Ross, Garfjell og Dreyer holdt huskestue

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2017

L/K spilte en ny god kamp på Geitnes og tok tre svært fortjente poeng. Storelva yppet seg litt på 3-1 i andre omgang, men skal være sjeleglad for at de ikke slapp inn mer enn tre i første omgang. 6-1 gir et greit bilde av kampen sett under ett.

Den gamle radar-trioen Steffen Dreyer, Oscar Ross og Øyvind Garfjell sto bak mye av det offensive mot Storelva. Garfjell spilte venstreback, mens Ross spilte venstre ving og det var atskillig mer enn det Storelva klarte å hændle av fart i første omgang. Ross løp inn to mål, mens Steffen Dreyer sto for ett i en førsteomgang der L/K kunne, burde og skulle hatt langt flere mål.

I andre omgang har Storelva en god periode, der de også får seg et mål. På 3-1 har da også den gamle L/K-spilleren Stian Nordby et par gode muligheter til å redusere ytterligere, men i stedet går L/K opp til 4-1 med kampens beste spiller Kristian Bjørn Hansen - som nylig fylte 18 år. Han pirket inn sitt første seriemål for sesongen etter perfekt forarbeid av Øyvind Garfjell på venstrekanten.

5-1 er lærebok-angrep av Garfjell og Dreyer som sistnevnte får æren av å avslutte - Dreyers 260. A-lagsmål for L/K. Garfjell setter punktum selv når han løper igjennom og legger ballen i lengste hjørne.

L/Ks sjette strake seier i serien. Dermed fortsatt tabelltopp, med Skarp tre poeng bak oss.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Øyvind Garfjell; Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Magnus Børsheim Kalstad; Oscar Ross, Steffen Dreyer, Marco Mathisen.

Innbyttere: Christer Steinvik, Aleksander Skatland, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim

Gult kort L/K: Marco Mathisen

Dommer: Tom Erik Johannesen - traff ikke på alle avgjørelsene, men klarer seg greit.

6. divisjon: Årets første poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Mai 2017

L/K 2 kapret årets første poeng i Tromsø i dag med 1-1 mot Tromsøstudentene.

L/K stilte med en solid tropp, inkludert Fredrik Allertsen og Øyvind Garfjell, men det ble med det ene målet til L/K i dag - scoret av nettopp Garfjell.

L/Ks lag: Marcus Eggen Rygh, Sigve Ringbakken, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Joakim Bjørklund, Fredrik Allertsen, Markus Mortensen, Einar Skogheim, Richard Koch, Øyvind Garfjell, Christer Steinvik

Innbyttere: Jonas Rodahl Johansen, Gard Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst

Festfotball og seks mål

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mai 2017

Steffen Dreyer puttet to og hadde tre målgivende da L/K knuste Ishavsbyen 6-2 på Geitnes i dag.

Det var virkelig takter over L/K i solskinnet på Geitnes i dag. Etter en treg åpning og en baklengs våknet lyngsværingene virkelig til liv i andre del av første omgang og holdt tidvis lekestue mot Ishavsbyen i andre omgang. Sentralt i mye av det som skjedde offensivt var Steffen Dreyer, som fortjent fikk bestemannsprisen for sin innsats i dag. Da han gikk av banen et lite kvarter før slutt hadde han satt én straffe, et spillemål og ikke minst levert tre lekre assists til Magnus Børsheim Kalstad, Marco Mathisen og Oscar Ross.

Etter at IFK tok ledelsen ut av ingenting på en heading, skjerpet L/K seg. Men selv om L/K hadde et solid trøkk mot IFK-målet, så måtte det et straffespark til for å åpne dagens målkonto. En IFK-forsvarer er uheldig og handser inne i feltet og Steffen Dreyer er safe fra straffemerket. Og rett før pause er Dreyer på farten igjen - denne gangen på venstresiden. Han finter ut IFK-forsvaret og legger inn på bakerste med venstre. Der får Magnus Børsheim Kalstad en rimelig enkel jobb med å heade inn sitt første seriemål for L/K. Psykologisk var det gull verdt for L/K å gå tl pause med ledelse.

2. omgang var muligens årsbeste mot et IFK-lag som ble mer og mer sliten utover i omgangen. Markus Karlsen Skogheim setter tonen med sin assist til Jan-Robin Bjørn. Han dribler seg fri ute på venstresiden og slår et presist innlegg på bakerste. Der står både Oscar Ross og Jan-Robin Bjørn, men det er sistnevnte som setter hodet til og tar L/K opp i 3-1-ledelse.

L/K peiser på. Klikk-klakk-fotball der mange melder seg på, og 4-1 er spesielt lekkert. Høyreback Krister Skogli vinner en duell langt nede på egen banehalvdel og tar ballen med seg opp mot IFK-målet. Han spiller fri Steffen Dreyer, som har gått på et smart kryssløp inne i feltet. Han tar et par touch før han dytter ballen tilbake til Marco Mathisen. Balsfjordingen smeller til og ballen fyker opp i nettaket fra skrått hold - Marcos første seriemål for året.

Krister Skogli er i høyeste grad involvert i 5-1-målet også. Et perfekt innlegg fra høyresiden finner Steffen Dreyer på løp inne i feltet. Storfjordingen er i duell med en IFK-forsvarer, men når ballen først og sklir inn 5-1.

Et kvarter før slutt kommer L/Ks sjette mål. Og denne gangen nøyer Dreyer seg med å servere Oscar Ross, som hadde vært et konstant uromoment for IFK fram til da. Nå er han på løp på venstrekanten og får alt det rommet han kan ønske seg når Dreyer spiller han igjennom. Ross gir jernet og kommer seg helt fri og alene med IFK-keeper. Avslutningen sitter kontant i lengste hjørne - Ross' 87. mål for L/K.

IFK får et trøstemål på slutten, og kan i det minste ta med seg at de har scoret dobbelt så mange mål på L/K som de andre fire lagene som har prøvd i har klart til sammen. Tromsølaget har hatt en grei sesongstart, men stilte litt svekket i dag. L/K manglet forsåvidt også hele venstresiden sin i form av Stig-Roar Hansen Rognli og Øyvind Garfjell, samt at Fredrik Allertsen startet på benken. Men det er ingenting å utsette på L/K-stallen i 2017 og ekstra gøy å fylle på med 15-16-17-åringer utover i kampen.

L/K-trener Vegard Bjørn Olsen, som for øvrig hadde tvillingbroren Gaute på motstanderbenken i dag, var fornøyd med kampen:

- Ja, i dag løsnet det endelig offensivt etter at vi sålangt har imponert mest bakover på banen. Mye gode bevegelsa og god samhandling på motstanderens halvdel. Flere spillere leverer årsbeste og vi får ikke minst mange flotte scoringer, sier Olsen.

Steffen Dreyer kunne forøvrig ha delt bestemannspremien i dag, et gavekort fra Jekta storsenter, med Geitnes-publikummet. Fin stemning og mye applaus fra de rundt 100 fremmøtte i dag. Det setter vi stor pris på!

* Fem strake seire gjør at L/K er alene på toppen av tabellen. Tre poeng bak er Skarp, som også vant sin kamp denne serierunden.

* Steffen Dreyer satte sitt 257. og 258. mål for L/K i dag.

Se 1. omgang her og her!
Se 2. omgang her!

* Jan-Robin Bjørn scoret sitt første seriemål for året - hans 20. A-lagsmål for moderklubben.

* Kristian Bjørn Hansen spilte sin A-kamp nummer 70 for L/K - og den spilte han meget godt!

* Aleksander Skatland spilte sin 80. A-kamp for L/K i dag.

Ny hjemmekamp allerede neste helg - lørdag mot Storelva.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Magnus B. Kalstad, Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Steffen Dreyer, Oscar Ross, Marco Mathisen

Innbyttere: Fredrik Allertsen, Christer Steinvik, Einar Skogheim, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken, William Sørensen.

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen

Dommer: Jonny Andreassen - meget god

Avgjorde på overtid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Mai 2017

Joachim Olaussen var på rett sted til rett tid da L/K trengte det som mest mot Nordkjosbotn.

For etter en bra 1. omgang der L/K burde ledet, var det forsvinnende lite L/K fikk til i andre omgang - til tross for mye ballbesittelse. Tvertimot var det hjemmelaget som hadde de to største sjansene - på to kontringer. Men det var før L/K fikk corner på overtid. Ballen blir først klarert ut men blir headet inn i farlig område foran mål og der er visekapteinen fra Nordreisa og klinker ballen imål fra 4-5 meter. Bittert for hjemmelaget, som gikk på et knepent tap i Nordkjosbotn i fjor også, men ser man kampen under ett så var det likevel fortjent at L/K tok seieren.

L/K stilte med en høypotent angrepstrio i form av løperrekka Garfjell, Dreyer, Ross og en særdeles opplagt Markus Karlsen Skogheim på midtbanen. Og at den tidligere L/K-spilleren Andre Waage holdt nullen i første omgang var et aldri så lite under. Steffen Dreyer og Kristian Bjørn Hansen fikk fete tilbud i åpent spill, mens cornerne fra Fredrik Allertsen og Øyvind Garfjell skapte paniske tilstander i NIL-forsvaret. Bare en kombinasjon av flaks og svært opppofrende forsvarsspill gjorde at det sto 0-0 til pause. NIL var forøvrig "ivrig" i duellspillet gjennom hele kampen, noe fem gule kort bærer vitnesbyrd om. Det kunne fort vært flere også.

At L/K hadde banespillet i 2. omgang var en mager trøst all den tid vi nesten ikke kom til målsjanser. Øyvind Garfjell kom til en god skuddmulighet etter en fin opprulling, men skjøt hardt i nettveggen. Markus Karlsen Skogheim hadde også en mulighet etter dødball, men den pene vendingen ble etterfulgt av et skudd som gikk i retning vanngrava på Nordkjosbotn idrettspark.

Det meste tydet på 0-0 og poengdeling da Olaussen dukket opp i feltet. At han berget tre poeng lørdag gjør at L/K topper tabellen i alle fall til sønag kveld når Skarp skal spille vanskelig bortekamp mot TUIL 2. Ekstra stas at L/K har holdt nullen i tre av fire kamper i sesonginnledningen. Foreløpig er Andreas Olaussen på Stakkevollan den eneste som har scoret mot L/K i serien.

* Steffen Dreyer spilte sin 370. kamp for L/K, mens Oscar Ross rundet sin 170. A-kamp for moderklubben.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Fredrik Allertsen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Oscar Ross.

Innbyttere: Marco Mathisen og Einar Skogheim

Gule kort L/K: Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer

Dommer: Egil Bertheussen, Sørreisa - gjør en OK matc

Dreyer sørget for tabelltopp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mai 2017

Tre mål fra Steffen Dreyer i første omgang var mer enn nok til å avgjøre kampen om Nord-Troms.

Dreyer brukte ikke mer enn en halvtime på å score tre mål mot Burfjord. L/Ks toppscorer fikk tillit fra start og takket for det med å spille en strålende kamp mot de gulblå. At han i tillegg rakk å svi av et straffespark i første omgang vitner om hektiske første 45 for Dreyer, som nå er oppe i 256 mål for L/K.

L/K hadde en rolig og kontrollert start på kampen mot et Burfjord-lag som lå veldig lavt og som hadde få ambisjoner framover på banen. L/K må ha hatt både 70 og 80 prosent av banespillet i første omgang og etter 12 minutter scorer Dreyer sitt første for dagen etter vending og skudd på første - for øvrig etter meget pent forarbeid av en annen 86-er, venstreback Stig-Roar Hansen Rognli.

2-0 og 3-0 er også klassiske Dreyer-mål, der han tar seg til rette i feltet etter godt samspill. På begge målene er det Oscar Ross som er nest sist på ballen og spesielt 3-0 målet er pent, der Ross spiller Dreyer nydelig igjennom i midten.

Etter 33 minutter begynner Dreyer på sitt andre hat-trick, tror alle. Markus Karlsen Skogheim blir felt og det blir straffe til L/K. Men Dreyer skyter ballen over mål og skusler bort muligheten til å bli firemålsscorer i én omgang.

Andre omgang ser ut til å bli målløs, men på overtid løper innbytter Roar Jørgensen igjennom og scorer sitt første L/K-mål noen sinne. Siste vadsøværing som scoret for L/K på sørmålet på Geitnes var en viss Sigurd Rushfeldt.

Dagens L/K-gutt var juryen neppe i tvil om. Steffen Dreyer fortjente den!

* Med seieren over BIL klatret L/K til topps på tabellen. Ett innsluppet mål og ni rett vei er en strålende sesongstart for Vik og Garfjells menn.

* L/K stilte uten Fredrik Allertsen og Øyvind Garfjell mot Burfjord, men stallen tåler at to så sentrale spillere er ute.