Ingen spenning med Lenning

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2017

Det som på forhånd så ut som et tricky oppgjør ble til slutt en parademarsj for L/K - mye takket være denne mannen.

L/Ks nye storscorer Aleksander Lenning har vist en voldsom målappetitt i de to siste kampene. Seks mål mot Burfjord ble fulgt opp med fire nye i kveld mot Nordkjosbotn i en kamp der L/K var veldig gode veldig lenge og der spesielt ungguttene Kristian Bjørn Hansen og Einar Skogheim på midtbanen imponerte stort. Men hele laget fortjener skryt for måten man gjennomfører på. Bunnsolid bakover, i den nye backtreeren med Olaussen, Bjørn og Skogli, og svært så lekent offensivt samtidig som alle jobbet som galeislaver gjennom hele kampen.

Det skulle likevel gå 36 minutter før ketchupflaska ga etter i flomlyset på Geitnes i kveld. L/K hadde kommet til flere fete sjanser før Aleksander Lenning fikk headet inn 1-0 på en corner. Samme mann legger på til 2-0 fire minutter senere etter aldeles lekkert forarbeid av Øyvind Garfjell - som spiller Lenning fri alene med keeper. Medtaket og avslutningen til spissen er det også høy klasse over.

3-0 kommer like før pause når L/K fullstendig overmanner NIL og kommer med tre mann mot NIL-keeper med det assosiasjonstunge navnet Andreas Løvland. Garfjell setter inn målet og L/K går til pause med en svært fortjent ledelse. NIL har en svær sjanse på 1-0, men på uforklarlig vis klarer man å sløse bort den sjansen på blank goal.

I andre omgang fortsetter L/K å male balsfjordingene sønder og sammen. Aleksander Lenning straffer NIL to ganger i løpet av tre minutter i starten av omgangen, før Joachim Olaussen header inn 6-0 på bakerste stolpe i det 75. minutt.

L/K gjør mange bytter i andre omgang, men bortsett fra en litt slapp periode på 5-0, holder L/K dampen oppe gjennom hele kampen til tross for bytter og omkalfatreringer. Ungguttene som kommer inn viser seg også fram og det kunne fort blitt flere enn de seks målene det ble. At NIL får seg et trøstemål på overtid er litt irriterende for et L/K som også spilte en flott forsvarskamp i kveld. Trebackssystemet fungerte godt og bakerst sto Jørgen Vik fjellstøtt i 2 x 45.

* NILs Markus Karlsen Skogheim og Oskar Leiros spilte begge mot moderklubben for første gang. Markus spilte attpåtil mot lillebroren Einar på midtbanen.

* Aleksander Lenning har nå scoret 10 mål på fire kamper. Vi finner fram Rushfeldt-skjemaet nå! Han ble også, ikke uventet, kåret til Dagens L/K-gutt av juryen. Og hadde vi hatt flere Jekta-gavekort, så hadde kandidatene stått i kø.

* Visekaptein Joachim Olaussen har scoret i tre kamper på rad, mens Øyvind Garfjell har scoret mål i de seks siste kampene.

* Artig med mye folk på Geitnes i lokaloppgjøret!

* Ny kamp torsdag - borte mot Ishavsbyen.

* Med seieren i kveld er L/K oppe på 40 poeng - tre poeng foran Skarp, som slo TUIL 2 8-0 søndag.

1. omgang ser du her!

2. omgang ser du her!

L/Ks lag: Jørgen Vik, Joachim Olaussen, Krister Skogli, Jan-Robin Bjørn, Magnus Børsheim Kalstad, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Stig-Roar Hansen Rognli, Christer Steinvik, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Aleksander Skatland, William Sørensen, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken, Jørgen Jensen, Vebjørn Isaksen

L/Ks mål: Aleksander Lenning (4), Øyvind Garfjell, Joachim Olaussen

Gule kort L/K: Jan-Robin Bjørn, Aleksander Skatland

Dramatisk seier for L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2017

L/K 2 hentet inn Blåmanns ledelse og tok seieren hjem fra Ersfjordbotn!

Rekruttene klarte å vinne 4-5 over Blåmann søndag etter å ha ligget under hele kampen helt til 4-4-scoringa i det 60. minutt. Det avgjørende femtemålet kom på et selvmål i det 75. minutt etter en corner fra Kristoffer Hansen Holst. Og L/K holdt unna resten av kampen. Einar Skogheim, som scoret to for L/Ks A-lag i Burfjord lørdag, plusset på med ett for L/K 2 i dag. William Sørensen satte et på straffe, mens nyervervelsen Robin Wikbo Samuelsen scoret to mål.

L/Ks lag: Marcus Eggen Rygh, Benjamin Johansen, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, William Sørensen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Kristoffer Hansen Holst, Robin Wikbo Samuelsen.

Innbyttere: Ian Harper, Sander Kristiansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Richard Koch, Espen Wilhelmsen Nordahl, Oddvar Leiros, Jørgen Jensen.

Steinvik: - Alle gutta sto på til siste slutt

Det ble tidenes målfest på bortebane for L/K lørdag.

Et svekket Burfjord-lag måtte så til de grader gi tapt for Lyngen-guttene, som ikke ga seg før de hadde puttet 19 mål bak BIL-keeper Espen Johansen. Seieren er den største for L/Ks 27-årige historie og det var neppe mange større borteseire for gamle Lyngen og Karnes heller.

Aleksander Lenning åpnet for alvor målkontoen for L/K i sin tredje kamp. Seks mål er ikke hverdagskost for L/K-spillere. Steffen Dreyer og Rune Kristiansen har seks hver, mens Morten Nilsen scoret 7 i 22-1-seieren over Nordkjosbotn i 2011.

Christer Steinvik var også i fantastisk scoringshumør lørdag. Han sørget for de fire første målene og bidro sterkt til at det sto 0-10 til pause og puttet også det femte målet sitt ute i andreomgang.

- Ja, det var artig. Jeg kunne sikkert ha scoret fire-fem til. Men etter fire kjappe begynte jeg å spille ballen, ler Steinvik til L/K-nett.

Øyvind Garfjell satte fire mål, junioren Einar Skogheim scoret to mål for første gang for A-laget. Christer Steinvik trekker fram ungguttens innsats mot Burfjord.

- Einar gjør en kjempekamp! Tror han har fire assists til meg der han spiller meg igjennom, sier storfjordingen.

Forsvarsspillerne Joachim Olaussen og Vebjørn Isaksen scoret de to siste målen. Sistnevnte scoret for første gang på A-laget! Christer Steinvik trekker fram laginnsatsen mot kvænangsværingene.

- Vi var veldig gode! Alle gutta sto på til siste slutt. På 8-0 og 9-0 så kan det fort dabbe av. Men alle var innstilt, var med opp i banen og sto på. Trener Jørgen Vik sier at vi skal hente ballen når vi score, score mer og fortsette å kjøre over dem. Det gjorde vi helt til dommeren blåste i fløyta, sier Steinvik.

Målforskjellen fikk seg en voldsom boost nå, men det er jo en fare for at våre konkurrenter også kan få seg store seire hvis Burfjord er varig svekket. De stilte med et veldig ungt lag nå og uten reserver.

- Det kunne fort blitt 10-15 mål til hadde vi satt alt vi brente. Keeperen var BILs beste selv om vi vinner 19-0, sier Steinvik.

* Øyvind Garfjell spilte sin kamp nummer 230 for L/Ks A-lag. Han står nå med 91 mål - like mange som den gamle storscorer Frank Bekkstrand har for L/K. Garfjell har 11 mål på de siste fem seriekampene!

* Kristian Bjørn Hansen har i en alder av 18 oppnådd 80 A-kamper for moderklubben.

* Aleksander Lenning står plutselig med seks mål på tre kamper for L/K. Lenning har vært nest sist på flere mål etter overgangen fra Kroken i sommer, men nå løsnet det skikkelig for storscoreren - som er nummer to på toppsorertabellen i 4. divisjon med sine 16 mål totalt for L/K og Krokelvdalen. Den gamle rekkekameraten Mats Tunstad leder med 23 mål.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Stig-Roar Hansen Rognli, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Krister Skogli, Magnus Børsheim Kalstad, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning, Christer Steinvik.

Innbyttere: Vebjørn Isaksen, William Sørensen, Marcus Hausner Christensen, Jan-Robin Bjørn, Jørgen Jensen

L/Ks mål: Aleksander Lenning 6, Christer Steinvik 5, Øyvind Garfjell 4, Einar Skogheim 2, Joachim Olaussen 1, Vebjørn Isaksen 1

Salmar Cup: Seier til småjentene!

Samarbeidslaget Lyngen/Karnes - Storfjord - Furuflaten stod for en kruttsterk prestasjon da de vant Salmar Cup på Senja i helga. En flott helg ble kronet med 3-1seier over Varden 1 i dag. Runa Lyngdal, som også har spilt med lilleguttene i helga, scoret to av finalemålene, mens det siste var et selvmål.

- En solid gjennomføring av jentene. Når de jobber og står på så vinner de kamper. Det er det det handler om, sier trener Rune Lillevik til L/K-nett.

Flere av spillerne har spilt mye med guttene opp gjennom årene, mens atter andre først begynte med fotball i fjor. De har gjort det bra i serien og ligger på tredjeplass på tabellen etter fire tap og fem seire.

- Dette er andre sesongen at disse spiller i lag. Stammen er 2003-spillere, sier Lillevik, samtidig som han peker på at tomålsccorer Runa Lyngdal er født i 2005.

Emilie Bjørklund

Vi gratulerer jentene, og trenerne Rune Lillevik og Aina Fagerli med finaleseieren!

Her  på Nordlys.no kan du se finalen i sin helhet, i tillegg til flere av de andre kampene til J14 og G12.

Også flott innsats av J12-laget til Furuflaten-L/K og G12-laget til Lyngen/Karnes i helga. Vi har mange fine representanter for Lyngen-fotballen som viser seg fram på turneringer rundt om i landsdelen!

Guttelaget tok gull

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2017

L/Ks guttelag var Altaturneringens klart beste syverlag.

Ingen kunne tukte Frank Bekkstrand og Henning Hansens gutter i helgas turnering i Alta. Etter å ha knust all motstand i grunnspillet ( to seire mot Kautokeino og to mot Frea), tok L/K seg av Tverrelvdalen i semifinalen med 7-1.

I finalen møtte L/K litt kvist innledningsvis og ledet "bare" 1-0 til pause etter scoring av spissen Kristoffer Hansen Holst. I andre omgang trygget  William Sørensen og Kristoffer Hansen Holst igjen seieren og dermed kunne L/K-kaptein Sørensen løfte pokalen. Det var første gang siden 2013 at et L/K-lag har vunnet Altaturneringen. Den gang var det 1999-2000-årgangen med blant andre som vant smågutter (9-er). Sist L/K vant gutter 7-er var i 2010.

2001-2002-årgangen er av svært godt L/K-merke og halve finalelaget har allerede debutert på A-laget til L/K og ungguttene har til daglig en fin kamparena på guttelaget og på rekruttlaget i 6. divisjon.

Artig også for trener Frank Bekkstrand å endelig vinne Altaturneringen etter flere finaletap både som spiller for Lyngen IL på slutten av 80-tallet og som trener. Nå lyktes det endelig for Bekkstrand!

På bildet ser vi følgende jublende L/K-gutter:

Bak fra venstre: Nasim Shirzad, Kristoffer Hansen Holst, Håkon Fossmo, Jørgen Antonsen Skog, Christian Karlsen og Odin Sørensen.

Foran fra venstre: Henning Hansen, William Sørensen, Marcus Eggen Rygh og Frank Bekkstrand.

Ikke på bildet: Frank Ruben Bekkstrand.

Garfjell avgjorde igjen

På 2-2, og med et nytt poengtap på gang, tok spillende trener Øyvind Garfjell frem en ny frisparkscoring.

L/K ledet to ganger men ble innhentet av Stakkevollan på Geitnes søndag. Men når det så ut til å gå mot poengdeling så slo Øyvind Garfjell til igjen. Syv minutter før slutt klinker han inn sitt andre mål for dagen på et nydelig frispark fra 22 meter. Dermed fikk L/K de tre poengene de sårt trengte i tabelltoppen.

Garfjell har tatt virkelig scoringsansvar etter at L/K har mistet endel offensive spillere. 27-åringen har syv mål på de siste fire seriekampene og scoret på frispark for andre kamp på rad. Garfjell tok L/K i ledelsen etter en halvtimes spill, men Stakkevollan utlignet like før pause.

Etter pause kom Joachim Olaussen inn for kaptein Jan-Robin Bjørn. Og etter 65 minutters spill header Olaussen inn 2-1 etter en presis corner fra Øyvind Garfjell. Igjen kom Stakkevollan tilbake, men Garfjell ville ha tre poeng og besørget det selv med venstrefoten.

L/K ligger på 34 poeng - seks poeng foran Skarp, som spiller i kveld mot Krokelvdalen. Skarp har to kamper mindre spilt og kan med maks uttelling komme á poeng med L/K.

* Kristian Bjørn Hansen gikk glipp av sesongens første kamp søndag etter at han fikk sitt tredje gule mot TUIL sist. Dermed er Krister Skogli den eneste som har spilt samtlige 25 kamper for L/K i år. I Hansens fravær ble Skogli flyttet opp på midtbanen.

* Jan-Robin Bjørn spilte sin 180. kamp for moderklubben, mens Stig-Roar Hansen Rognli rundet 140. kamper for samme moderklubb. Aleksander Skatland spilte sin 90. kamp for L/K.

* 17-åringen Marcus Hausner Christensen har nå 41 kamper for L/Ks A-lag, men spilte søndag sin første seriekamp fra start i år. Den kjappe oksvikingen klarte seg veldig bra på høyrebacken.

* Øyvind Garfjell ble kåret til Dagens L/K-gutt.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Marcus Hausner Christensen, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Magnus Børsheim Kalstad, Einar Skogheim, Krister Skogli; Øyvind Garfjell, Marco Mathisen, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Joachim Olaussen, Sigve Ringbakken

Neste kamp: Borte mot Burfjord søndag

Nær både ett og tre poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Aug 2017

Men til slutt ble det tap for L/K i høstpremieren på TUIL Arena.

L/K tapte til slutt 3-2 i den tøffe bortekampen mot TUIL 2 mandag etter å ha hatt 2-2 helt til det 88. minutt. Da glippet det i kommunikasjonen i L/K-forsvaret og TUILs innbytter Maniraguha kunne sette vinnermålet fra død vinkel.

Etter en sjansefattig første omgang der TUIL var hakket bedre og to perlemål av hhv. TUILs Magnus Mikkelsen og L/Ks Øyvind Garfjell var høydepunktene, var det L/K som hadde de farligste sjansene i andre omgang. At OMT fotballside kåret TUILs keeper til banens beste (han sto bare andre omgang) sier litt om sjansene som L/K svidde alene med unge Adrian Mikkelsen.

TUIL-forsvaret fikk tidvis kjørt seg skikkelig mot blant annet nykommer Aleksander Lenning, som spesielt i andre omgang var minst ett angrep alene. Han gjorde forarbeidet til frisparket som resulterte i det vakre 1-1-målet til Øyvind Garfjell, og var også nest sist på Christer Steinviks utligning 10 minutter før slutt. Nyervervelsen fra Krokelvdalen sto i tilegg bak to kjempesjanser for hhv. Marco Mathisen og Øyvind Garfjell og var i tillegg nære på selv da han kom alene med TUIL-keeperen i andre omgang. Det går lenge mellom hver gang en debutant gjør så mye av seg i L/K-trøya som det Lenning gjorde mandag og etter hvert kommer nok også målene for tromsøværingen. Men Steinviks scoring, en viljesterk gjennomløping like etter at han hadde kommet inn som innbytter, ble L/Ks eneste bidrag i 2. omgangs målprotokoll. Med nevnte Maniraguhas mål i tillegg til Håvard Bergstedt Lysvolls tidlig i omgangen, vant et sterkt besatt TUIL 2 toppoppgjøret.

L/K manglet visekaptein Joachim Olaussen mot TUIL, i tillegg til at vi går en høstsesong i møte uten både Steffen Dreyer, Fredrik Allertsen, Oscar Ross og Markus Karlsen Skogheim. Alle fem var bankers på laget i vårsesongen, men desto mer gledelig var det å se at erstatterne leverte så bra som de gjorde på TUIL Arena mandag. L/K bruker å ha store problemer borte mot TUIL 2, og denne gangen stilte TUIL attpåtil langt sterkere enn normalt. Likevel var L/K på høyde og vel så det i store deler av kampen og det må man ta med seg inn i høstsesongen.

Her kan du se kampen i opptak! (iTromsø)

Søndag venter Stakkevollan på Geitnes kunstgress. Skal L/K holde Skarp bak seg på tabellen er det bare tre poeng som gjelder - både søndag og i de neste kampene. Etter det som ble vist i Tromsdalen i går, så er det grunn til å være fortsatt optimist på vegne av L/K.

* Kristian Bjørn Hansen pådro seg sitt tredje gule kort i serien og må stå over kommende helg.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Krister Skogli, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Tarjei Gautestad, Magnus Børsheim Kalstad, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Marco Mathisen, Christer Steinvik, Marcus Hausner Christensen

Dommer: Vegar Ballovarre, Skjervøy - meget god

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli