttens første i klubben. Her får han prisen Årets signering av L/K fotballs leder Sigmund Forfang.

Forbilde: Jørgen Antonsen Skog (16) har stått på for både A-lag, B-lag og guttelag i år. Unggutten fikk prisen Årets forbilde lørdag.

Fjorårets beste: Jan-Robin Bjørn ble kåret til Årets spiller i 2017. I går fikk han endelig trofeet - et trofe 28-åringen også fikk i 2015.

Cupspill i 2019 også!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Okt 2018

Ole Talberg og Joachim Olaussen kusket inn cupspill for L/K på Storelva.

Etter en kamp som ikke går inn i historien som verken spesielt velspilt eller underholdene, berget Storelva plassen i 4. divisjon samtidig som L/K tok 7. plassen som gir cupspill i 2019. L/K burde i utgangspunktet vinne mot Storelva for å holde Salangen bak seg på tabellen, men uventet hjelp fra Stakkevollan, som klarte 2-2 på Idrettsheia, så holdt det med det ene poenget L/K kapret mot Storelva.

Alt i alt var det greit med poengdeling. Ilyas Shirzad og Aleksander Lenning hadde feite sjanser i første omgang og burde tatt L/K i ledelsen. Så tok hjemmelaget ledelsen i andre omgang og selv om L/K utlignet pg SSK fikk en mann utvist midtveis i omgangen, så var det ikke akkurat et stormløp mot Gard Trollskar i Storelva-målet.

Utligningen kom etter corner og en høyst kaotisk situasjon inne i feltet. Det var uklart lenge hvem som hadde vært sist på ballen, men Ole Talberg var ifølge seg selv fremme med tåa. Så L/Ks spillende trener får målet - vel fortjent etter god innsats i 2018.

På overtiden av overtiden kommer Storelva alene igjennom med Jørgen Vik og et mål der hadde ødelagt for L/K med tanke på cupspill. Men Vik drar fram en spesial i duellen med Storelva-spilleren og dermed var kampen og sesongen over.

En god høstsesong kulminerte dermed med den andre uavgjortkampen mot Storelva i år. L/K ender på en 7. plass - hvilket er det høyeste vi har vært hele sesongen. Sterkt at vi når opp på den plassen akkurat når det settes sluttstrek.

* Vebjørn Isaksen spilte sin A-kamp nummer 70 for L/K.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Ola Edholm, Joakim Berg Bjørklund, Joachim Olaussen, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Vebjørn Isaksen, Nasim Shirzad, Markus Karlsen Skogheim, Aleksander Lenning, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Sigve Ringbakken, Tobias Karlsen

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Stig-Roar Hansen Rognli

Plassen sikret - og vel så det

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Okt 2018

En fin avslutning på hjemmesesongen for L/K på Geitnes lørdag.

Markus Karlsen Skogheim ble tomålsscorer da Nordreisa ble slått 3-1 i sesongens siste hjemmekamp. Dermed er L/K på bunnsolid grunn i 4. divisjon, samtidig som Nordreisa er på en like bunnsolid sisteplass før siste serierunde kommende helg.

Og seieren var særs fortjent for L/K. Hvis vi er veldig snille så hadde Nordreisa en sjanse i første omgang etter corner, men ellers hadde de absolutt ingenting å komme med offensivt bortsett fra reduseringen. L/K hadde riktignok heller ikke sin beste dag offensivt. Løp og pasning var sjelden koordinert og det ble veldig mye nesten både i første og andre omgang. Men etter 11 minutter satt det i alle fall. Da setter spillende trener Ole Talberg inn 1-0 etter et langt innkast og en stuss i feltet. Talbergs andre seriemål i sin 20 A-kamp for L/K. Og seks minutter senere er Markus Karlsen Skogheim nådeløs når Nordreisa-forsvaret roter det til for seg selv. NIL-midtstopperen slår et altfor løst tilbakespill i retning keeper og Markus bare plukker opp ballen og sveiper inn sitt 9. seriemål for L/K i år. 20-åringen var sentral i det meste som L/K foretok seg offensivt og kunne med litt mer flaks og dyktighet i første omgang fått seg et par assists i tillegg til målet.

Karlsen Skogheim satte spikeren i NIL-kista ti minutter før slutt i en andre omgang der L/K hadde banespillet i store deler av omgangen, men der NIL hang sånn noenlunde med defensivt. Karlsen Skogheim tok med seg ballen opp i banen og skjøt fra 20 meter rett i kassa bak NIL-keeperen. Bortsett fra målet til Nordreisa, en stuss etter et langt frispark, hadde L/K-forsvaret og Jørgen Vik veldig fin kontroll på kampen. Joakim Berg Bjørklund fikk en velfortjent Dagens L/K-gutt-pris og kompanjongene i treeren bak, Joachim Olaussen og Ola Edholm, var ikke langt bak prestasjonsmessig. Og selv om den siste forløsende pasningen ikke satt denne gangen, så var L/K veldig ballsikre i de bakre leddene. Offensivt jobbet Ilyas Shirzad utrettelig mot spillerne som var hans lagkamerater i to sesonger, men denne gangen ble det ikke mål på L/Ks toppscorer.

På slutten fikk vi også en L/K-debut da Tordar Eidet Karlsen ble den første 2003-eren som har spilt A-lagsfotball for L/K. Eidet Karlsen fikk sin debut i en alder av 15 år og 223 dager og holdt på å få seg en assist på overtid da han headet til Ola Edholm – som headet videre mot mål. Den ballen ble reddet på streken… Selv om det ikke er hverdagskost at 15-åringer debuterer for L/K så har Tordar en del spillere foran seg på yngste-L/K-debut-lista. Den toppes av Benjamin Johansen, som var bare 14 år og 259 dager da han seriedebuterte i mai 2015.

De andre resultatene gikk på mange måter vår vei lørdag. L/K står på 26 poeng etter en høstsesong med 18 poeng og kan med litt hell i siste serierunde passere BOIF og komme på en sjetteplass på tabellen. Med litt uflaks kan man også ramle ned noen plasser, så fokuset får være på å få en god avslutning på sesongen mot Storelva på Storelva lørdag.

• NIL stilte med 12 mann og med en utespiller i mål i skjebnekampen lørdag. Det kunne aldri holde, men NIL skal likevel ha ros for at de aldri raknet på Geitnes – til tross for to tidlige mål imot.
  • Etter kampen var det kakebord på Geitnes – i år som i fjor og årene før det igjen. Synd at det gjestende lag Nordreisa ikke kunne delta i år. De skulle rekke ferga, men det betød bare mer kake til de spillerne, lederne, dommerne, journalister og publikummerne som ble igjen etter kampen. L/K takker alle kakebakerne for innsatsen.

Markus Karlsen Skogheim (til venstre) og Kristian Bjørn Hansen sikret seg et velfortjent kakestykke på Geitnes.

• Einar Skogheim pådro seg sitt tiende (!) gule kort i årets serie. Statistikken er ikke 100 prosent utfyllende her, men vi tør påstå at det må være klubbrekord. Ikke en rekord å strekke seg etter akkurat, men 18-åringen ble strengt behandlet da han fikk sitt gule kort mot Nordreisa - selv om dommeren strengt tatt bare fulgte boka. Einar ble tatt hardt ganske mange ganger uten å få frispark og reagerte med en liten kakk i ballen etter én av disse duellene. Det ble det gult på.

Einar Skogheim (til venstre) feirer sin lagkompis gjennom 10-12 år, Joakim Berg Bjørklund - som stakk av med L/Ks bestemannspris lørdag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Ola Edholm, Joakim Berg Bjørklund, Joachim Olaussen, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Stig-Roar Hansen Rognli, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Nasim Shirzad, Tobias Karlsen, Jørgen Antonsen Skog, Tordar Eidet Karlsen

Mål: Markus Karlsen Skogheim (2), Ole Talberg

Gule kort L/K: Ola Edholm, Ole Talberg, Einar Skogheim

Dommer: Kristian Kristiansen, Bakkeby - Gjør unødig mye utav seg i en kamp han og assistentdommerne hadde full kontroll på.

Fotball-leder Sigmund Forfang og L/K-leder Johnny Hansen holdt en liten innledning på Geitnes før kakefesten.

Fire fingre i været fra Ilyas

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2018

Ilyas Shirzad var effektiviten selv da L/K tok seg av seriemestrene på Geitnes tirsdag kveld.

18-åringen fra Lyngseidet skal ha en stor del av æren for at det ble en svært viktig 4-1-seier mot TIL 2. Ikke bare scorer Ilyas alle målene, men med hans utrettelige jobbing så skaper han to-tre av målene nesten på egenhånd. En fantastisk kamp av unggutten - som nå er L/Ks toppscorer for sesongen.

Når det er sagt, så var det mange L/K-spillere som spilte godt mot TIL 2. I motsetning til enkelte kamper i vår, så klarte L/K å stå distansen ut til tross for intens jobbing og mye løping gjennom samfulle 90 minutter. Det står det respekt av mot et såpass løpssterkt og ballsikkert lag som TILs unggutter.

L/K tok ledelsen på et strategisk viktig tidspunkt - like før pause. Et langt innkast fra en god Stig-Roar Hansen Rognli ramler ut i feltet til Ilyas Shirzad. Han demper og skyter, via mølja foran mål og inn i hjørnet. Svakt keeperspill av TILs sisteskanse ved det tilfellet, men en god prestasjon av Shirzad uansett.

I andre omgang tok Ilyas L/K opp i 2-0 etter 55 minutter. En stikkball fra en annen 18-åring, Einar Skogheim, går på skrå inn i feltet. TIL-forsvareren ser ut til å ha kontroll, men Ilyas er særs innbitt og slenger fram foten og setter ballen ned i lengste hjørnet bak TIL-keeperen.

Så får TIL sin redusering etter en times spill på det som først og fremst var L/Ks våpen i går, nemlig dødballer. En corner blir slått inn i feltet og Jørgen Vik går for ballen. Han slår den imidlertid rett i en TIL-spiller og kula havner i nettet.

Men Vik og L/K lot seg ikke prege nevneverdig av det. Og etter 78 minutter viser L/K karakter. Ilyas Shirzad raner ballen fra TIL-forsvaret på L/Ks banehalvdel, setter fart og krangler seg forbi flere motstandere. Han blir felt på 35 meter og skal strengt tatt ha frispark, men ballen havner hos Einar Skogheim, som har fylt på bakfra. TIL prøver å takle Skogheim også, men han kommer seg fri på venstre siden og legger ballen tilbake til Ilyas, som har fortsatt løpet inn i feltet. Ilyas stormer til dødlinjen og får skutt fra nesten død vinkel. Ballen suser inn mellom keeper og første stolpe og 3-1 er et faktum. Dommer Tom Erik Johannessen fortjener ros for at han lot spillet gå og brukte fordelsparagrafen riktig i det angrepet.

Nervene blant L/K-erne på stadion fikk roet seg litt med den scoringen, for ikke å snakke om den beroligende effekten Ilyas' fjerde mål hadde. Igjen presser han TIL-forsvaret til å gjøre feil når han snapper opp et løst tilbakespill og avslutter stødig med høyrefoten nede i hjørnet. Da hadde Ilyas i praksis satt fire av fire målsjanser. Det er effektivitet det lukter svidd av!

Med to kamper igjen kan man med et kjapt blikk på tabellen konstatere at L/K ligger på 8. plass med sine 23 poeng. L/K kan ikke komme sist på tabellen og såfremt ikke både Skjervøy og Skarp rykker ned fra 3. divisjon, så er plassen i 4. divisjon sikret for L/Ks del. I tillegg har L/K bedre målforskjell enn lagene bak.
Så handler det om å gjøre gode prestasjoner i de to siste kampene, hjemme mot Nordreisa og borte mot Storelva, for å fjerne den siste lille usikkerheten rundt divisjonskontrakten.

* Hittil i sesongen er det kun Markus Karlsen Skogheim (Nordreisa borte) og Ilyas selv (Ishavsbyen hjemme) som har maktet å score mer enn ett mål for L/K i én enkeltkamp.

* Aleksander Skatland fikk seg en skikkelig trøkk i første omgang og måtte forlate banen. Det skal holde hardt om forsvarskjempen blir spilleklar til de to siste kampene.

L/K fra start: Jørgen Vik; Ola Edholm, Aleksander Skatland, Joachim Olaussen; Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim Ilyas Shirzad

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Jørgen Skog, Tobias Karlsen.

Gule kort L/K: Ole Talberg og Einar Skogheim

Dommer: Tom Erik Johannessen - myndig og meget god

SNN-akademiet på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Okt 2018

Mandag kveld var Morten Pedersen på plass på Geitnes stadion for å kjøre en økt med 25 12-16-åringer fra Lyngen-området. Anledningen var selvsagt SNN-akademiet, som den tidligere fotballproffen fra Storsteinnes har turnert rundt i landsdelen med den siste tiden. Akademiet er et samarbeid mellom TIL og Sparebank1 Nord-Norge og i går var det altså Lyngen som sto for tur.

Pedersen hadde først en liten seanse med spillere og trenere inne på klubbhuset på Geitnes før man søkte ut under flomlyset for en ganske intensiv og konsentrasjonskrevende 90 minutters økt – inkludert oppvarming, pasningsøvelser og korte, fartsfylte spillsekvenser før man trakk inn i klubbhuset igjen for en liten peptalk. Morten, med fortid i blant annet TIL, Brøndby, Brann, Borussia Mönchengladbach, og Vålerenga, hadde også tips og formaninger til spillerne med tanke på både kosthold, søvn, skadeforebygging, treningsmetoder og treningsmengder. Og ikke minst skjermtid.

-Når dere sitter med iPaden eller Instagram så er det millioner av fotballspillere som er ute og trener. Det kan dere tenke litt på, mente Pedersen, som også ga råd om hva man skal fokusere på hvis man ønsker å bli skikkelig god.

-Da jeg var 10-12 år så jeg en kamp fra Bundesliga. Jeg bestemte meg for at jeg ville bli god nok for å spille der. Jeg fant fort ut at jeg måtte ha tre ting: En skikkelig god fot, to finter som jeg kunne godt og hurtighet. Så jeg trente på det, sa Pedersen til de fremmøtte.

Pedersen slo også et slag for powernapen og fokuset på å få nok hvile mellom treningsøktene og ikke minst få nok søvn på natta. Den mentale biten rundt trening og kamp touchet han også innom.

- Jeg hadde to innganger til trening og kamp. Jeg skal ikke tape én duell og jeg skal ikke bomme på én pasning. Hvis jeg likevel gjorde det så tenkte jeg på det etterpå hvordan jeg kan rette på det slik at det ikke skjer neste gang. Det betyr at dere må vite når dere er god og hvorfor dere er god. Og så må dere skjønne når dere ikke er god og hvorfor dere ikke er det.

Det var ikke bare spillere og trenere fra L/K som deltok på Geitnes i går. Også Storfjord, Lyngstuva og Furuflaten var representert. Pedersen vektla også dialog med trenerne som fulgte økta – slik at også trenerne kunne få utbytte av akademi-seansen.

Vi takker SNN, TIL og Morten Pedersen for besøket, og for de ti fotballene vi fikk i gave, og ønsker dem velkommen tilbake ved en senere anledning!