7-0 i siste kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Okt 2017

L/K 2 tok ledelsen tidlig og sikret til slutt årets største borteseier.

0-7 mot topplaget Kvæsma lar seg absolutt høre for L/Ks unggutter i ettermiddag. Richard Koch og Kristoffer Hansen Holst tok L/K i en 2-0-ledelse før 10 minutter var gått og den ga ikke L/K 2 fra seg.

Richard Koch ble tomålsscorer i dag, mens Ian Harper, Robert Kristiansen, Einar Skogheim, William Sørensen også scoret i tillegg til Kristoffer Hansen Holst.

- Vi gikk ut med en plan om å kjempe mot et Kvæsma-lag bestående av voksne mannfolk. Vi tar dem på fart og teknikk. Vi lede 3-0 etter 20 minutter og bare cruiser videre de neste 70 minuttene, sier lagleder Espen Lyngra.

L/K kapret dermed fjerdeplassen i 6. divisjonen etter en solid sesong. Faktisk hadde man vunnet serien hvis TSI, som kom på topp på tabellen, hadde blitt beseiret på hjemmebane 7. september i år. Så jevnt var det i toppen i avdeling 2.

Uansett så har det vært utrolig positivt å se L/K 2s utvikling i 2017. Vi har hatt en solid stall til alle B-kampene våre i år og ikke hatt mannskapsproblemer en eneste gang. Laglederne Espen Lyngra og Jørgen Jensen, som fortjener all mulig ros for innsatsen i år, har sågar hatt et luksusproblem med å ta ut stall til mange av L/K 2-kampene. Det er rimelig unikt i L/K-historien. At vi stort sett har stilt et rent juniorlag i samtlige kamper viser at det gror godt under førsteelleveren til A-laget. Samtlige som startet mot Kvæsma i dag har vært innom på A-laget i løpet av sesongen og 10 av 11 har spilt seriekamper.

L/Ks lag: Marcus Eggen Rygh; Benjamin Johansen, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen; Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Joakim Berg Bjørklund; William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch

Innbyttere: Mikal Biendl, Espen Wilhelmsen Nordahl, Robert Kristiansen, Sander Kristiansen, Ian Harper, Gard Grønvoll Sommerseth

Avsluttet sesongen med stil

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Okt 2017

Klubbhuset på Geitnes var smekkfullt tirsdag da junioravdelingen i L/K Fotball hadde årsavslutning. Spillere fra 5 til 16 år var på plass for å få utdelt diplomer, medaljer og i to tilfeller seierspokaler etter en flott sesong i rødt, blått og hvitt.

Rundt 200 foreldre og spillere hadde møtt opp for å spise pizza, drikke brus og ikke minst hylle både spillere, trenere og ledere. Alle trenerne og laglederne fikk blomster for innsatsen i 2017 og alle spillerne fikk L/K-diplom for innsatsen i år. Også L/Ks flinke klubbdommere fikk blomster.

Både L/Ks guttelag og L/K-FIL-Storfjords småjentelag vant turneringer denne sesongen. Guttelaget vant Altaturneringen, mens småjentelaget tok pokalen hjem fra Salmar Cup på Senja. Ellers har aktiviteten vært høy nedover i klassene het fra de yngste miniputtene til guttelaget - hvorfra mange har debutert på senior nivå i 2017 også - ikke minst på L/K 2, som hadde kamp samtidig med avslutningen.

Alltid flott å se hvor stor og variert L/K-familien er. Takk for sesongen og velkommen tilbake i 2018!

Seier i siste hjemmekamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Okt 2017

L/K 2 hadde 100 prosent kontroll i 2 x 45 mot Laksvatn i kveld.

L/Ks unggutter vant 4-0 i årets siste hjemmekamp på Geitnes. En meget godt gjennomført 1. omgang, der tre av målene kom, ble fulgt opp av en solid andreomgang med dårligere uttelling. L/K 2 slapp faktisk ikke gjestene til noe som helst i kampen, samtidig som det tidvis fløt veldig godt offensivt også. Sander Kristiansen satte 1-0 på straffe og Kristoffer Hansen Holst doblet til 2-0 like etter på et lekkert skudd som havner i lengste hjørne. 16-åringen setter også 3-0 like før pause på en gjennomløping i midten.

Det ble med det ene målet etter pause - som innbytter Richard Koch satte i mål. Flott prestasjon av L/K-ungguttene i kveld. Klarer man tre poeng også i siste kamp - borte mot Kvæsma - så klatrer guttene forbi Ramfjord og opp på fjerdeplass på tabellen.

L/Ks lag: Mikal Biendl, Marcus Hausner Christensen, Joakim Berg Bjørklund, Benjamin Johansen, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Robert Kristiansen, Sander Kristiansen

Innbyttere: Richard Koch, Ian Harper, Gard Grønvoll Sommerseth.

Bare å gratulere Skarp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Okt 2017

En 3-1-seier og 11 hjemmeseire av 11 mulige i år var en ufattelig mager trøst da L/K-spillerne gikk av banen på Geitnes lørdag.

Kaptein Jan-Robin Bjørn og resten av L/K-guttene kunne vunnet 100-1 uten at det hadde hjulpet ettersom Skarp tok en komfortabel 4-1-seier over TIL 3 og tok førsteplassen på tabellen. En tabell vi har ledet fra start til mål – nesten… Men det er resultatet etter siste serierunde som gjelder og til syvende og sist var Skarp det liiiille hakket bedre enn oss.

Scoringer av Øyvind Garfjell, hans 100. i L/K-trøya, Kristian Bjørn Hansen og Christer Steinvik tok totaltallet opp i 119 i serien i år. Det, sammen med full poengpott hjemme og  55 av 66 mulige poeng tatt, burde holdt til et seriegull i år. Men det gjorde det ikke. To tap i serieinnspurten var ett for mye for L/K. Og sånn sett kan man ergre seg grønn over andremålet mot Krokelvdalen forrige helg. Hadde vi unngått det og klart uavgjort, så hadde det blitt atskillig bedre stemning på det tradisjonsrike kakebordet etter kampen. Det er så mange som hadde fortjent et opprykk til allnorsk fotball etter en flott gjennomført sesong, men L/K har et såpass ungt lag at det kommer nye sjanser for samtlige som spilte mot Finnsnes 2 lørdag.

Vi vet at vi har mange unggutter som banker kraftig på døra til A-laget. Det er ikke mange andre topplag i 4. divisjon som har en så ung midtbaneduo som vi har (Einar Skogheim og Kristian Bjørn Hansen er med sine 35 år tilsammen seks år yngre enn Skarp-back Tom Karlsen), vi har 16-årige Kristoffer Hansen Holst og 15-årige William Sørensen som kommer inn og som med få minutter spilletid kommer til hver sin store målsjanse. Og på andrelaget i 6. divisjon har vi en rekke unge talenter som gjennom målrettet treningsinnsats fort kan ta steg i vinter som tar dem rett inn i førsteelleverdiskusjon på A-laget. Vi har også mange spillere som har et skikkelig hjerte for klubben, både lyngengutter og adopterte lyngengutter, og det er alltid betryggende når man etter hvert skal ta fatt på forberedelsene til en ny sesong.

Nå får vi forsone oss med at det blir et nytt år i 4. divisjon. Men selv om det er en nedtur, så ser divisjonen ut til å bli litt sterkere sportslig enn den har vært i år. Salangen kommer ned. TIL 2 kommer ned og det er ennå ikke helt trygt for Skjervøy, selv om vi unner våre naboer og Steffen Dreyer å holde seg i 3. divisjon etter en så sterk høstsesong. Vi kan faktisk i stedet oppleve at Fløya rykker ned. De ligger farlig nært nedrykksstreken og har Senja borte i siste kamp. Tap der vil mest sannsynlig bety et sensasjonelt nedrykk for grønntrøyene.

3. divisjon avgjøres neste helg, så vi får heller komme tilbake til det endelige oppsettet for 4. divisjon i 2018. Vi kommer også tilbake til en oppsummering av sesongen i navn og tall!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Krister Skogli, Stig-Roar Hansen Rognli, Christer Steinvik, Aleksander Lenning, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Magnus Børsheim Kalstad, Jørgen Jensen, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst

Gule kort: Kristian Bjørn Hansen, Aleksander Skatland, Krister Skogli og Einar Skogheim.

Dagens L/K-gutt: Jan-Robin Bjørn

L/Ks mål: Øyvind Garfjell, Kristian Bjørn Hansen, Christer Steinvik

Snublet i nest siste hinder

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Okt 2017

L/K gikk på et fortjent, men særdeles ugunstig tap mot Krokelvdalen. Nå skal det holde hardt å vinne serien.

L/K rotet seg nemlig helt bort i Kroken og tapte 2-1 for et godt hjemmelag. L/K fikk nesten ingenting til å stemme. KIL kom til gode målsjanser både i første og andre omgang, mens L/Ks normalt giftige angrepsspill var så godt som fraværende i samfulle 90 minutter. At det sto 0-0 til pause var flatterende for L/K og særlig bedre ble det ikke i andre omgang. Først scorer KIL på en retur etter et frispark. Så går hjemmelaget opp til 2-0 like før slutt etter at L/K-forsvaret gjør en svak jobb nede ved dødlinja. Mats Tunstad svidde noen fete sjanser i første omgang, men nå var han ikke like tungbedd.

L/K jager på en måte en redusering på overtiden og får da også langt uti overtiden. Vi tar et kjapt frispark og Aleksander Lenning skyter pent i lengste hjørne. Men noen særlig siste sluttspurt klarer ikke L/K å produsere og kampen ebber ut med tap. Ekstra bittert å tenke på at selv en uavgjort sannsynligvis hadde vært nok ettersom L/K har bedre målforskjell enn rivalen Skarp.

Men alt avgjøres til syvende og sist neste helg. Skarp spiller borte mot TIL 3, mens L/K tar imot Finnsnes 2 på Geitnes.

L/K fra start i 3-4-3: Jørgen Vik, Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Krister Skogli, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning, Christer Steinvik

Innbyttere: Sander Eriksen Østerås, Vebjørn Isaksen

Dommer: Jonny Andreassen - manøvrerte greit i en kamp med mange situasjoner og mye mas fra begge lag

L/K kunne juble etter magisk fotballkveld på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2017

L/K tok Skarp-skalpen i seriefinalen på Geitnes mandag kveld og kan igjen avgjøre sin skjebne i tabelltoppen selv.

Rammen var perfekt foran den lenge opphaussede seriefinalen på Geitnes. Etter at L/K gikk på tap for TIL 3 sist, var det Vik og Garfjells menn som hadde kniven på strupen når utfordrerne Skarp kom på besøk. Over 200 tilskuere, rimelig fine temperaturer til å være en kveld i oktober, tidvis litt mye vind, men ellers fine spilleforhold.

Mange av guttene har nok ikke spilt såpass viktige og store kamper før, med såpass mye folk tilstede. Og kanskje var det litt nerver ute og gikk i første omgang. Faktum er i alle fall at Skarp gikk hardt ut og presset fram noen store sjanser i starten av kampen. Sondre Flaat kunne lett ha satt 0-1 fra kloss hold, men bommer regelrett på ballen.

L/K kommer mer med i kampen etterhvert og 1. omgangen er rimelig jevn - men Skarp har de største sjansene og inn mot pause har bortelaget et ganske klart overtak i kampen. Men etter 42 minutter skal det løsne for L/K. Først vender Øyvind Garfjell opp på høyresiden og smekker til med venstra. Ballen har kurs mot lengste hjørne, men Skarps gode keeper Kai Kamsvåg får bokset ballen til en corner. Garfjell tar corneren fra venstresiden med venstre og slår ballen med litt skru inn i feltet - halvveis med utsiden av foten. Ballen får nok litt hjelp av vinden men den går i alle fall i mål. Både Aleksander Skatland og Jan-Robin Bjørn fikk æren for målet, men faktum er nok at ballen går i mål via en uheldig Skarp-keeper. I L/Ks annaler vil målet for all tid dermed bli kreditert Øyvind Garfjell.

1-0 til pause var i alle fall meget godt betalt for L/K, som måtte tåle og bli presset en god del av svarttrøyene i 1. omgang.

Se kampen i opptak her på Nordlys.no!

2. omgang starter greit for L/Ks del. Øyvind Garfjell har et godt frispark tidlig før kampens kanskje avgjørende øyeblikk inntreffer i det 51. minuttet. Jan-Robin Bjørn stopper en Skarp-spiller midt på L/Ks banehalvdel og fører opp litt før han spiller til Christer Steinvik på midtstreken. Steinvik tar et touch og slår instinktivt i bakrom med venstre. Der er Aleksander Lenning på løp og han kommer alene igjennom med keeper Kamsvåg. Skarps Andreas Fiva er kraftig på etterskudd og river Lenning ned rett før 16-meteren. Det er bokstavelig talt et udiskutabelt rødt kort. Ingen Skarp-spillere som protesterte på det og L/K er én mann mer.
Og ikke minst - vi har fått frispark på 17 meter og har 4. divisjons beste venstrebein til disposisjon - nemlig Øyvind Garfjells. Han tar to skritts fart, og bøyer ballen lekkert rundt muren og inn i keepers høyre hjørne. En lekker, lekker scoring og Garfjell løper rett bort til tribunen for å juble sammen med et særs entusiastisk publikum. Det er lenge mellom hver gang stemningen når såpass store høyder på Geitnes som akkurat på den scoringen.

Bestemann: Kristian Bjørn Hansen ble dagens L/K-gutt mot Skarp.

Etter utvisningen er Skarp paradoksalt nok det førende laget en periode. De har mye spill på L/Ks banehalvdel og Jørgen Vik må flere ganger vise fram sine unike keeperegenskaper i L/K-buret. L/K legger seg, bevisst eller ubevisst, litt lavere i banen og satser på at Steinvik, Garfjell og Lenning skal skape noe på kontringer. Det lykkes man nesten med flere ganger, men i det 86. minutt sitter den. Innbytter Vebjørn Isaksen, som virkelig klinket til de minuttene han fikk på banen, takler til seg ballen inne på egen banehalvdel. Han spiller fri Jensvoll-kompisen Kristian Bjørn Hansen, som driver oppover banen og finner Krister Skogli. Han vender bort en Skarp-spiller og spiller til navnebror Christer Steinvik, som får assist i og med at han elegant spiller fri en fremadstormende Aleksander Lenning på venstresiden. Han er utstoppelig med fart og kraft inn mot Skarp-keeperen og skyter i steget. 3-0 og fire minutter igjen av kampen!

Da trodde nok alle at seieren var trygt i havn. Men det skulle rekke å bli litt utrygt før kampens meget gode dommer Ragnar Dahl blåste av. Først reduserer Skarp direkte på corner med eks- L/K-er Lasse Biti Ness. Da  var vi allerede godt inn i overtiden. Så, etter 97 spilte minutter får sannelig Skarp en redusering til. Igjen er det innbytter Biti som er arkitekten i det han slår en perfekt ball fra venstrekanten inn på hodet til Skarps toppscorer Sondre Flaat. Han header inn 3-2 på bakerste. Dermed blir det spenning de siste sekundene av en altfor lang andre omgang. Skarp får et frispark helt på tampen som blir slått langt inn i feltet - men den går forbi alt og alle og dermed kunne dommer Dahl erklære kampen for over.

Elleville jubelscener ute på banen mellom publikum og spillere etter en kamp som kommer til å stå som en påle i historiebøkene - spesielt hvis det skulle ende med opprykk til slutt.

Gledesscener: Joachim Olaussen og de andre L/K-spillerne kunne slippe jubelen løs etter siste blås fra dommer Ragnar Dahl.

En av heltene fra kampen, Storsteinnes-gutten Krister Skogli, oppsummerer kvelden sånn:

- Helt nydelig! Herregud for en magisk kveld! Masse folk! Kjempestemning, jevn kamp, trolsk vær med vind og høst! Nei, vet du ka, igår va man stolt over å være lyngengutt!

Det gjenstår fortsatt to kamper av sesongen. L/K-kaptein Jan-Robin Bjørn er overfor Framtid i Nord klar på at ingenting er avgjort ennå.

- Vi har ikke vunnet serien. Det blir ikke bare å møte opp lørdag og hente tre poeng mot Krokelvdalen. Finnsnes 2 skal vi slå i siste serierunde, sier Bjørn.

Sentrale: Framtid i Nords Arne Teigen foreviger tre av de sentrale i kveldens kamp: Aleksander Lenning, Øyvind Garfjell og Jan-Robin Bjørn.

Krister Skogli tar ikke fullt så mange forbehold.

- Vi skal ta Krokelvdalen, som i tillegg spiller uten Mats Tunstad. Og Finnsnes 2 kommer vel med rent juniorlag i siste kamp siden A-laget har kamp samtidig. Så den skal vi vinne meget greit, sier Skogli, som har 15 kamper og 15 seire hjemme på Polleidet og Geitnes etter at han kom til L/K fra TIL foran høstsesongen i fjor. Krister har forøvrig spilt samtlige av L/Ks 41 trenings-, cup-, vinterserie- og seriekamper siden han kom til klubben! Og alle fra start så nær som en treningskamp i Piteå i sommer. Imponerende stabilitet av balsfjordingen.

Kristian Bjørn Hansen ble kåret til dagens L/K-gutt av juryen. 18-åringen, som i stabilitetens navn bare har gått glipp av én kamp totalt i år, var strålende sentralt på midtbanen sammen med ett år yngre Einar Skogheim. Utrolig artig når unge lyngengutter blir så sentrale - bokstavelig talt. Einar Skogheim rundet for øvrig sin 50. A-kamp for L/K og vil nok huske jubileumskampen ganske lenge.

* Øyvind Garfjell står etter sine to mål i går med 99 A-lagsmål for L/K. Han har sju mål opp til måljeger Ken Stian Olsen som står med 106 mål for moderklubben.

* Aleksander Lenning scoret sitt 26 seriemål for L/K og sitt 36 .mål i årets 4. divisjon. Klarer han seks mål eller mer i de to siste kampene så passerer han Steffen Dreyers 32 seriemål fra 2012-sesongen - som er seriemålrekord i L/K. Dreyer selv kan gratuleres som nybakt far og var til stede på Geitnes i går kveld - som ekspertkommentator for Nordlys - som i likhet med iTromsø streamet seriefinalen.

* Øyvind Garfjell har nå 24 seriemål for L/K - hans beste scoringssesong siden han debuterte på A-laget som 16-åring i 2006.

* L/K har nå spilt 20 kamper i 4. divisjon. 10 borte og 10 hjemme. 115 mål scoret og 21 innslupne. Målforskjellsfasiten er 58-11 hjemme og 57-10 borte. Stort jevnere blir det ikke uten å være helt likt.

* L/K har ikke tapt poeng hjemme siden 1-3-tapet for TUIL 2 30. mai 2016. Det er nå 491 dager siden...

L/Ks lag: Jørgen Vik; Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn; Stig-Roar Hansen Rognli, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Krister Skogli; Christer Steinvik, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Sander Eriksen Østerås, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Isaksen og William Sørensen

Dommer: Ragnar Dahl - svært god kamp

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen og Kristian Bjørn Hansen

L/Ks mål: Øyvind Garfjell (2) og Aleksander Lenning.