Langtur i 2. kvalikrunde

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Mar 2017

Oscar Ross og Krister Skogli skal til Finnmark i neste kvalikrunde.

L/K gikk videre til 2. kvalikrunde til NM-cupen på spektakulært vis i Skarphallen onsdag. Og i dag kom oppsettet for den nye runden og da har NFF bestemt seg for å sende oss til Hammerfest.

HFK slo ut Honningsvåg i 1. kvalikrunde og er en fin sportslig utfordring for L/K-guttene. Kampen blir spilt senest 5. april, men kampdato og tidspunkt er ikke fastsatt ennå. Det er forsåvidt ikke kamparena heller. I skrivende stund vites det ikke om Hammerfest tar sikte på å spille kampen ute i oljebyen eller om det vurderes andre alternativer.

LKs spillende trener Øyvind Garfjell syns HFK var en spennende trekning.

- Jeg mener det er en god trekning sportslig. Så er det perfekt med to bortekamper på rad. Klarer vi å slå Hammerfest, så blir det fort hjemmekamp i neste runde. Da går vi i så fall for Bendtner og RBK på Geitnes, ler Garfjell.

Men da må altså Hammerfest slås først. Bortekamper i Finnmark er aldri noen dans på roser og i alle fall ikke tidlig i april.

HFK har forøvrig den gamle L/K-kjenningen Tore Veseth Olsen som spillende hovedtrener

Konket ut Skarp i nattlig cupdrama

L/K-spillerne kunne juble etter cupseieren i natt. Foto: Robin Andersen, iTromsø

Klokka begynte å nærme seg faretruende midnatt da Øyvind Garfjell satte 7-5-straffa og sendte moderklubben videre i NM-cupen. Garfjell ble cuphelt for Senja ifjor mot TIL, og fikk den avgjørende foten i kveldens drama i Skarphallen.

Da hadde L/K tatt ledelsen 2-0 til pause etter en en strålende førsteomgang, med perlescoring av den debuterende ranværingen Magnus Børsheim Kalstad og et selvmål fra Skarp.

Skarp får 2-1 midtveis i 2. omgang men LK holder fortet til over fem minutter på overtid. Da er Espen Haugen først alene igjennom og blir revet ned av en Skarp-spiller - som får rødt. Så går Skarp rett opp i angrep og scorer på sin absolutt siste sjanse. Ekstraomgangene er et faktum. Utrolig bittert for L/K-guttene.

Ekstraomgangene er begivenhetsrike nok, med kramper og målsjanser i rikt monn, men ingen mål. L/K må også avslutte med 10 mann etter at Espen Haugen fikk seg en trøkki hodet. Rapportene fra sykehuset i natt tyder på at det går bra med Lenangsværingen.

Dermed blir det opptil nervene til slitne fjerdedivisjonsspillere hvem som skal gå videre. Slik gikk skuddene av stabelen:

5-7 Øyvind Garfjell

Spillende Jørgen Vik, som var kanongod gjennom hele kampen, reddet den fjerde straffen fra Skarp og dermed var det fritt fram for hans spillende trener-kollega Garfjell å avgjøre Fantastisk å gå videre i det som må være noe av det seneste en cupkamp har blitt avgjort noensinne.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Stig-Roar Hansen Rognli, Jan Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Magnus Kalstad, Markus Karlsen Skogheim, Roar Jørgensen, Fredrik Allertsen, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Espen Haugen, Aleksander Skatland, Markus Mortensen

Roar og Magnus inn - Stallen i boks

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mar 2017

(Roar Jørgensen (tv) og Magnus Kalstad)

På samlinga i Lyngenhallen fredag signerte Roar Jørgensen (21) og Magnus Børsheim Kalstad (23) overgangspapirene som gjør de til L/K-spillere. Vadsøværingen Roar har spilt for Norild mot L/K, men kommer til L/K fra Fløya, mens Magnus tar overgang fra en gammel kjenning fra landsdelsserien - nemlig Stålkameratene fra Mo.

Roar og Magnus har trent med L/K siden tidlig i februar og har spilt flere vinterseriekamper for oss allerede - Roar som angrepsspiller og Magnus på midtbanen. Guttene gir L/K-trenerne flere alternativer i en lang og hard sesong og har vist den rette innstillingen i både trening og kamp.

Allerede onsdag er det cupkamp mot Skarp og hvis alt går etter planen med overgangene, så er både Magnus og Roar klare til den kampen.

Med disse to signeringene skal L/K være ganske godt i mål med stallen foran en viktig 2017-sesong Vi ønsker Roar og Magnus velkommen til Lyngen/Karnes!

Dårlig generalprøve

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mar 2017

Vinterseriekampen mot Fløya på TUIL Arena mandag, årets første utekamp, ble en merkelig affære. L/K tapte 1-5 i en kamp der vi slipper inn fire mål i første omgang - hvorav to ikke bare var lettkjøpt men regelrette selvmål.

Generalprøven for cupkampen mot Skarp onsdag 29. mars kunne med andre ord vært bedre. Selv om L/K kom seg veldig etter den fryktelige starten og spilte god fotball i andre halvdel av første omgang og ikke minst i siste del av andre omgang - tre-fire stolpeskudd bare i den perioden sier sitt - så er ikke 1-5 for det som i praksis er et forsterket 5. divisjonslag særlig oppløftende. L/K gjør mye bra offensivt til tider og hadde resultatet blitt 5-5, eller sågar 5-1 til L/K så hadde ikke det vært unaturlig. Men Fløya skal ha ros for å holde L/K stangen i målprotokollen i hele andre omgang, selv om det rett så det var singlet og slamret i aluminiumsverket bak Fløya-keeperen.

Dermed ble det med L/K-toppscorer Markus Karlsens straffescoring like før pause, som var reduseringen til 1-4. Skogheim spilte bra som spiss og ble selv felt da det ble straffe. Det kunne se ut som 19-åringen ble skadet i taklingen fra Fløya-keeperen, men Skogheim tok ballen og klinket den ned i keeperens høyre hjørne. Fullførte kampen gjorde han også.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Stig-Roar Hansen Rognli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Magnus Børsheim Kalstad, Øyvind Garfjell, Marco Mathisen. Markus Karlsen Skogheim

Innbyttere: Johan Valø, Aleksander Skatland, Einar Skogheim, Espen Haugen, Marcus Hausner Christensen, William Sørensen

Cupkamp i Skarphallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Mar 2017

L/Ks cupkamp mot Skarp, 1. kvalikrunde i NM-cupen, har fått endelig kamptidspunkt.

Kampen går onsdag 29. mars klokken 20.00 - i Skarphallen. Det var også den opprinnelige arenaen, men kamptidspunktet er flyttet to timer senere på kvelden nå.

Så får vi håpe at L/Ks cupeventyr kan fortsette inn i april.

L/K tapte 4-3 for Skarp i årets første kamp i Grand Cup og har sånn sett en aldri så liten høne å plukke med hjemmelaget.

Ross-perle og bra spill - men tap i lokaloppgjøret

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mar 2017

En god andreomgang var akkurat ikke nok til å tukte rivalene fra Skjervøy lørdag.

L/K tapte til slutt 3-4 mot de blåhvite etter å ha ligget under 0-2 og 1-4. En andreomgang med flere store sjanser resulterte i tre mål, men skjervøyværingene klarte å berge inn seieren med nød og neppe. L/K stilte blant annet uten keeper Jørgen Vik, som ledet laget fra benken, og Fredrik Allertsen, mens Skjervøy valgte å starte med spillende trener Svenn Johansen på benken. Begge lag stilte med prøvespillere - spissen Roar Jørgensen for L/K og keeper Martin Haslevang for SIK.

1. omgang var noenlunde jevnspilt, men med et lite overtak til 3. divisjonslaget. Skjervøy var akkurat strået hvassere i duellspillet, og på midtbanen var unge Ørjan Skallebø frisk. Og det var sistnevnte som brøt igjennom L/K-midtbanen og ble stoppet på ulovlig vis av Joachim Olaussen etter 25 minutter. Benjamin Thomassen setter det påfølgende frisparket fra 25 meter i stanga helt oppe ved krysset og Skallebø selv er først frempå og header inn 0-1. Det er også pauseresultatet i en omgang der både Alexander Mikkelsen på Skjervøy og L/K-kaptein Jan-Robin Bjørn måtte forlate banen med skader.

Første omgang finner du her:

Andre omgang var såvidt kommet i gang da Skjervøy gikk opp til 2-0 etter en corner og en heading på bakerste stolpe av veteranen Ronny Olsen. Så tar fungerende kaptein Joachim Olaussen ansvar på en corner og header inn reduseringen. Da var det spilt 51 minutter, men bare to minutter etterpå står det 1-3. Og når Olaussen og keeper Valø, som ellers sto en flott kamp i mål i Jørgen Viks skadefravær, roter det til og slipper Alexander Kvikne til for å score 1-4, så så det mørkt ut.

Men L/Ks angrepsstyrke bør ikke undervurderes. Øyvind Garfjell og spesielt Oscar Ross hadde gitt SIKs backer en god del hodebry allerede og etter en time kommer dagens klart peneste mål. Aleksander Skatland, som kom inn for Jan-Robin Bjørn i første omgang, slår en pen ball opp mot Oscar Ross på høyrekanten. Han møter ballen og legger den pent inn i banen til Markus Karlsen Skogheim med utsiden av høyrefoten. Skogheim tar ballen med seg inn mot 16-meteren til SIK, mens Ross fyrer opp turboen. Akkurat i det Ross er i ferd med å bryte lydmuren og offsidemuren, så slipper Skogheim ballen mellom to SIK-forsvarere til Ross. Han avslutter på halv volley og ballen suser opp i lengste hjørne - uten at SIK-keeperen rekker å få opp armene ordentlig. Superb mål av Ross, som har 86 L/K-mål på 166 kamper sålangt i karrieren.

Andre omgang inkludert L/Ks tre mål ser du her

I perioden etter målet presser L/K SIK og det oppstår endel situasjoner i feltet som L/K-spillerne roper på straffe på. L/K-nett har gått igjennom situasjonene på video i etterkant og kan slå fast at dommer Karoline Jensen absolutt kan forsvare to av avgjørelsene, Marco Mathisen i duell med keeper og Oscar Ross i duell med en SIK-spiller etter innlegg. Den tredje situasjonen, når Ross dribler seg fri i feltet og blir tatt virker imidlertid veldig klar, så når Joachim Olaussen brytes i bakken i forbindelse med en corner, så virker det som en grei avgjørelse. Markus Karlsen Skogheim er ingen ueffen straffeskytter og setter ballen helt nede i venstre hjørnet - Skogheims fjerde mål i år i hans 70. kamp for klubben.

De siste 20 minuttene er det L/K som kjører matchen. Skjervøy har slått mye langt på spissen Kvikne gjennom hele kampen og når de nå blir presset så blir det ikke mindre av det. L/K produserer flere store sjanser men ingen er større enn den Øyvind Garfjell får servert fra Oscar Ross etter 72 minutter. Ross setter i gang en kontring etter et SIK-frispark og det er bare Garfjell som holder følge. Ross spiller Garfjell perfekt igjennom på venstresiden og L/Ks spillende trener kommer alene med keeper Haslevang. Garfjell gjør det meste rett, men SIK-keeperen får opp venstrehånden i siste øyeblikk og redder skuddet til L/Ks venstreving.

Alt i alt en jevn kamp der Skjervøy kan si seg veldig fornøyd med at de får alle tre vinterseriepoengene. Uansett: Et innsatsfylt og artig oppgjør med naborivalen. Måtte det bli flere sånne!

L/Ks målscorere: Joachim Olaussen, Oscar Ross, Markus Karlsen Skogheim

L/Ks lag: Johan Valø, Stig-Roar Hansen Rognli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Marco Mathisen, Markus Karlsen Skogheim, Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Roar Jørgensen.

Innbyttere: Aleksander Skatland, Marcus Hausner Christensen, William Sørensen, Espen Haugen, Tobias Hansen

Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim, Joachim Olaussen

NM for juniorer 2017 i Harstad

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Mar 2017

Første dag av junior NM er vel gjennomført i nydelig vintervær på Kilkam skistadion utfor Harstad. Våre 4 løpere oppnådde flotte resultater i dagen fristilrenn, Julie gikk inn til en meget sterk 13.plass og Lise en 33.plass på 10 km i K-18, en klasse som hadde 83 løpere. Synnøve fortsatte med en en flott 23.plass på 15 km i K-19/20, også en stor klasse som bestod av 95 løpere og Sander fullførte sine 15 km i M-18, men dessverre med store ryggplager, etter å ha skadet seg under trening på torsdagen. Vi håper fortsettelsen også blir bra både resultat- og opplevelsesmessig.

Brødrene signerte kontrakter

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mar 2017

L/K er i full gang med å skrive nye kontrakter med A-spillerne våre.

Forleden var det brødrene Markus (19) og Einar Skogheim (16) som signerte for #lkmoderklubb - sistnevnte med tilleggsunderskrift fra pappa Paul-Ivar.

Markus har etablert seg som en sentral figur på A-laget etter debuten som 16-åring i 2014 og spiller både midtbane og spiss, mens lillebror Einar har spilt en god del på A-laget siden han debuterte året etter. Einar er for øvrig den første født på 2000-tallet som har scoret seriemål for L/K.

Også keeper Johan Valø (20) signerte treårskontrakt med moderklubben, og flere følger!

Tommelen opp for årets første seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mar 2017

Det måtte tre tap til før seieren endelig kom for L/K i Grand Cup. 6-3 mot TUIL 2 er vi akkurat så fornøyde med som bildet av Krister Skogli og Markus Karlsen Skogheim indikerer - spesielt ettersom vi tapte tre ganger for de unge dalingan i fjor.

L/K gjennomførte en god kamp og vant fortjent. Første omgang var noe av det bedre som er prestert under Vik og Garfjell, selv om det bare sto 2-1 til pause. L/K gikk offensivt ut fra start med Øyvind Garfjell og Oscar Ross på hver sin ving, en heit Markus Karlsen Skogheim som spiss og med en midtbane og backer som var flinke til å fylle på offensivt. Til sammen ble det for mye for de unge TUIL-spillerne, som skal være ekstremt fornøyde med bare to baklengs.
Ross og Garfjell har ikke blitt tregere med årene og herjet verre med TUIL-forsvaret til tider med både teknikk, fart og styrke. De to 26-åringene var sist eller nest sist på det meste som ble skapt offensivt, men målene i første omgang var det herrene Skogli og Skogheim som sto for. Etter 10 minutter kom kanskje det vakreste målet for kvelden. Fredrik Allertsen vinner en av mange dueller på midtbanen i sin aldeles strålende L/K-debut og spiller Marco Mathisen sentralt i banen. Han flikker ballen til møtende spiss Markus Karlsen Skogheim som tar et touch før han vender og slår ut i rommet foran en Garfjell i full firsprang. Han runder backen sin og slår inn i feltet til Oscar Ross, som bryster ballen ned til Markus Karlsen Skogheim, som har kommet seg inn i feltet. Han tar ballen på direkten og smeller den opp i nettaket fra 12 meter. Helt strålende!

L/K fortsetter stormløpet mot TUIL-målet, samtidig som man slipper motstanderen til lite sjanser. Jørgen Vik må i aksjon et par ganger, men har egentlig lite å gjøre fram til TUIL får 1-1 etter halvtimen. Fem minutt før pause er imidlertid L/K igjen i føringen og igjen er det pent spill som ligger bak. Igjen er det Fredrik Allertsen som vinner ballen på midten og spiller til Markus Karlsen Skogheim på et skråløp. Han gir seg selv plass med en elegant avdribling og avanserer oppover, stopper opp og venter på overlappen fra høyreback Krister Skogli. Pasningen vektes perfekt og Skogli vender inn i banen og avslutter med venstre. Skuddet er ikke spesielt hardt, men det er godt plassert og dermed kan Storsteinnes-gutten notere seg for sitt sjette L/K-mål på bare 13 kamper!

2-1 til pause og etter hvilen fortsetter L/K det gode spillet. Oscar Ross gjorde fryktelig mye bra i første omgang, men manglet en ordentlig avslutning på mål. Den bestemte han seg for å få unna tidlig i andreomgangen. Markus Karlsen Skogheim hadde gått ned på midtbanen da Steffen Dreyer ble byttet inn etter pause og det var Skogheims klarering som fant Dreyer på midtbanen. Han vinner hodeduellen med TUIL-forsvareren og ballen havner hos Oscar Ross på høyrekanten. Ross setter fart og parkerer hele Tromsdalen før han kan bredside 3-1 alene med keeper.

4-1 sto innbytter Dreyer for selv. Alle som hadde sett de først ti minuttene av andre omgang, og som i tillegg har sett noen av Dreyers foregående 363 A-kamper i L/K-trøya hadde nok feelingen av at det ville bli et mål eller to på elvevollingen. Han var farlig frempå flere ganger i starten av omgangen og etter 55 minutter blir det endelig mål. TUIL-keeperen er uheldig med en klarering og Øyvind Garfjell er god og snapper ballen på venstrekanten. Han slår inn til Steffen Dreyer som får en enkel jobb med å sette sitt første for dagen.

TUIL får 4-2 etter timen, men L/K har god kontroll utover i kampen også. En annen innbytter, Marcus Hausner Christensen har blant annet en ball i nota et kvarter før slutt, men blir avblåst for en hårfin offside. Så scorer TUIL igjen etter 83 minutter og det ser ut til å bli en spennende avslutning på kampen. Men Garfjell og Dreyer var ikke interessert i neglebiting på tampen og trygger seieren med ett mål hver. Dreyer med solid assist til Garfjells tap-in, mens innbytterne Espen Haugen og Kristoffer Hansen Holst står bak oppbyggingen til Dreyers 248. L/K mål. Kristoffer Hansen Holst debuterte for øvrig på A-laget med en flott inntreden på høyrevingen bare dager før han fyller 16 år. Kristoffer var 15 år og 359 dager da han debuterte - med den gamle L/K-keeper og pappa Henning Hansen på tribunen i Skarphallen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Stig-Roar Hansen Rognli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli; Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Marco Mathisen; Markus Karlsen Skogheim, Oscar Ross, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Aleksander Skatland, Espen Haugen, Marcus Hausner Christensen, Kristoffer Hansen Holst.

Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim, Marco Mathisen

Dommer: Karoline Jensen

L/Ks mål: Steffen Dreyer (2), Markus Karlsen Skogheim, Øyvind Garfjell, Oscar Ross og Krister Skogli.